menu

Diablo IV (2023)

mijn stem
3,70 (5)
5 stemmen

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Action / RPG
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Blizzard
Uitgegeven door Blizzard

De wereld van Sanctuary staat aan de vooravond van een nieuwe apocalypse. Cultisten hebben de dochter van Mephisto, Lilith, opgeroepen en haar terugkeer luidt een nieuwe eeuw van duisternis en verderf in. Al sinds ze door de engel Inarius verbannen is naar de Void, plant ze haar overname van Sanctuary en is daarbij vastbesloten de Nephalem uit te roeien. Nieuwe helden zullen moeten opstaan om haar opmars te stoppen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=7RdDpqCmjb4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Rujar
Bij Diablo III:

Sinner schreef:
dus ik vraag me af of daar nog een port van inzit


Diablo 4 Predicted Minimum System Requirements

CPU: Intel Core i3-560 3.3GHz / AMD Phenom II X4 805
RAM: 4 GB
HDD: 60 GB of storage space
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB / AMD Radeon R9 380X

CPU en geheugen gaan goed weet alleen niet wat de GPU doet. Maar de 1050TI lijkt mij wat aan de stevige kant.

avatar van bettafish14
Ik heb nooit een Diablo game gespeeld, echter vind ik deel 4 er wel leuk uitzien van wat ik zag,
Is het verstandig om eerst een voorgaand deel te spelen voordat ik deze induik?

avatar van Dudady
Als je een PC hebt kun je via battle.net de gratis demo downloaden van Diablo 3. Misschien dat je op die manier een idee krijgt hoe Diablo IV zou kunnen zijn qua gameplay.

avatar van bettafish14
Ah thanks, ga ik even uittesten dan!

avatar van Yestsida
4,0
De eerste twee delen kende ik al wel door oudere broers van een goede vriend van mij maar zelf heb ik ze nooit gespeeld. Het derde deel had ik op de eerste dag in huis gehaald (op PC) en ik heb nooit het gevoel gehad iets gemist te hebben. Mijn huidige laptop is niet echt geschikt voor gamen dus als ik dit deel in huis haal zal het waarschijnlijk op PS5 zijn!

avatar van Sinner
Voor de geinterreseerden is er dit weekend een open beta van Diablo 4 op, naar ik verneem, zowat elk systeem. In ieder geval ga ik even een pre-install doen in de hoop dat het me lukt om even een uurtje of zo wat te testen. Een vriend van me was in ieder geval best telergesteld in de closed beta, en met name het opgedrongen multi-player gedoe. Hij heeft op de Switch op zowel 2 en 3 een 500-600 uur per game (en dat zijn niet zijn eerste runs) maar een broertje dood aan MP. En blijkbaar viel ook het gewone spel een beetje tegen.

avatar van Sinner
...en...hij gaat voorlopig van mijn wishlist af...ik vond hem best teleurstellend.

Op zich speelt de game degelijk, en ziet het er goed uit - om niet te spreken over de fenomenale intro- en tussenfilmpjes (daar blijven ze bij Blizzard wel Heer en Meester in) maar...op het moment dat je in de townhub aankomt valt het voor mij een beetje in duigen. Op de Xbox letterlijk - ik heb namelijk geen live (benodigd), dus op een gegeven moment ging het spel zich nogal vreemd gedragen en na wat vreemd geschuifel rondom mij heb ik het maar afgezet. Maar ook op de PS5 bij een vriend wat later op de dag voordat we een koffie gingen drinken vond ik het maar een heel magere ontwikkeling. Het leek voor mij meer alsof Blizzard met Diablo een stap richting Guildwars 2 heeft gedaan (zowel multi-player events en een hubwereld) dan echt een traditionele goede game uit de reeks heeft willen neerzetten. En dan nog - het idee en de gameplay van een traditionele Diablo is gewoon niet gebouwd op dezelfde manier als een eerder genoemde game - eg. je hebt hier bijvoorbeeld geen typische mmo klasses als Healers, Tanks of Support en Jan en alleman rennen maar als een kip zonder kop richting hun dood...of staan wat meewarig aan de zijkant te kijken wat er nou eigenlijk gebeurt).

Dus...nou ja...voor mij wordt het alvast geen aankoop. Eens kijken hoe de toekomst van Diablo 4 eruit gaan zien. Wat mij betreft had Blizzard beter een degelijk solo campaign neergezet en indien willens inderdaad vanaf 'die grote stad (naam kwijt)' indien willens mensen de mogelijkheid gegeven verder te kunnen spelen als een multiplayer game. Maar dit werkt voor mij van geen kant. Dan vind ik 3 toch een stuk aangenamer. Solo. Maar ook lekker met een 1 of 2 vrienden in groep te doen. Ik zie me dit totaal niet met wat vreemden spelen. We houden dus echter wel de hoop erin - want patchen in de komende jaren kan al veel doen. (...en Diablo 3 was ook niet de grote hit voor velen die het had moeten worden - die is met de jaren ook stukken beter geworden qua content).

Maar voorlopig geen sale of pre-order dus. Blijf voor juni nog over - Street Fighter 6.

avatar van woeler82
4,0
De eerste indrukken van het spel ziet mooi uit , Blizzard heeft best hun best gedaan om de wereld levendig uit te laten zien.
Ik denk dat ik die toch ga kopen op 6 juni , ziet veelbelovend uit
Ik speel nog ff verder , vertel later meer

avatar van woeler82
4,0
De moeilijkheid graad van dit spel is best uitdagend
Charakter heeft 90 levels te gaan . Daarmee ben je wel zeker 3 a 4 weken zoet mee
Wat ik nou speel is niet de final versie , maar ik denk dat daar niet echt veel zal veranderen
Voor de rest is de keuze voor iedereen zelf
Ik ben een dief aan spelen , die vind ik echt leuk, dus kopen die handel

avatar van TonyTHorror
Game of the year.

avatar van AdrievMer86
Heb er nog niet zoveel van gespeeld. Net begonnen eigenlijk, al vind ik de sfeer en performance al gelijk goed.
Mijn 8bitdo controller loopt er prima mee, al speel ik zelf met Logitech Wireless Trackball M570 muis. Goede controls verder.
PC versie loopt via Battle.net meer dan prima op mijn HP gaming laptop met een AMD Ryzen 5 5600H, Nvidia 3050ti 4gb vram, 16gb ram en samsung 1tb ssd. High settings, 144hz met vsync aan. Hoge framerate.
Diablo IV bevalt me nu al meer dan het derde deel.

avatar van Sinner
Ik ben benieuwd hoe de game zich op lange termijn gaat verhouden tov de overige delen in de reeks. Blijkbaar heeft Blizzard al aangekondigd dat er twee uitgebreide DLC's voor komen. Zoals al gezegd skip ik voorlopig though. Ben verrast dat de game zo positief wordt onthaald. Vond er na de Beta namelijk relatief weinig aan (zeker in vergelijking met 2 en de volledig opgepimpte 3), of zelfs soortgelijke games. (Grim Dawn! Helaas geen Switch port).

Maar we wachten af. Vroeg of laat zal ik hem vast wel eens spelen in zijn volledigheid.

avatar van patenpac
4,0
Net even opgestart. Dit moet toch wel één van de meest spectaculaire intro's allertijd zijn, jezus.

avatar van Sinner
patenpac schreef:
Net even opgestart. Dit moet toch wel één van de meest spectaculaire intro's allertijd zijn, jezus.


Tja. Het is Blizzard. Ik speel II op de Switch, en zelfs 20 jaar later valt op hoe geweldig de intro filmpjes toen al waren. Op dat gebied weten ze wel absoluut wat ze doen en hoe ze een sfeer weten neer te zetten. Het verbaast me soms wel eens dat ze geen full-length animatie films op de markt hebben gebracht.

avatar van Thomas83
Ik heb de ontwikkeling van het spel totaal niet gevolgd eigenlijk. Wat ik heb gezien en gehoord maakt me ook niet zo enthousiast. Als je het spel voor het eerst ziet zou het net zo goed een andere action RPG of MMO kunnen zijn, en qua builds en itemization lijkt het spel vrij oppervlakkig.

Dit lijkt me wel een vrij eerlijke en uitgebreide recensie van een Youtuber/streamer die ik vrij hoog heb zitten als het om Diablo gaat:

https://www.youtube.com/watch?v=RY4vS3E05tc

avatar van patenpac
4,0
Aangenaam spelletje.

Instapgewijs is het zeer makkelijk hiermee om te gaan. Ikzelf heb Diablo 3 eerder beperkt gespeeld gehad, dus ik ging ervan uit dat hier als volledige leek begon. Op hardcore mode (waarbij dood gaan permanent is) heb ik ook net, na enkele keren opnieuw gestart te zijn, de volledige campaign doorgenomen. Dat gezegd zijnde zijn er nog meer als genoeg 'end game' activities waar ik me nog verder in moet verdiepen (die hard fans zullen ook zeggen dat het spel pas echt begint na het voltooien van de campaign). Aangezien dit soort games blijven doorlopen is het altijd moeilijk om een score te geven na afronden van het spel, dus dan baseer ik me steeds even op het doorlopen van het hoofdverhaal.

Zeker een aangenaam spel, die naar mijn mening de huidige hype wel waard is.

Kleine tip, speel zelf ook op hardcore. Een spel mode die bij mij hand in hand gaat met dit soort games (gezien het behalen van level 100 niet al te moeilijk is in casual, kost je enkel tijd).

3,5
patenpac schreef:
Net even opgestart. Dit moet toch wel één van de meest spectaculaire intro's allertijd zijn, jezus.

Ben dan benieuwd wat je van de “cut”scene met Inarius en Lillith later in het spel vindt, bijna op het einde van de campaign. Daar werd ik totaal weggeblazen, echt ontzettend vet. LotR was er niks bij. .

avatar van woeler82
4,0
Ik heb diablo al vanaf de begindatum gespeeld maar zodra je de story uitgespeeld is er eigenlijk geen uitdaging meer. Er is geen nieuwe eindboss meer en je heb de story bij rond de level 50 uitgespeeld
Ik heb de story mode binnen 3 weken uitgespeeld
Ik heb meer het gevoel dat deze niet veel beter was als Diablo III en die vond ik iets beter als deze
behalve dat de grafiek van Diablo IV beter uitziet
Liever had ik gezien dat de eindboss LIllith bij Level 60 of 70 ten einde was

avatar van Grovonion
Ik dacht eens even deze op te zetten, om een paar dagen te overbruggen voordat de FFVII Rebirth order hier eindelijk aankomt. Maar, dat blijkt toch een kleine vergissing, want hoe kan ik hiermee nu zo even stoppen? De vonk is hier erg snel overgeslaan, zo vanaf de eerste paar minuten al een heel stuk aantrekkelijker voor mij dan de voorganger met heel erg verslafende gameplay. Wordt moeilijk om deze nu alweer te stoppen en te parkeren...

Wel een heel vervelend probleem: ik speel de PS5 upgrade van een PS4 disc. En dan moet de disc er telkens inzitten bij aanvang. Maar wat gebeurt, is dat telkens ik de PS5 opstart de PS4 versie zich begint te installeren. Niet enkel dat, na installatie blijft de disc drive zo een vervelend schaatsend geluid te maken. Iemand een iedee hoe ik hiervan af geraak?

avatar van Sinner
Full price gekocht? Ik heb geen antwoord op je vraag, maar in de tussentijd is zowat iedereen die ik ken al lang weer gestopt met Diablo IV. Dan blijven III en II na hun updates en uitbreidingen toch stukken beter imo. (daar is iedereen al weer naar vertrokken. Dat en Grim Dawn, die werkelijk bizar populair is, erg vreemd dat er nooit geen console port van is gekomen en Torchlight 2 en 3). Ik was en ben er zelf ook niet echt kapot van. (demo, en wat uurtjes bij vrienden).

Although met een fikse korting ik hem wel weer zou halen op de PC uiteindelijk. Overigens is Diablo niet zo moeilijk om in stukjes te spelen. Zo heel diepgravend zijn quest's e.d niet. Beetje ala Borderlands. Tenzij je verslaafd eraan raakt.

avatar van AdrievMer86
Vorig jaar voor 70 euro aangeschaft toen ie net uitkwam. 3 uurtjes van gespeeld en nooit meer aangeraakt.
Diablo 3 had ik destijds veel vaker en langer gespeeld weet ik nog.
Denk dat Last Epoch een betere keuze is die ook nog eens stukker goedkoper is.

avatar van Grovonion
Ik heb er 30€ voor betaald, eind vorig jaar. Maar helemaal geen spijt van. De uren die ik er tot nu toe in heb gestopt zijn erg de moeite, veel beter dan destijds met Diablo III. Ik kan me voorstellen dat mensen vandaag de dag veel meer verwachten met endgame etc. Maar voor mij is de campagne meer dan genoeg.

Enkel dat battlenet gedoe irriteert, telkens weer in een "queue" terecht komen enkel om single-player te kunnen spelen is belachelijk.

Maarrr euh, FF VII Rebirth is net binnengekomen...

avatar van Sinner
Grovonion schreef:
Enkel dat battlenet gedoe irriteert, telkens weer in een "queue" terecht komen enkel om single-player te kunnen spelen irriteert me.


Het gaat dus nog niet eens om het endgame gebeuren. Het gaat al mis vanaf het begin. Het hele live service gebeuren en geforceerde door Dungeons lopen met meerdere man om world bosses te tacklen nadat je door de proloog heen zit en in de stad bent is gewoon lullig gedaan. Het voelt gewoon amper als Diablo aan, en meer als een doorslagje van Guild Wars 2 bijwijlen. Er zit geeneens een dedicated single player mode in. De identiteit van de reeks word hier gewoon een beetje te grabbel gegooid. Het was imo net als Borderlands, solo spelen en lekker een groep bekenden uitnodigen. Dit trekt me amper. Het ziet er zelf minder sfeervol uit dan zowel 2 en 3. (waar ik op PC toch makkelijk 100+ uur in heb per stuk).

De filmpjes zijn van hoge kwaliteit, en misschien wordt het een en ander nog gepatched. Maar imo was dit toch wel een van de grotere flops van het jaar 2023. Wat jammer was want ik keek er erg naar uit destijds.

avatar van Grovonion
Je kunt de campagne toch solo doorlopen? Tot nu toe in ieder geval erg immersief. Er zitten 6 acts in, die beschouw ik dan ook als het game. Alles andere is bonus. Je zit wel steeds in de online wereld, maar ik vermoed dat ik dat kan ignoreren, als dat niet het geval is wordt het inderdaad een afknapper.

avatar van Sinner
Voor zover ik weet zijn die acts en zeker de bosses niet solo te tacklen - of je moet er als het ware een grindfest van gaan maken. Komt ook de verdeling van de loot nog eens bij. Het kan zijn dat dit recentelijk gepatched is maar ik heb er niets meer van opgevangen. Wellicht ook omdat het me gewoon niet zo bizar boeide. Voor mij is het een beetje een afknapper geweest en het is nu niet bepaald een genre waarin we een gebrek aan toppers hebben.

Maar nogmaals, voor 20€ of zo in een sale zou ik het eventueel wel proberen. Hoewel ik me eerder verder zie gaan met II of III op de Switch.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:43 uur

geplaatst: vandaag om 05:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.