menu

Rakuen (2017)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

PC / Macintosh
Adventure
single player

Ontwikkeld door Laura Shigihara
Uitgegeven door Laura Shigihara

Een jongen, die in het ziekenhuis verblijft, krijgt vrede met zijn situatie door met zijn moeder door een schitterende fantasiewereld te reizen. Tijdens dit avontuur helpt het jongetje zijn medepatiënten berusting te vinden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=AvPThUEI2fE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Finidi
3,5
Deze game is gemaakt door Laura Shigihara, die sommigen wellicht ook zullen kennen als medeverantwoordelijke voor de soundtrack van To The Moon. Rakuen is, net als To The Moon, een avonturenspel gemaakt in RPG Maker. Dat betekent tilebased bewegen, weinig gameplay: vooral de wereld verkennen en wat simpele puzzels oplossen. Het gaat natuurlijk voornamelijk om het verhaal en de emoties.

Het verhaal is dat je een jongetje speelt, dat om onduidelijke redenen in het ziekenhuis ligt. Het jongetje babbelt met wat medepatiënten, en ontdekt vervolgens samen met z’n moeder een magische wereld met buitenaardse wezens. Daar blijkt van alle patiënten een equivalente creatuur te bestaan. De jongen helpt die creaturen in die alternatieve wereld met verschillende queesten, waardoor hun echte-wereld versie vrede krijgt met diens situatie (familieleden die aan het overlijden zijn, eigen ziektes, etc.).

Het is allemaal erg schattig en lieflijk gedaan, soundtrack incluis. En behoorlijk anime. Wel uitstekend gedaan, mooie art, mooie muziek, mooi verhaal. Het is mij allemaal wat te zoet, maar ik snap prima dat mensen hier hard voor gaan.

3,5/5

Gast
geplaatst: vandaag om 11:16 uur

geplaatst: vandaag om 11:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.