Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (2005)

Xbox / PC
Adventure / Shooter

Ontwikkeld door Headfirst
Uitgegeven door Ubisoft, Bethesda, 2K en 1C

Jack Walters is een privé-detective die na een periode in een psychiatrische inrichting, weer volop aan het werk is. Hij krijgt de opdracht om de verdwijning van een jongeman in Innsmouth, een klein vissersdorpje aan de kust van New England, te onderzoeken. Daar aangekomen staat hem niet bepaald een warm onthaal te wachten. De mensen van Innsmouth moeten niets hebben van mensen van buitenaf en hun incestueuze uiterlijk doet vermoeden dat er meer aan de hand is.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Wat een irritant klotespel is dit eigenlijk. De term trial and error is hier echt voor uitgevonden lijkt het wel. Als dan ook nog blijkt dat er een bug inzit wat betekent dat je gewoon niet verder kan, is de maat eigenlijk wel vol... en toch...

En toch heeft het wel wat. De sfeer is namelijk best goed en de adaptatie van het verhaal van H.P. Lovecraft is geslaagd te noemen. De shooterdelen van het spel zijn ook best aardig en hier en daar zit een puzzel die te doen is maar waar je wel goed bij na moet denken om hem te kunnen oplossen. Geen hud en crosshair geven het geheel ook wel wat.

Beetje jammer dus van die bij vlagen ontzettend irritante klotegameplay en jammer dat Headfirst niet meer bestaat zodat er ook geen officiële patches zullen verschijnen die de gamebreaking bugs kunnen oplossen. Zoveel gameadaptaties van boeken zijn er bij mijn weten niet en de wereld die Lovecraft heeft gecreëerd leent zich er uitstekend voor om in games te figureren.

avatar van Iron Rose
Speel je hier met Metallica? (heel flauw ik weet het)

avatar van Awake78
Ik vond het met de bugs wel meevallen, heb me hier echt uitstekend mee vermaakt. Behoorlijk veel memorabele scenes die mij nog lang zullen bijblijven. Eerlijk is eerlijk, bepaalde dingen waren wat irritant, maar dat dingt niets af aan de geweldige sfeer van dit spel en het angstaanjagende sfeertje, vooral in dat hotel in het begin of die scene op die boot, dat dat monster ineens die boot omduwt of bij dat politiebureau, brrrr echt ijzingwekkend.

Het schade/herstel systeem is goed uitgewerkt en de variatie in deze game is echt subliem. Zelden in een game zo van de ene scene in de andere scene gerold. Van schieten tot sluipen en van puzzelen tot griezelen. Alles zit erin!

Ik begrijp jouw negativiteit enigszins (BA), maar sinds het spelen hiervan (2005) heeft dit spel mij echt niet meer losgelaten. Iedere keer als ik die hoes weer zie krijg ik weer kippenvel. Bijkans beter dan een Silent Hill of Resident Evil, dat durf ik met borst vooruit te zeggen.

avatar van StayVisible
Leuk spel, geweldige sfeer, speelt goed en prima voice-acting.
Jammer dat er enkele behoorlijke bugs in zitten. Zoals als Boordappel al eerder vermeldde kun je door een bepaalde bug op een bepaald moment gewoon niet verder, behoorlijk frustrerend!! Heb dit opgelost om wat savegames van internet te halen.