menu

The Callisto Protocol (2022)

mijn stem
3,81 (13)
13 stemmen

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Action / Adventure
single player

Ontwikkeld door Striking Distance
Uitgegeven door Krafton

Het jaar is 2320. Callisto, een van de vier Galileïsche manen van Jupiter, is het thuis van de maximaal beveiligde Black Iron Prison. Dit streng bewaakte gevangeniscomplex huist duizenden intergalactische gevangenen, van moordenaars tot politieke dissidenten. Als een vreemde uitbraak het complex in totale chaos stort, is het aan jou, als gevangene, om te proberen hieruit te ontsnappen. Maar om dit te bereiken dien je de angstaanjagende geheimen die er begraven zijn te ontaarden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=pihqx8XQ3r4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
The next step in survival horror, van de luitjes achter de Dead Space games...

Blijkbaar speelt het zich af in het PUBG universe. Hier het hele interview.

avatar van Sinner
4,0
Ik ben er wel benieuwd naar, aangezien een survival horror game altijd wel de moeite is mits goed gedaan. Alleen zie ik niet echt een reden waarom het gelinkt moet worden aan het hele PUBG gebeuren. Dat was als Battle Royale Game nou niet meteen iets met een echt verhaal, en dat lijkt me hier wel weer anders te zijn.

Tenzij ze plots een multiplayer component willen toevoegen.

avatar van Sinner
4,0
Dit is dus zo'n geval van een game die op korte termijn verschijnt en waarvan ik niet snap dat er niet meer hype voor is.

De gameplay trailer ziet er erg uit, en als ik me niet vergis is het ook nog eens een 'echte' next-gen game en, zoals al vermeld, mede door het team achter de Dead Space games.

Je zou toch toch wel verwachten dat er dan wel enige animo voor is...maar er lijkt werkelijk geen haan naar te kraaien. Ook in mijn vriendengroep niet, die allemaal nochtans grote fan van Dead Space waren.

Mag aan mij liggen, maar blijf het vreemd vinden.

avatar van jellecomicgek72
4,0
Dit word 100% mijn game of the year, erg vreemd zo weinig berichten bij deze titel inderdaad, aangezien dit toch wel een van de grootste games is die dit jaar uit gaat komen. Ik kijk hier al naar uit sinds deze aangekondigd werd. En thank god dat deze ook nog gewoon op de ps4 verschijnt, mag hierboven wel even vermeld worden ook. Dit verhaal klinkt zo fucking gruwelijk, had één gameplayvideo gezien en toen wist ik al genoeg, dit wil ik gewoon zelf ervaren. Ja, het lijkt op Dead Space, heel erg zelfs. Maargoed ookal is het jatwerk misschien, als het goed word uitgevoerd hoor je mij niet klagen.

avatar van Fonzzz002
3,5
Fonzzz002 (crew)
In het jaar waarin o.a. Elden Ring, God of War Ragnarok en Horizon Forbidden West uit zijn gekomen heeft deze forse competitie voor Game Of The Year. Desalnietemin lijkt deze mij ook erg gaaf. Een soort spirituele opvolger van Dead Space die echt het survival horror genre lijkt te vieren. Ik val echter in de herhaling door weer te zeggen: lullige timing! Zo middenin alle andere goede releases. Ik heb net de aftiteling van GOW bereikt en wil nog de extra missies doen. Daarnaast zijn o.a. Evil West, Sonic Frontiers en The Devil In Me onlangs uitgekomen. Pff, ff dubben of deze prioriteit gaat krijgen boven de rest.

avatar van Sinner
4,0
Maar dit is dan toch echt een titel waarvan ik denk 'ja - hier zit ik ook weer op te wachten'. En inderdaad vooral vanwege het feit dat het een soort van spirituele opvolger van Dead Space is. Ik snap dan ook niet dat er vanuit bepaalde kant meer interesse lijkt te zijn voor de 'remake' van dat spel, dan voor een soort opvolger ervan in de vorm van The Callisto Protocol.

Ik bedoel maar - de Dead Space games zijn echt nog wel prima te spelen. En als je dan toch een nieuw project of franchise wil in een sfeer die iet of wat gelijk is daaraan dan kies je toch eerder hiervoor dan voor een heruitgave van iets wat je al kent. Of althans zo denk ik dan.

Want ook deze gaat gewoon op het lijstje. Hoewel dat niet voor de komende maanden zal zijn ivm het aantal releases. Op dat gebied is het idd wel een feestje. Of tranen met tuiten huilen. Hoe je beleving zelf is. In ieder geval raak ik zelfs met mijn last gen en Switch niet door alle releases heen. En blijkbaar staat ook 2023 nog vol.

avatar van Nomak
Net bij de action 2 games gekocht aan 9.95 euro per stuk.
Dan naar Game Mania gegaan en deze games ingeruild voor Callisto Protocol, zodat deze maar 20 euro kost.

Ik kan toch niet de enige zijn die dit doet?

avatar van Grovonion
Nomak schreef:
Net bij de action 2 games gekocht aan 9.95 euro per stuk.
Dan naar Game Mania gegaan en deze games ingeruild voor Callisto Protocol, zodat deze maar 20 euro kost.

Ik kan toch niet de enige zijn die dit doet?
Nope, maar je moet het geluk hebben net de juiste ruil-games te vinden. En het spel kost je wel 40 € natuurlijk.

avatar van jellecomicgek72
4,0
Grovonion schreef:
(quote)
Nope, maar je moet het geluk hebben net de juiste ruil-games te vinden. En het spel kost je wel 40 € natuurlijk.
Nee, The Callisto Protocol kost 20 euro bij Game Mania als je 2 games uit de inruil lijst inlevert zie ik net. Bedankt Nomak, dit wist ik nog niet, ga dit vrijdag direct doen.

avatar van Grovonion
Ja, en die twee games kosten niks? 9.95 + 9.95 + 20 = 40 (afgerond)

avatar van Nomak
Totaalprijs 40 euro, dus 20 euro korting.

avatar van jellecomicgek72
4,0
Grovonion schreef:
Ja, en die twee games kosten niks? 9.95 + 9.95 + 20 = 40 (afgerond)
Klopt, als je de prijs van 2 games optelt en dan nog zelf 2 tientjes erbij lapt voor Callisto dan heb je ergens meer geld uitgegeven (als je ze voor 60 of 55 had gekocht althans) maar zo'n actie is wel ideaal als je ff krap bij kas zit en van je uitgespeelde games afwilt of iets dergelijks. Heb dit in het verleden wel vaker gedaan, nooit echt spijt van gehad.

avatar van Manny Calavera
Ik heb denk ik nog nooit bij GM een game gekocht. Veel te duur en die acties stellen toch ook niks voor? Ik koop ze liever op Marktplaats of ik koop een game gewoon bij een verkoopsite als Bol.com ofzo. Speel je hem snel uit, dan is de game nog zo 50 Euro op marktplaats waard in de eerste weken/maanden.

avatar van Confusie
Heb in het verleden ook nog wel eens leuke dingen gedaan met die inruilactie maar tegenwoordig hebben ze keurig een lijst met titels die in aanmerking komen en is het nauwelijks nog voordelig. Zo is het geen uitzondering dat je goedkoper uit bent door de titels bij CeX te verkopen en de desbetreffende game vervolgens ergens anders te halen. Voor de ps4 era kwam ging ik er nog wel eens heen voor leuke tweedehands dealtjes ofzo maar sindsdien is het alleen maar erger geworden met ze en is het eigenlijk nooit echt interessant er ooit binnen te stappen ten opzichte van een concurrent. Laatste keer dat ik er was was op release van Death Stranding, heb gevraagd of ik ‘m daar voor hetzelfde bedrag als bij Media Markt kon kopen, ging die niet doen dus vervolgens daarheen gegaan en nooit meer een voet bij ze binnen gezet.

avatar van Sinner
4,0
Het probleem is inderdaad dat je geen idee hebt hoeveel een spel waard is om in te ruilen. Soms krijg je amper iets terug, soms valt het reuze mee. Ga je in de Action (hier liggen trouwens nergens games in de Action op het moment helaas) twee spellen halen en die komen niet in aanmerking voor de actie of brengen ze niks op dan sta je daar met games waar je niks mee kan. Vroeger kon ik dat wel eens laten nakijken door vrienden van me die bij de GM werkten - was er toen een koopje ergens en kreeg je er meer voor terug bij de GM dan gebeurde dat geheid dat er mensen zoiets deden.

Maar verder heeft de GM best wel eens een aardige actie of aanbieding. Je moet er toevallig alleen bij uitkomen zoals dat bij ieder winkel het geval is. Zo zag ik Watchdogs 2 en Legions voor respectievelijk 6 en 14.95 liggen (2dehands), die zijn echt wel duurder op veel plaatsen. En ook de 5 voor 20 acties op 2dehands PS3 / Xbox360 etc games zijn erg leuk. Hoewel het assortiment in bepaalde winkels van die generatie heel erg terug begint te lopen.

Maar hoe dan ook lijkt me Callisto Protocol wel erg de moeite. Alleen wordt het dus eventjes wachten tot volgende winter. Ik moet tot mijn grote schande erkennen dat ik Dead Space 2 en 3 nog moet spelen. 1 vond ik geweldig. De andere 2 heb ik later pas gekocht en slechts heel even opgehad om te testen. En met alle releases van de komende tijd wordt het er niet minder druk op.

avatar van Nomak
Sinner staat op de site van Game Mania gewoon een lijst van games die in aanmerking komen voor de actie. Bij de Action hier waren er heel wat verschillende titels, ik heb Days Gone en Ghost of Tsushima genomen.

Ajax&Litmanen1 Bol.com en een winkel als Nedgame heeft toch meestal net dezelfde prijzen als Game Mania bij de release van een nieuwe titel?

avatar van Sinner
4,0
Nomak schreef:
Sinner staat op de site van Game Mania gewoon een lijst van games die in aanmerking komen voor de actie. Bij de Action hier waren er heel wat verschillende titels, ik heb Days Gone en Ghost of Tsushima genomen.


Oh ok. Ik heb de site van de Game Mania al een tijd niet bekeken. Dat is natuurlijk makkelijk. Kijk wel eens in de winkel zelf of naar de nieuwsbrief maar daar houd het op.

Ik heb dus ook geen idee waarom bij ons in de regio (Maastricht / Sittard / Heerlen) geen tot amper nog games terecht komen. Vroeger had je idd wel nog eens PS4 games of de Switch Code-in-a-box toestanden of DVD's. Maar om de een of andere reden lijkt men er hier in het zuiden een beetje mee gestopt te zijn. Wat wel jammer is want zo af en toe vond je wel iets leuks. (voor mij Switch of DVD's dan...PS4 heb ik niet).

avatar van Manny Calavera
Nomak schreef:
Sinner staat op de site van Game Mania gewoon een lijst van games die in aanmerking komen voor de actie. Bij de Action hier waren er heel wat verschillende titels, ik heb Days Gone en Ghost of Tsushima genomen.

Ajax&Litmanen1 Bol.com en een winkel als Nedgame heeft toch meestal net dezelfde prijzen als Game Mania bij de release van een nieuwe titel?


Ik doelde op tweedehands. Je kan veel beter op Marktplaats een game kopen dan tweedehands via de GM. Wat zij als korting ervaren vind ik nog steeds peperduur. Bijna elke game is op Marktplaats na een half jaar half geld, uitgezonderd Nintendo.

avatar van Confusie
Verder nee hoor je betaalt bij GM voor een nieuwe release nu 80 waar het bij de rest sinds de algemene verhoging van 10 gemiddeld dan neerkomt op 70, je betaalt daar al jaren steevast tien euro meer dan bij de rest alleen maar om die gap die daar werkt met zijn sleazy bijverkoop probeersels aan te mogen horen.

avatar van Sinner
4,0
Spannend. Komt vandaag pas uit maar is gisteren al op gestemd. Op de Xbox. Wederom heel erg vaardig en efficient. We zitten toch met een rits heel getalenteerde gamers hier.

avatar van Grovonion
Dullboy z'n nick zegt het al, zijn leven is zo saai dat hij overal moet foetelen om aandacht te krijgen.

avatar van jellecomicgek72
4,0
Veel negatieve reviews op het internet van deze game heb ik vandaag gelezen. Voornamelijk van grote game review sites en dergelijke, geklaag over de moeilijkheidsgraad, de speelduur die te kort is en nog wel wat dingen. Verwacht ook geen Dead Space game, dat is dit absoluut niet, dit is totaal iets anders, qua combat en stealth en sneaken enzo doet het erg denken aan The Last of Us. Wel is de ammo en Health erg schaars dus je kan ook gewoon met een stunt slagwapen in de weer als het ware. Het op vijanden stompen als ze dood zijn is dan wel weer erg dead space. Vind die character ook vrij tof, tis zo'n allerdaagse dude die op een plek terechtkomt waar die helemaal niet hoort te zijn. En die sfeer is ook tof, doet een klein beetje aan Dead Space denken af en toe qua SFEER maar het doet me ook nog aan wat anders denken, en ik kan de vinger er niet precies op leggen waaraan precies maar een soort van combinatie tussen de films Twelve Monkeys en Alien 3 en dat weer gehusseld met The Last of Us en Dead Space. Beter kan ik het niet omschrijven. Wat me ook opvalt is dat de mensen die de game gekocht hebben de game voornamelijk erg gaaf vinden en de reviewers en grote review sites de game vinden tegenvallen, iets dat ookal gebeurde in 2014 met Alien Isolation toendertijd, die reviews waren ook niet best van de grote game sites terwijl de community het fantastisch vond die game, inclusief ik, sterker nog, das een van de beste games die ik ooit heb gespeeld. Ja bijzonder weer die 2 kampen die je nu weer hebt bij deze game, ik zit voornamelijk in het kamp met luitjes die het gewoon een toffe en brute game vind tot nu toe want heb pas een aantal uren gespeeld.

avatar van AdrievMer86
Ja helemaal mee eens Jelle. Deze game verdient betere kritiek.
Zit nog niet eens 2 uren in de game en toch sleept het me helemaal in zijn wereld.
Bepaalde reviewers die de combat niet diep genoeg vonden en niks met hun deed.
Geen idee met welke game die lui bezig zijn geweest.

Denk juist dat de verwachtingen van veel mensen anders waren.
Ze hadden waarschijnlijk een horror shooter, a la dead space of zoiets als resident evil verwacht.
Maar in de gameplay videos kon ik al zien dat Callisto meer melee combat gericht zou zijn.
Het zuinig aandoen met kogels is dan wel weer een resident evil achtig element.
Of inderdaad zoiets als the last of us met stealth erdoorheen gemengd.
De moeilijkheidsgraad is ook insane pittig en dat kan voor veel mensen een blok aan het been zijn.
Het is denk ik meer een kwestie van aanpassen en flink oefenen om het onder de knie te krijgen.

Maar las voornamelijk dat de pc versie verschrikkelijk is vanwege slechte performance.
Op de ps5 in performance mode, 1080p is het meer dan prima te doen.

Ja er zijn zoveel games die best te doen zijn en toch door recensies zijn afgekraakt.
Gewoon naar jezelf luisteren en zelf ervaren.

avatar van jellecomicgek72
4,0
Haha zo is het maar net Adrie, gelukkig weten de echte Die Hard GamesMeter leden het een stuk beter Godverdomme wat een tering lastige game is dit zeg, u bent gewaarschuwd, deze game is echt pittig. Zit al anderhalf uur vast op een gedeelte waarbij ik vijanden naar een soort van molen toe moet smijten, waar echt grote motherfuckers tussen zitten. Merk ook dat ik echt moet wennen aan de combat en de gameplay überhaupt, deze zit een stuk complexer in elkaar dan in een Dead Space bijvoorbeeld.

avatar van Fonzzz002
3,5
Fonzzz002 (crew)
Een hele onderhoudende horrorgame die duidelijk de voetsporen van Dead Space volgt. Het is ook één van de games waarbij ik blij was dat ik 0 research deed naar reviews. De recensies zijn nogal uiteenlopend en ze hadden mij waarschijnlijk afgeschoten om deze te proberen. Hoewel ik niet echt de grote kritiekpunten kan verdedigen (zoals het gebrek aan variatie bij de wapens, lachwekkend beroerde stealth en dat het lineair is) heb ik genoeg plezier eruit kunnen halen.

Grafisch is dit fenomenaal! Het oog voor detail is prachtig en o.a. dit maakt het leuk om door deze wereld heen te lopen. De horrorsfeer zit er sterk in: lopen door verlaten ruimtestations, overal goorheid en bloed, akelige stilte of vreemd gegrom in de verte. Er zit voldoende variatie in de type vijanden die je tegenkomt en ze waren meestal niet eenvoudig om te verslaan, waardoor alle munitie welkom was en ik altijd op mijn hoede was.

Het vechtsysteem is waar de mengingen over verdeeld zijn. Persoonlijk vind ik het prettig (voor het grootste gedeelde). In plaats van banaal andere in het genre kopiëren probeert het daadwerkelijk iets nieuws: de hoofdfocus zit op vijanden met melee aanvallen te verslaan. Dit is eenvoudig als je slechts 1 vijand hebt, maar het gebeurt regelmatig dat er verschillende monsters op je afkomen. De truc is dus om proberen ze van elkaar te scheiden zodat je ze 1-op-1 kan verslaan. Ik kwam erachter dat alleen schieten niet goed werkt omdat je dan kogels tekort hebt voor later, maar als je alleen melee doet dan word je makkelijk overweldigd. Leren welke vijanden er zijn, waar ze vandaan komen en hoe het beste hierop te reageren is de manier om te winnen.

Waardoor het vechtsysteem geen hoog niveau bereikt is dat het heel eenvoudig is om aanvallen te ontwijken. Eigenlijk hoef je alleen de stick naar links te houden en niet de aanvalsknop inklikken als je een vijand ziet aanvallen. Doe dit en alle aanvallen worden automatisch ontweken. Het ziet er filmisch en mooi uit, alsof je naar een cutscene kijkt, maar qua gameplay is dit niet echt spannend. Hierdoor kan één enkele vijand makkelijk zijn om neer te meppen en zelfs bosses kunnen aanzienlijk minder intimiderend zijn dan ze bedoeld waren. Daarentegen, The Callisto Protocol maakt dit goed door de vijanden reettteeee sterk te maken. Zelfs op normal ben je in no time dood, en bosses verslaan je met één mep. Hoe makkelijk ontwijken ook kan zijn, het kleinste foutje kan je ondergang zijn en ik zat regelmatig even vast. Vooral dat 2-koppige monsters kon genadeloos zijn en zorgde voor intense gevechten..

Ik zat mij af te vragen hoe ze dit systeem precies beter konden maken.. Een dodge knop gebruiken? Je een dodge timing geven en de animaties van de vijanden aanpassen zodat ze niet altijd links-rechts-links-rechts doen? Alleen een blokkeer gebruiken zodat je lichte damage krijgt maar nooit de move volledig ontwijkt, waardoor je melee confrontaties minder snel aangaat? Stealth meer aanmoedigen ala Last Of Us / Evil Within, zodat je eerst zoveel mogelijk vijanden met stealth uitschakelt voordat je de magazijn leegschiet? Minder goed dan andere in het genre, maar het is iets nieuws dat voor zijn eigen redenen onderhoudend was.

Het verhaal is vermakelijk. Van het mysterie viel er vroegtijdig al de zeggen waar het heen ging en de motivatie waarom dit gebeurd is hollywood-bullcrap. Wat het goed maakte zijn de interacties tussen de personages. Het zijn mensen die elkaar niet kennen, geen reden hebben elkaar te vertrouwen, maar door de benauwde situatie genoodzaakt zijn samen te werken. Er was een zekere kameraadschap die leuk was om te volgen.

Niet een horror titel die ik zozeer aanraad, maar als je belangstelling erbij hebt (zonder al te hoge verwachtingen) dan kan het voor een leuke tijd zorgen. Ik heb me er prima mee vermaakt en het krijgt een welverdiende:

3,5*

avatar van Confusie
Lijkt een voltreffer tot zo ver de hoofdpersoon is een barse baas zoals ik ook ben en het knokken en inhakken op gastjes heerlijk bruut zoals ik ook doe in het dagelijks leven met een lichtelijk originele invalshoek zelfs daarnaast spat het grafisch van het scherm uiteraard dat maakt wel een meeslepend geheel momenteel waar ik eigenlijk best over te spreken ben.

avatar van Confusie
Voelt sowieso goed om een gastje zijn goedbedoelde glibberige shit te ontwijken en ‘m vervolgens ferm te loden pijpen iets waar ik zelf ook wel enige ervaring mee heb.

avatar van JacoBaco
3,5
The Callisto Protocol is een quadruple-A game met een budget van zo'n $160 miljoen. En dat het een dure game is zie je in alles terug. Ook de acteur Josh Duhamel die Jacob speelt zal niet de aller goedkoopste zijn. Je kan de game idd zien als de spirituele opvolger van Dead Space en DS3 is alweer 10 jaar geleden. Geen DS4 dus, maar wel TCP en ik kan zeggen dat de game wel beter is dan DS3.

De game richt zich weer echt op het survival horror, maar helaas is de game te makkelijk en dat is eigenlijk mijn eigen schuld. De game heeft allerlei opties om je het makkelijker te maken. Denk aan QTE die automatisch goedgaan, aim assist, dodge assist enz enz. Ik heb alles geactiveerd en op de hoogste moeilijkheid ging ik er zelfs nog makkelijker doorheen dan de eerste keer. Al was ik toen natuurlijk al een ervaren rammer. En 90% van de vijanden kan je dus ook vrij easy aan stukken slaan met je stun baton en dat voelt erg lekker!

De game doet z'n best om de spanning erin te houden, maar ik vind de game ietwat saai. Laddertje hier, laddertje daar, veel kruipruimtes, liften, deuren die extra traag opengaan en iets te vaak nauwe doorgangen waar Jacob echt zijn tijd voor neemt. Alsof het een soort quality time voor hem is. En het zal mij niet verbazen als er 30 min verloren gaan aan dit soort dingen. Dat met die extra trage deuren is gelukkig alleen in hoofdstuk 2 en misschien ook 3.

TCP is helaas niet de game geworden waar we op hoopte, maar we hebben nog steeds te maken met hoge kwaliteit. En ik heb absoluut met plezier gespeeld. Het probleem is een beetje dat als je weet dat het van de maker van DS is, je er toch net iets kritischer naar kijkt. Althans, in mijn geval wel.

Een dikke 3,5*

De game is overigens verboden in Japan. De game is overdreven bloederig. Tja, wat moet ik hier nu van denken met games als Silent Hill, Resident Evil en The Evil Within. Of is Japan sinds 2022 ineens soft geworden ?

avatar van Fonzzz002
3,5
Fonzzz002 (crew)
JacoBaco schreef:
De game richt zich weer echt op het survival horror, maar helaas is de game te makkelijk en dat is eigenlijk mijn eigen schuld. De game heeft allerlei opties om je het makkelijker te maken. Denk aan QTE die automatisch goedgaan, aim assist, dodge assist enz enz. Ik heb alles geactiveerd en op de hoogste moeilijkheid ging ik er zelfs nog makkelijker doorheen dan de eerste keer


Op normal mode, zonder enige assists, had ik er soms pittig veel moeite mee. Vooral bij de big mouth gevechten zat ik lang vast. Ben benieuwd hoe je de game had ervaren zonder de hulpmiddelen, maar wel tof dat je er vooralsnog plezier uit kon halen.

avatar van JacoBaco
3,5
Fonzzz002 Achteraf had ik liever zonder assist gespeeld. Ik dacht Maximum Security zal zelfs met assist aan erg uitdagend zijn.

Veel vijanden doen 2 melee aanvallen achterelkaar, dat is 2x dodgen en dan de tegenaanval. Later doen vijanden 3x melee aanvallen, maar het principe blijft gelijk. En om munitie te besparen sloeg ik ze dood.

En het viel mij op dat in de meeste gevallen als je met 2 a 3 vijanden in gevecht bent dat op het moment dat je aan het slaan bent de andere vijanden vaak niets doen.

En er zijn regelmatig muren met spikes en als er te veel vijanden zijn dan gebruikte ik de gravity glove.

Die big mouth gasten doen 1 melee aanval en dan schoot ik 1x met de shotgun en zo bleef ik dat herhalen.

Wellicht omdat ik alle Dark Souls games, Demon's Souls en Bloodborne uitgespeeld heb had ik er niet heel veel moeite mee. In TCP merkte ik ook echt dat geduld loont. En natuurlijk alle assist opties aan. Maar ik had juist gelezen dat dit eerder lichtelijk zal helpen ipv enorm.

En soms klikken de game mechanics en soms niet. Ik maak ook mee dat ik denk hoe doen ze dat toch. Dan zie ik bijvoorbeeld bij een game zoals Hotline Miami een vrij hoog platinum percentage terwijl ik bijna wil opgeven door het spel alleen maar uit te spelen en zij dus voor een S-rank in alle levels gaan.

avatar van AmazingPP
Vijf euro bij de Mediamarkt.

avatar van Sinner
4,0
geplaatst:
Vanmiddag uitgespeeld en toch wel haast 17 uurtjes over gedaan. En me behoorlijk vermaakt hiermee. Qua sfeer en uitdaging vond ik het toch alleszins meer dan behoorlijk. Het is misschien bijwijlen wel vrij lineair, maar ook bij die sequenties was het toch best spannend - gewoon vanwege de omgevingen, geluiden en het idee dat er 'misschien wel eens ergens uit kan kruipen of vallen' (wat later ook vaker gebeurt). Dus ik moet zelf zeggen dat ik de meer matige recenties ook niet helemaal volg. De speelduur is dik in orde, grafisch en qua audio is het geweldig, en dat er bijvoorbeeld weinig wapens zijn en dat je even moet wennen aan het vechten vind ik ook niet zo vreemd. Meer nog - daardoor komt Callisto Protocol dichter bij het originele idee van Survival Horror dan diverse andere titels tegenwoordig.

Ik bedoel maar, ik heb het meeste van het spel ook echt wel met de stunbatton gespeeld, en waar mogelijk op enkele levels zoveel mogelijk stealth kills proberen te doen, alleen maar om ammo op te sparen en mijn wapens te kunnen upgraden 'mocht het echt een keertje nodig zijn'. En op bepaalde momenten was dat ook zo (het sequentie op het treinspoor dat eindigt met de eerste tweekop vond ik behoorlijk moeilijk, enkele stukken tegen het einde, en de laatste baas met zijn gebroed).

Ik kan dus echt helemaal niet klagen - een redelijk verhaal, haast walking sim-achtig stukjes die alleen maar sfeerverhogend werkten (ik vond trouwens ook de beide freefall en float stukken waar je in snel tempo alles moest ontwijken aardig. Had ik ook niet verwacht, en de actie en en horror elementen waren in mijn ogen prima verwerkt in de game (en het is al vermeld....het neerslaan met de stunbatton van vijanden voelt gewoon erg lekker). Enige minpuntje? Nou...blijkbaar is de story-DLC toch wel een klein beetje een must wil je 'the true ending' zien. Maar daar krijg je blijkbaar dan ook weer een soor Resident Evil-achtige / Gears of War-achtige horde mode bij e.d (dus aanschaf volg vroeg of laat).

Voor mij toch ook een 4.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:45 uur

geplaatst: vandaag om 11:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.