Black Myth: Wukong (2024)
PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action / RPG
Ontwikkeld door Game Science
Uitgegeven door Game Science en PM
Black Myth: Wukong is een actie-RPG die zijn oorsprong vindt in de Chinese mythologie en gebaseerd is op 'De reis naar het westen', een van de vier klassieke romans van de Chinese literatuur. Je begint aan een avontuur als de Uitverkorene en duikt in allerlei uitdagingen en wonderen om de waarheid te ontdekken achter de sluier van een glansrijke legende uit het verleden. Als de Uitverkorene neem je het tijdens je reis op tegen krachtige vijanden en geduchte tegenstanders. Ga onverschrokken de strijd met ze aan in epische gevechten waarin overgave geen optie is. Naast het beheersen van verschillende staftechnieken kun je ook naar believen verschillende spreuken, vaardigheden, wapens en uitrusting combineren om de winnende strategie te vinden die het beste bij jouw vechtstijl past.
13 Minutes Official Gameplay Trailer

Bevindingen volgen. Nu net terug van gamescom en ben doodop

Heb hem vandaag mogen spelen en het was niet teleurstellend

Bevindingen volgen. Nu net terug van gamescom en ben doodop

Hier mijn play ervaring:
Gamescom - GamesMeter.nl

Ik kijk uit naar jullie recensies!
Los van of dit spel goed is of niet het is het eerste 'probeersel' van China om op de kaart te komen van de game wereld.
Nou ja ze zijn toch al een paar jaar aan het proberen met diverse releases. Genshin Impact, Bladed Fury, de recente Xuan Yuan, Bloody Spell...on top of my head...allemaal toch stapjes om voet aan bodem te krijgen in het Westen.
Is dit nou wel Souls like of niet? Gevechten zien er pittig uit als ik zo wat gameplay bekijk maar is dat ook zo? Spelen mensen hier deze game al?
Het is zeker een Soulslike. Het verschil zit hem vooral in de dodge functie: dodge werkt als een mini Witchtime, waarbij je een goede klap terug kan geven als je op de laatste tel dodged. Dat beloond agressievere speelstijlen wat meer dan Dark Souls of Bloodborne doen. Voor de rest zijn ze heel soortgelijk.

Dit is een pittige game, maar geen soulslike moeilijkheid. Zitten zeer pittige bazen bij, met name de laatste twee The Stone Monkey & Great Sage heb ik mij kapot op gebeten.
Ga nieuw game plus proberen, wat ik eigenlijk zelden doe. Maar deze game kent zoveel geheimen, dat het onmogelijk is om alles gezien en gescoord te hebben in je eerste run.
Daarbij zijn sommige gear en weapons pas bij new game+ beschikbaar.
Pareltje in de game geschiedenis deze!!!
Ja het is Souls light (als dat al bestaat) het is een perfecte game om te wennen aan moeilijke gameplay en een opstapje naar een echte Souls like qua gameplay.
Dan is dit idd een goede aanloop.
Zag dat je er 167 uur in hebt zitten. Hoeveel keer heb je new game plus gedaan dan? Ik zit op 89 uur, ben nu halverwege chapter 3 in eerst new game + en ben lvl 179.
Moet ik wel zeggen dat new game + een soort easy mode is. Vlieg er doorheen en bazen gaan neer als een warm mes door de boter.
Wellicht nog wat challenges doen en t.z.t. New Game Plus Plus

Gelijk een new game plus plus gestart.
Wil toch de rewards van de challenges in actie zien en de True Wukong Stance / Armor unlocken.
Houd me aardig lang vast deze game!
Nu is het wachten op de DLC.