It Takes Two (2021)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Xbox One / Nintendo Switch
Action / Platform
multi player / online

Ontwikkeld door Hazelight
Uitgegeven door Electronic Arts

Ga op de meest fantastische reis van je leven in It Takes Two, een uniek platformavontuur dat puur voor co-op is gemaakt. Speel als het ruziënde stel Cody en May, twee mensen die veranderd zijn in poppen door een toverspreuk. Ze zitten samen gevangen in een fantastische, onvoorspelbare wereld en worden met tegenzin uitgedaagd om hun afbrokkelende relatie te redden.

avatar van legian
Is het einde op deze manier niet veel realistischer ook? Niet altijd iedereen blijft bij elkaar ondanks gedane moeite daarvoor. Ik vond dat juist wel sterk, de hele game komen de clichés voorbij, maar het einde dan juist weer niet.

legian schreef:

Zoals jij het beschrijft is het jouw interpretatie, maar het is geen feit dat de game eindigt zoals jij beschrijft. Die keuze hebben we allemaal als gamer om er een slot aan te bedenken.

avatar van legian
Manny Calavera schreef:

Dat klopt. Ik bedoelde meer dat op deze manier de uitkomst, ongeacht waar de gamer voor kiest, veel realistischer is. In plaats van het, zoals je eerder al benoemde, typerende hollywoodaanse happy ever after.

legian schreef:

Ah zo, ja dat ben ik met je eens. Het leven is ook niet altijd een sprookje nee.

avatar van DarthSolidKevin

Een perfecte game voor de Switch lijkt me. Moet nog een keer tijd vinden om deze eens te spelen met een kameraad.

DarthSolidKevin schreef:

Ik vind het op een grote tv leuker, maar kan me voorstellen dat dit ook wel erg tof is met een vriend op de bank en dan beiden met een Switch in de hand.

avatar van Dudady
Ik vind het echt oprecht jammer dat dit spel geen crossplay ondersteunt. Er zijn genoeg (competitive) games die een volledig cross-platform ondersteuning hebben, terwijl It Takes Two juist draait om het samenwerken. Crossplay zou dan in mijn ogen goed kunnen werken.

avatar van richiedoom
richiedoom schreef:
Helaas ben ik nog niet heel ver gekomen hiermee, omdat mijn vriendin het niveau al snel niet meer aankon en er bloednerveus van werd. Man wat hebben we zitten schelden op elkaar. Sindsdien deze game niet meer aangeraakt maar ik vond het wel erg leuk. Hopelijk toch binnenkort weer proberen maar dat besluit ligt niet bij mij....

Het heeft even geduurd maar we hebben de game weer opgepakt en we zijn zowaar een stuk verder gekomen. Ondanks dat we elkaar nog steeds af en toe verrot schelden, hebben we er ook enorm veel plezier in want het is echt een toffe game. Het is alleen jammer dat er niet verschillende moeilijkheidsgraden zijn, omdat mijn vriendin en ik nu eenmaal heel ver uit elkaar liggen qua 'skills' met gamen (absoluut niet arrogant / denigrerend bedoeld). De game is toch wel echt behoorlijk pittig voor beginners.

Review volgt!

richiedoom schreef:

Review volgt!

Voor een beginnende gamer is denk ik bijna elke game lastig, maar dan is deze inderdaad pittig. Voor een gamer die gewoon af en toe wat speelt mag dit geen groot probleem zijn.

Wel leuk dat je door bent blijven spelen!

avatar van richiedoom
Uitgespeeld! Wat een FAN-TAS-TISCHE game is dit!

We hadden, zoals eerder door mij geschreven, een stroeve start met deze game. Een hele tijd geleden zijn we al bij het eerste level afgehaakt omdat het voor mijn vriendin op dat moment te moeilijk en frustrerend was. Na aandringen van wat mensen in mijn omgeving, hebben we de game een paar weken geleden toch weer opgepakt en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben. Na het eerste level werd het alleen maar leuker en 'minder moeilijk'. Dat laatste vind ik trouwens nog steeds apart, want we hadden echt het gevoel dat het naar het einde toe steeds wat makkelijker werd. Al kan het natuurlijk ook zomaar zijn dat we er beter in zijn geworden...

Graphics top, gameplay top, leveldesign top, humor top. Wat moet er verder nog over gezegd worden?
Volle mep van mij, dit was één van de betere co-op games die ik ooit heb gespeeld.
Zodra ik mijn PS5 binnen heb gaan we ook snel beginnen met A Way Out, de andere co-op game van deze ontwikkelaar.

avatar van mrdig
CO-LLA-BO-RATION!

Ja dit is inderdaad de meest creatieve, innovatieve co-op game die er bestaat. Echt een magnifieke game. Wel wat zoetsappig soms en die Book of Love vond ik soms wat irritant dus daarom net niet de volle mep.

Ongelofelijk hoe gevarieerd en gaaf alle levels/werelden zijn, echt allemaal kunstwerkjes en terecht dat ze zijn bedolven onder de prijzen.

In januari 2022 al mee begonnen met een vriend en afgelopen jaar af en toe gespeeld, afgelopen maand nog 2x samen gespeeld en dan nu echt voltooid. We speelden soms couch co-op en soms online, beide modi werken erg goed.