Stix (1983)

Commodore 64/128
Puzzle / Action

Ontwikkeld door Andrew Trott
Uitgegeven door Supersoft

Het energetische wezen genaamd Stix zit gevangen in een kosmische storm en kan nu als energiebron voor de mensheid dienen. Met behulp van een 'field synthesizer' moet je de ruimte van de Stix inperken door krachtvelden in zijn gebied, het zogenaamde 'hypersquare', te maken. Er zijn echter vier gevaren. Als je een krachtveld nog niet voltooid hebt, kan de Stix het laten exploderen wanneer hij het raakt. Dan zijn er nog de 'quark' en de 'anti-quark' die zich bewegen over de binnengrens van de krachtvelden en de synthesizer kunnen vernietigen. Door een fout in het ontwerp (dat door de maker is bevestigd) bouwt de energie in de synthesizer op en zal exploderen wanneer het te lang stilstaat. Tenslotte heeft de synthesizer een beperkte hoeveelheid brandstof.

Er zijn bij deze game nog geen berichten geplaatst.