Everwild (2024)

Xbox Series X/S
Adventure / Action

Ontwikkeld door Rare
Uitgegeven door Xbox

Everwild is een fantasy-adventure waarin personages samenwerken om de wildernis te temmen en de nacht te overleven. Werkend met het inheemse schepsel van het land en met de kracht van rituelen en strijd, moet de speler de natuur onderwerpen, door ermee te werken.

Wat vinden we hiervan? Ik vind de beelden echt prachtig. Kende de game niet, maar de PU deze maand heeft een preview.

Everwild – Eternals Trailer – Xbox Games Showcase July - YouTube

Doet wel enorm aan Zelda: BOTW denken. In de goede zin.

Zou Rare dan toch weer eens een unieke, mooie game gaan maken?

avatar van mrdig
Visueel prachtig maar als het een (multiplayer) exploratie/survival game wordt dan is het niks voor mij. Net zoals Sea of Thieves (ook van Rare) niks voor mij is. Lijkt volgens mij wel die kant op te gaan dus verwacht geen Zelda.

mrdig schreef:

Volgens mij wordt dit een singleplayer explore game. Krijg er een beetje een Firewatch gevoel bij, maar dan tig keer groter en uitgebreider.

avatar van mrdig
Manny Calavera schreef:

Probleem is dat je er niet veel over kan vinden, is eigenlijk al best lang wat stil rond deze game. Ergens lees ik dat dit ‘some kind of fantasy-based sandbox online game’ is en ergens anders lees ik dat Rare zelf ook nog niet helemaal weet hoe ze game willen insteken. Krijg er een beetje een Scalebound gevoel bij.

mrdig schreef:

Indien het multiplayer only is haak ik sowieso af. Not interested. Maar ik verwacht van Rare dat het niet zo is.

avatar van legian
Laatste nieuws wat ik hiervan heb langs zien komen is dat ze nog niet precies wisten wat voor game het precies moest worden. Nou is dat nieuws wel alweer een paar maanden terug. Ben wel benieuwd, het ziet er erg gaaf uit.

Hoop dat ze snel meer duidelijkheid hierover geven.

avatar van Princess Piranha
Het ziet er wel echt prachtig uit inderdaad

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Duurt nog wel even voor we dit gaan zien: Ontwikkeling Everwild vermoedelijk volledig opnieuw gestart | Nieuws | Gamer.nl

Ik ben optimistisch, heb releasejaar voor nu op '23 gezet

avatar van legian
Dat komt niet geheel onverwacht om eerlijk te zijn. Jammer dat wel. Zelf reken ik op 2024, kan het alleen maar meevallen.

avatar van John Milton
Ik kom pas net kijken hier, maar knikjes voor dit soort games worden ZEER op prijs gesteld. Wow.

Why? Zo enorm jammer zeg. Ik vond de trailer vorig jaar prachtig.

Als ze nu opnieuw beginnen dan zal najaar 2023 of later wel het minimale zijn ja.

Lancering ergens in 2024 lees ik. 5 jaar na de aankondiging haha. Maar goed, gelukkig loopt dit project nog wel, ik blijf het volgen.