logo GamesMeter menu

PlayStation 5 / PC / Xbox Series X/S
Action / RPG

Ontwikkeld door Square Enix
Uitgegeven door Square Enix

Een epische donkere fantasiewereld waarin het lot van het land wordt bepaald door de machtige Eikons en de Dominants die hen gebruiken. Dit is het verhaal van Clive Rosfield, een krijger die de titel "Eerste Schild van Rosaria" heeft gekregen en heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, te beschermen. Maar al snel raakt Clive verstrikt in een grote tragedie en zweert wraak te nemen op de Dark Eikon Ifrit, een mysterieuze entiteit die dood en verderf zaait.

Ik vraag me af of de DLC's al bij de upcoming PC versie inzitten. Dat zou wel een aardige zijn. Het staat nog altijd op mijn lijst namelijk.

avatar van harm1985
Met het uitspelen van Kairos gate, dat erg vermakelijk is, nu ook de laatste trophy van deze DLC binnen.

De teller staat inmiddels op 178 uur voor twee complete playthroughs, waarvan 1 op FF mode, en twee DLC's.

Surprise. 17 september op de PC. Die aankondiging is helemaal aan me voorbij gegaan. Meteen de demo maar gedownload en het draait uitstekend. Wellicht dat ik het wel pas volgend jaar in huis haal vanwege het groot aantal releases maar wel blij dat het er dan toch van gekomen is.

geplaatst:
Ik ben hieraan begonnen.

Het ziet er tof uit maar ik ben van Silksong naar deze game gegaan. Tering, wat is dit makkelijk. Dit is voor het eerst dat ik een game eigenlijk te makkelijk vind waardoor de uitdaging een klein beetje weg is.

Het verhaal, de combat en de graphics maken overigens een heleboel goed. Ik had alleen meer Ff achtige tactics verwacht.

avatar van drezic
Het lijkt alsof deze game meerdere ideeën had en men geen keuze kon maken en dat dit geresulteerd heeft in een game die net niks is.

Wat een slecht uitgewerkte game is dit. Het ziet er prachtig uit maar wat een onzinnig loot systeem met tientallen items die je letterlijk nooit gebruikt. En de pacing! Het verhaal kent een waardeloos tempo; het bouwt soms superspannend en met fijne (hoewel altijd makkelijke) combat op tot een eindbaas om vervolgens gewoon weer terug te gaan naar dezelfde situatie als voor de eindbaas, alsof alle dramatiek voor niks was en niet is gebeurd.

Ik heb nog niet eerder een game gespeeld die bij vlagen zo gaaf is en het volgende moment zo gigantisch dom en saai. 'Breng een bord eten naar persoon x en y'; 'breng deze spullen naar die personage tien meter verderop'; 'verzamel hout'. Ik heb verdorie net een heel leger en hun aanvoerder verslagen en nu ben ik errand boy? Kom op

Vooralsnog vermaakte ik me nog wel prima met her verhaal, de graphics (schitterend) en de combat maar het wordt nu alleen wel zo repetitief dat ik af kan gaan haken. In eerste instantie was ik het niet eens met de kritiek, maar ik begin het te snappen...

avatar van drezic
In navolging: de game is nu zo saai aan het worden en zo repetitief dat ik ermee kap. Als het kon vroeg ik mij geld terug. Wat een waardeloze troep.

avatar van JacoBaco
Vanaf morgen 'gratis' als je een PS+ Extra abonnement hebt