Prince of Persia: The Sands of Time Remake (2026)

PC / PlayStation 4 / Xbox One
Action / Platform

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

In het oude Perzië is een legende die spreekt over een tijd van bloed en bedrog. Aangetrokken door duistere krachten, laat een jonge prins een leger van kwaadaardige wezens los op een prachtig koninkrijk. Samen met de hulp van een vrouw genaamd Farah zal de prins de schade die aan het koninkrijk is gedaan ongedaan moeten maken.

avatar van mrdig
Bij Prince of Persia: The Sands of Time:

Oeh in januari 2021 komt hier plots een 'remake' van:
Prince of Persia: The Sands of Time Remake: Ubisoft Forward Segment – September 2020 | Ubisoft [NA] - YouTube

Reacties op de trailer zijn veelal negatief (looks like a ps3 port), maar ik ben hier wel benieuwd naar. Toch wel een PoP fan.

Fonzzz002 (crew)
Oef... dit ziet er heel ondermaats uit. Alsof het een game uit 2010 is. Laat dit nou net de gamereeks zijn waar ik het meest van hoopte dat het nieuw leven kreeg. Hopelijk is dit een don't judge a book by its cover geval.

Ik laat het aan me voorbijgaan. Heb de originelen, de ps3 HD collectie en dat is wel voldoende. Krijg vaag de indruk dat de next gen het wel heel erg moet hebben van previous gens. (GTA V, The Witcher 3 upgrade, Resident Evil 4 remake, POP remake, - ik durf haast te gokken dat een Skyrim upgrade ook weer niet ver af is).

Grafisch ziet het er niet uit als een remake. Oogt inderdaad als 10 jaar oud, op zijn minst.

Dan heb ik liever de komende Super Mario 64 die gewoon ongewijzigd is gebleven op een paar aanpassingen na

Laatste Prince game die ik heb gespeeld was overigens 3D, uit 1999....

Sinner schreef:

Remakeritus heerst al jaren. Op zich niks mis mee (De Halo 1 HD remake bv, die was echt heel goed jaren terug) maar we hebben wel nieuwe games nodig ja. Die er volgens mij meer dan zat aan zitten te komen als je de line ups bekijkt van Sony en Microsoft. Alleen Nintendo is een beetje teveel bezig met de Wii-U collectie over te zetten naar de Switch. Al snap ik dat zelfs nog wel aangezien bijna niemand die console had.

Manny Calavera schreef:
Al snap ik dat zelfs nog wel aangezien bijna niemand die console had.

Ook geen excuus. Ben dol op het ding, maar verwacht meer dan ports van elk spel dat ik voor de WIIu al in de kast heb staan. Na 3 jaar vind ik het eigen nieuwe werk relatief armzalig. Wel top qua kwaliteit maar ietsjes meer mag. Maar goed, ze hebben nog wel enkele jaren. En die tweede Hyrule Warriors is dan wel weer een een erg leuke aankondiging.

Maar wat me hier stoort is (net zoals julie zelf al zeggen) dat het er idd echt lamlendig uitziet voor een remake. Dan port maar gewoon de PS3 Collectie

avatar van Mithrandir
Ik kijk hier wel naar uit, de Prince of Persia games behoren tot mijn favorieten die de Playstation 2 destijds had, samen met LOTR games, God of War, Final Fantasy X, Baldur's Gate en de Norrath/Everquest games besloot ik om de PS2 aan te schaffen. Hopenlijk poetsen ze de Graphics nog wat op. Want Idd. ziet de game eruit als een PS3 titel...

Wel respect dat ze dit durven te laten zien.

Volgens deze site zou die nou uit moeten zijn.

avatar van mrdig
Uitgesteld tot maart

Confusie schreef:
Volgens deze site zou die nou uit moeten zijn.

Maar dat is hij niet. Ik zou dan ook een klacht tegen de site indienen voor opgelopen emotionele schade.

Ik ben wel benieuwd naar het eindproduct en de ontvangst.

Het is te hopen dat ze een team de game geheel opnieuw laten maken, want de beelden van vorig jaar waren lachwekkend. Had Microsoft ook met de nieuwe Halo, zag er ook gewoon uit als een jaren oude game. Gevolg is een jaar uitstel, wat ik dan gewoon toejuich.

Fonzzz002 (crew)
De game is opnieuw uitgesteld. Vaste datum is nog niet bekend.

Ze hadden ook wel door dat die beelden lachwekkend slecht waren voor een game uit 2021. Gewoon een jaar verbouwen en in voorjaar 2022 uitbrengen.

Fonzzz002 (crew)
Alle alle pre-orders zijn gecancelled en terug betaald. Release datum is niet bekend. Zou zomaar nog jaren kunnen duren.

geplaatst:
Zou oorspronkelijk in 2021 uitkomen, maar nu is 2026 bevestigd als officiele releasedate*.

avatar van legian
History of Prince of Persia (1989 - 2024) | Documentary

In deze 4 uur durende docu over Prince of Persia komt deze ook nog kort aan bod. Beetje achtergrond informatie over de komende remake. Blijkbaar worden de gezette milestones voor de release wel gehaald. Dus een 2026 release lijkt ook wel haalbaar.

Er zit best wat leuke informatie in deze docu. Voor de liefhebbers van PoP wel een aanrader denk ik. Ook leuk om wat mensen van achter de schermen te horen van de verschillende games.