Fire Emblem (2003)
Game Boy Advance / Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Ontwikkeld door Intelligent Systems
Van de makers van Advance Wars verschijnt nu Fire Emblem: voer de leiding over een samengeraapt leger van ridders, krijgers en schavuiten en smeed ze tot een formidabele vechteenheid om de keiharde strijd met de verdorven Black Fang en zijn trawanten aan te gaan.
Al met al een leuke game met een aardig verhaal en leuke strategische actie.
Iig, Ik ga tussen jullie inzitten, ik geef hem 4,5* Ik vind hem leuker dan AW overigens, vooral door dat elk poppetje een uniek personage is, wat Tsjo-Wi al zei. Inderdaad geniaal!
Jammer genoeg stopte daar de translation effort en heb ik het nooit kunnen uitspelen.
Lyndiss was echt awesome als ze een Critical Hit had! Ik ben er ooit mee gestopt omdat ik teveel mensen had dood laten gaan en toch verder ging... misschien maar weer eens opnieuw proberen...
Ik hoorde een van FE-fan dat dit deel een van de beste is. Beter dan PoR in ieder geval.
Dan moet dit wel erg goed zijn .
Anyway, ik heb geen idee. Als er een cijfer achter het wapen staat gaat het kapot. Weet niet meer hoe dat zit bij die bijl. ^^'
Het enige wat ik nou ook niet snap in elke fire emblem is dat sommige mensen met onrealistische personages super sterk worden.
Ik vind persoonlijk Fire Emblem een van de beste turn base RpgRts spellen. Is goed voor je tactische gedachten.
Voor de rest weet ik weinig te zeggen alleen dat de verhaal goed door loopt met het vervolg van dit deel.
Wat bedoel je daarmee? Mages enzo?
Ik ben nu aan deeltje 6 begonnen de officiële vervolg van deze deel
Btw sorry van mij late reactie Piranha
Niet zo baanbrekend als Advance Wars was, maar voor mij wel toegankelijker aangezien de setting me meer aansprak.
Eigenlijk brilliant hoe dit spel onafhankelijk van het platform en het feit dat er 12 jaar tussenliggen bijna evengoed is als Awakening. Geniale serie.
Maar de vraag hier: is de game uitspelen als ik ga doorspelen wel reëel? Of kan ik beter herstarten?
Je kan gewoon verderspelen. Je krijgt zoveel nieuwe units dat je het in diverse opstellingen kunt proberen later en die eerste units niet echt uitmaken. Heb deze een drie keer gedaan in totaal.
MAAR....tbh kan je het ook als een testrun beschouwen en overnieuw beginnen. Er zullen best nog wat doden te betreuren vallen.
De samenstelling van mijn groep en de (of het gebrek aan haha) levelling, maakt dat ik geen mogelijkheid zie om nog verder te geraken. Een nieuwe run heb ik na ongeveer 25 uur aan deze te hebben besteed geen zin meer in.
Ik heb er erg van genoten, zowel storywise als battles, al heb ik het idee dat ik van sommige mechanics barely de surface heb gescratcht, dat sommige lui vrienden kunnen zijn en dat je ze met elkaar moet laten praten bv, maar ook kwam ik er vrij laat achter dat snelheid belangrijk is. Ook denk ik dat ik op plekken wat te enthousiast chapters met alleen een paar paladins heb uitgespeeld, waar ik beter wat andere party members had kunnen laten levelen. Lessen voor een volgend deel denk ik
4* voor dit inmiddels toch 21 jaar oude pareltje
Sowieso...ik vind de Permadeath eigenlijk een van de redenen waarom FE altijd zo veel charme heeft.
Zijn er spelers die echt zeggen: funk, ik ben ze kwijt maar zo is het nu eenmaal en echt keihard doorspelen zonder eens een oude save terug op te pakken?
Ikzelf doe dat dus wel, al zijn er wel eens karakters die ik echt achterlaat omdat ik geen zin heb een lange battle die ik met moeite overleeft heb opnieuw te doen als een voor mij onbelangrijk karakter dood is gebleven.
Maar meestal, zeer tegen de tweede helft van het game, ga ik vaker wel dan niet terug naar een vorige save-game.
Ja. En dan zeker tegen het einde van het spel. Een beginmissie durf ik wel eens herspelen. Maar ik ga geen missies van een uur of meer herdoen. Dan level ik wel een mijn reservekarakters op.