menu

Crusader Kings III (2020)

mijn stem
3,12 (4)
4 stemmen

PC / Macintosh / Xbox Series X/S / PlayStation 5
Strategy
single player

Ontwikkeld door Paradox
Uitgegeven door Paradox

Crusader Kings III komt met een groot aantal nieuwe manieren om het succes van je koninklijk huis te verzekeren ten opzichte van zijn voorganger uit 2012. Het is een diepgaande RTS waarin je te maken krijgt met bedevaarten, vikingen, ridders en boerenopstanden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Demi3MfHHYw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van patenpac
3,5
Hoewel het voor mij lang geleden is, heb ik met deze game nog eens een pre-ordertje geplaatst. Lang geleden dat ik nog zo hard uitkeek naar een Paradox game (behalve dan Empire of Sin die volgt, aangezien ik stiekem wel eens graag Don patenpac ben).

Benieuwd of we hier terug via incest duivelskindertjes op de wereld kunnen brengen!

avatar van mar88vdv
4,0
Twee jaar na release aangeschaft, met enkele DLC's erbij. Nadat ik een aantal jaren terug met veel pijn en moeite de leercurve van Crusader Kings II had doorstaan, had ik dit nieuwe deel wat sneller onder de knie. Alles heeft een nieuwe look & feel maar qua gameplay komen veel zaken overeen met deel 2. Dat is aan de ene kant fijn omdat de leercurve deze keer niet zo hoog was en de interface net wat duidelijker en 'cleaner' is , maar van de andere kant mis ik soms wat vernieuwingen ten opzichte van het vorige deel. Zeker een fijne game weer, waar ik al best wat uren ik heb gestoken en ga steken, maar ik verwacht dat ik er wat sneller op uitgekeken zal zijn. De enkele maanden geleden Royal Court DLC is overigens wel een fijne vernieuwing. Misschien dat ik op termijn Tours & Tournaments nog ga aanschaffen als de prijs wat gezakt is.

Heb je interesse in deze game, dan zou mijn advies gewoon zijn om deel 2 aan te schaffen, die is ondertussen gewoon gratis beschikbaar op steam.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:33 uur

geplaatst: vandaag om 12:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.