Star Wars: The Empire Strikes Back (1992)

Nintendo Entertainment System / Game Boy
Platform / Action

Ontwikkeld door Sculptured en LucasArts
Uitgegeven door Ubisoft en JVC

Het spel bevat missies gebaseerd op scene's uit de gelijknamige film. Als Luke Skywalker verken je verschillende planeten zoals Hoth, Echo Base, Dagobah, Bespin en Cloud City. Daarbij krijg je de fysieke en spirituele hulp van R2-D2 en Obi-Wan Kenobi. Met pistool en lightsaber bevecht je Boba Fett, doorzoek je de jungle naar Jedi Master Yoda en neem je het op in een duel tegen Darth Vader.

avatar van FlorisV
Ik was zeer verbaasd toen ik een aantal jaar terug zag dat dit spel ooit bestaan had voor de NES. Ik vraag me serieus af of dit in de winkels waar ik kwam te koop was. Destijds was de SNES al op de markt gekomen en eiste die alle aandacht op vrees ik. Het spel is commercieel ook geen succes geweest en misschien dachten handelaren in Nederland: laat maar. Zo zonde!

Ze hebben er best wel wat bijzonders van gemaakt als ik de YouTube filmpjes ervan zie. Hier en daar teveel bare bones (amper geluid te horen en graphics te zien als je met de X-wing gaat vechten op Cloud City), het is duidelijk iets minder gepolijst dan zijn voorganger. Maar je kunt een TaunTaun rijden, een Snowspeeder vechten tegen AT-AT Walkers, force powers gebruiken, tegen Boba Fett vechten en grote gebieden van Hoth, Dagobah en Cloud City verkennen om te eindigen met een Vader duel.

Dit spel was op mijn 15e puur goud geweest.