Fire Emblem: Path Of Radiance (2005)

Alternatieve titel: Faiā Emuburemu: Sōen no Kiseki

Nintendo GameCube
RPG / Strategy

Ontwikkeld door Intelligent Systems
Uitgegeven door Nintendo

Het verhaal draait om de jonge Ike die pas de taak van zijn vader heeft overgenomen als leider van de Greil mercenaries. op een dag valt het koningkrijk Daein plots het Koningkrijk Crimea binnen. Niet lang daarna vind Ike een vrouw in het bos die Prinses Elincia blijkt te zijn, de prinses van Crimea. De prinses neem de mercenaries in dienst en samen trekken ze naar andere buurlanden in een poging hun steun te krijgen en Daein en zijn koning Ashnard. Dit gaat minder makkelijk dan het klinkt want de andere landen worden bewoond door Laguz, mensen die de vorm van dieren aan kunnen nemen en deze hebben het niet op Beorc (de normale mens) daarnaast worden ze ook nog op de hielen gezeten door de generaal van Ashnard, waaronder de mysterieuze Black Knight.

avatar van Princess Piranha
Wat een geweldige game! Ik heb het nog niet uitgespeeld maar ben er wel weer helemaal mee bezig. Het ziet er heel erg mooi uit en je speelt het niet zo 1-2-3 uit.

Ik houd nu al heel erg veel van dit spel en ik zit pas op de helft.

Helemaal mee eens. Ik geef het verhaal alleen al 4,5 maar dan begin je te spelen en raak je er helemaal in. Dan heb je ook nog de prachtige muziek. Je speelt het ook niet zomaar uit nee.

looANIMEool schreef:

Ja! De muziek is echt perfect bij PoR. En alle personages zijn ook goed uitgewerkt. Pracht spel!

Ik houd nu al heel erg veel van dit spel en ik zit pas op de helft.

Geloof mij maar, ik heb het laatst uitgespeeld en het wordt nog wel beter, ik vond de tweede helft beter dan de eerste.

looANIMEool schreef:

Ja die was zeker beter! De laatste missie lukt mij alleen niet... nouja, tenzij ik wel iemand dood wil laten gaan, maar dat wil ik niet

*Het was me wel 1 keer bijna gelukt, maar was vergeten Ike te healen met Elincia Ach, ooit lukt het wel

Princess Piranha schreef:

Als je het uitgespeeld hebt krijg je ook je scores te zien en hoeveel vijanden elk character gedood heeft. Bij mij had Soren het meeste vijanden gedood en volgens mij Jill op twee. Ike en Boyd stonden ook in de top 5.

looANIMEool schreef:

Soren en Ike gebruik ik het meeste, in het begin Oscar heel veel. Jill heb ik maar dood laten gaan bij die brug missie, XD

Princess Piranha schreef:

Jill heb ik maar dood laten gaan bij die brug missie, XD

Waarom? Als je haar helemaal traint is ze erg sterk.

looANIMEool schreef:

Waarom? Als je haar helemaal traint is ze erg sterk.

Hetzelfde had ik met Nephenee, ik gebruikt steeds een groepje standaard. Maar daardoor kregen de andere eigenlijk nauwelijk kans zichzelf te verbeteren. Waaronder Jill dus.

Princess Piranha schreef:

Dat deed ik ook, maar daar had ik bijna geen laguz in vond het irritand dat ze steeds terug veranderden, maar nu ga ik het anders doen. Ik ga iedereen erg hard trainen en nu ik het uitgespeeld heb weet ik wie ik meer moet trainen. Het lijkt mij ook handiger om meer mensen te trainen, want dan heb je niet meer dat er absoluut geen mensen dood mogen gaan en kan je meer mensen inzetten en een beetje kijken wat er in het level het beste is. Dat is wat handiger.

looANIMEool
Ik vind het wel raar dat ze bij de eerste twee delen een multiplayer hebben gedaan en bij deze en radiant dawn niet.

War-Ultima
Dit is een rpg die ik al jaren zoek (ja voor 60 euro zag ik hem 3 jaar geleden liggen maar dat is te duur voor een tweedehands game) maar nu echt nergens kan vinden.

Ook niet op internet?

War-Ultima
Ook niet op internet?

Nope, je boft maar met zo'n game want de game is nu erg veel geld waard (een schat/treasure in feite).

avatar van Princess Piranha
Balen zeg, het is echt een heel goed spel.

Heb even voor je gezocht net, maar kan het spel alleen vinden voor nog steeds de volle prijs op amazon.

avatar van DarkFunnyThing
War-Ultima schreef:
Meschien moet je een keer op koniningen dag kijken somige verkopen dan games zonder dat ze weten hoe veel waard het eingelek echt is xD ik had zelf nieuwe gamecube games hellemaal in plastic voor 2 euro gekocht O_O

avatar van creepy_one
War-Ultima schreef:

het kan wel op internet, op marktplaats maar dan zit je ook al gauw rond de 50 euro
ik wou dat ik gamecube games ook voor de wii kon pindakazen

avatar van creepy_one
ik zou er alles voor over hebben om deze game te kopen, aangezien we financieel wat moeten besparen zal dat niet zo gauw lukken. Wel zonde want dit zal later een zeldzame in de game historie worden, weet ik zeker!

avatar van DarthSolidKevin
Ik ben blij dat ik hem te pakken heb gekregen. Radiant Dawn vond ik helemaal geweldig, dus nu kan ik dit deel spelen en daarna meteen RD herspelen.

avatar van Princess Piranha
Have fun! Nog altijd de beste FE game naar mijn mening. Ben benieuwd hoe het is als je eerst RD hebt gespeeld en daarna deze gaat doen.

Ik vind deze net een stuk beter dan Radiant Dawn. Ik heb die tot mijn eigen spijt nog altijd niet uitgespeeld gewoon omdat het me op een gegeven moment niet meer boeide. Dat had ik met Path of Radiance dus totaal niet - die heb ik letterlijk in een paar dagen verslonden.

...overigens ga ik echt nog wel weer eens opnieuw aan de slag met Radiant Dawn. Ik kan het niet maken om een Fire Emblem spel niet uit te spelen terwijl ik aan alle eerder verschenen delen echt tientallen uren heb gespendeerd. (ieder spel in de reeks meerdere keren doorlopen dus - de count van de laatste op 3DS staat op 110 uur ongeveer, en die heb ik niet zo vaak gespeeld als de gameboy advance games.)

avatar van Princess Piranha
Radiant Dawn vond ik zelf ook iets minder. Maar dat komt misschien omdat je lang moest wachten op Ike en co, die groep vind ik zelf leuker dan Sothe's groepje. Maar Radiant Dawn had dan wel weer best dramatische verhaallijnen, heerlijk!

Dat is inderdaad heel veel uur! Volgens mij stond bij mij de teller op ongeveer 60 uur bij PoR, maar dat is dan alleen de missies die ik heb gehaald. Elke keer als ik moest resetten, die missies zitten er nog niet eens bij. Dus het zal wel ongeveer twee keer zoveel zijn.

(Ik lees trouwens net dat ik deze game eerst niet uitgespeeld heb. Een aantal jaar terug gelukkig wel gelukt. Mooi eindfilmpje!)