Killzone 2 (2009)
PlayStation 3
single player / online
Ontwikkeld door Guerrilla
Uitgegeven door Sony
Killzone 2 volgt op de gebeurtenissen uit Killzone en Killzone: Liberation en speelt zich volledig af op de planeet Helghan. Twee jaar na de aanval van de Helghast op Vekta besluit de ISA een aanval uit te voeren op hun thuiswereld. Doel is om de leider Emperor Scolar Visari te pakken te krijgen. De speler kruipt in de huid van Sergeant Tomas "Sev" Sevchenko, die de strijd aan gaat met de buitenaardse vijand.
Imperial Figure
geplaatst: 7 februari 2009, 22:52 uur
Ajax&Litmanen1 schreef:
Ach, wij Gears of War 2, jullie Killzone 2. Ieder met een vette topper. Beter zou wel zijn dat er 1 apparaat kwam waarop alle games komen.
K'heb een ps3 en 360 dus voor mij toppers genoeg

maar inderdaad ze moeten gewoon een apparaat/console maken die bestemd is voor alle games die uitkomen.
geplaatst: 9 februari 2009, 09:49 uur
Ik heb gisteren even de demo gespeeld op mijn beamer, dat is wel redelijk tof, en de implementatie van Dolby 5.1 is erg goed waardoor de kogels om je oren vliegen.
Na 5 minuten had ik het echter wel gezien. Ik zie eigenlijk niet in waarom ik tijd hierin zou stoppen gezien er een aantal goede games aankomen en mijn tijd steeds beperkter word. In principe zijn er al zoveel van dit soort shooters. K2 is gewoon de zoveelste, sure het is mooi uitgewerkt en het combineert een beetje Call of Duty met Halo, maar ik werd er verder niet warm of koud van.
geplaatst: 13 februari 2009, 13:52 uur
Demo was meesterlijk mooi, alleen te kort
Nog 14 dagen
Damn ik zag op de wel bekende veilig site de review/promo versies weg gaan voor meer dan 100 euro
wat mensen toch allemaal doen om hem eerder te kunnen spelen. haha

Nog 14 dagen

wat mensen toch allemaal doen om hem eerder te kunnen spelen. haha
geplaatst: 13 februari 2009, 16:32 uur
Wat ik trouwens ook wel tof vond is dat de game nauwelijks tot geen freezes en jagged edges had. Dat heb ik toch niet eerder gezien op mijn PS3. Zelfs het magistraal mooie MGS4 had soms wat ''onafgewerkte'' visuele glitches.
geplaatst: 13 februari 2009, 17:17 uur
helaas niet voor de xbox 360 jammer anders had ik hem gehaald
geplaatst: 13 februari 2009, 23:56 uur
Als Sony dit spel uit handen had gegeven en het had omgetoverd tot een multiconsole game, dan zat sony nu aan de afgrond. Sony heeft al weinig goede exclusives dan denk ik aan MGS4, Resistance en LBP (lijkt mij niet geweldig dat LBP) maar dan hadden ze echt geen een rede voor gamers om een ps3 te kopen. Ik heb de ps3 dan wel omdat ik vertrouwd ben aan sony door de ps1 en 2 maar op de ps3 zijn eigenlijk haast geen echte spellen waardoor je beter een ps3 dan een Xbox 360 kunt kopen. Daarom heb ik ze gewoon alle 2.

geplaatst: 14 februari 2009, 14:51 uur
ps3me schreef:

Dus ik kijk wel of ik dit spel ga kopen.
Ik denk trouwens dat multiplatform ook voor het spel zelf funest zou zijn geweest. Het zou er nooit zo crisp uit zijn gaan zien, als de makers het moesten produceren voor beide consoles. De vloek van het overal beschikbaar moeten maken van alle games.
geplaatst: 14 februari 2009, 20:03 uur
Ik vind het een prachtig afgewerkte spel. Hier is een url van iemand die het spel al heeft Game Anyone? - Killzone 2 - Game Video Walkthroughs - gameanyone.com
geplaatst: 14 februari 2009, 23:13 uur
Donkerwoud schreef:
Daar ben ik het mee eens, het zou het spel niet ten goede doen om het multiplatform te maken.
geplaatst: 15 februari 2009, 13:48 uur
Het ligt niet aan guerrilla dat de game zo'n succes is geworden. Zonder inbreng van Sony was de game al veel eerder gereleased en was hij niet zo tot in de puntjes afgewerkt. Sony heeft het budget voor deze game enorm opgeblazen. Dus als deze studio niet van Sony was was de game inderdaad een flop geworden.
BoordAppel (moderator)
geplaatst: 15 februari 2009, 13:51 uur
Dat is wel iets te gemakkelijk gedacht. Met alleen een hoog budget maak je nog geen topgame.
geplaatst: 15 februari 2009, 20:00 uur
BoordAppel schreef:
Het is eerder omgekeerd inderdaad. Sony heeft waarschijnlijk pas geld geinvesteerd toen zij dachten dat het product de potentie had om uit te groeien tot iets groots.
geplaatst: 16 februari 2009, 11:24 uur
Waarschijnlijk wel ja, is wel iets voor Sony om te doen, vooral tegenwoordig.
Ik weet natuurlijk wel dat een game met laag budget slechtere graphics hebben etc. Maar heb je een voorbeeld van een echte low-budget game? Ik zou namelijk niet echt een low-budget game kunnen noemen.
geplaatst: 16 februari 2009, 14:13 uur
ik dacht dat dat spel het juist niet was, want volgens mij beviel die bij iedereen juist super en was alles perfect etc.
geplaatst: 19 februari 2009, 12:28 uur
Killzone is eigenlijk heel kleinschalig opgezet toentertijd. Pas bij dit tweede deel werd er gebruik gemaakt van een groot team, groot budget en grootse advertisement.
Killzone werd wel groots aangekondigd als de nieuwe shooter voor de console, maar tegelijkertijd kwam er, op een ander systeem, een zekere Halo uit. Die competitie kon het toch niet helemaal aan. Wat trouwens ook meespeelde is dat ze het echt als de next-best-thing hadden aangekondigd, terwijl de game duidelijke veel oneffenheden in zich had.
geplaatst: 20 februari 2009, 12:07 uur
Vond de demo eigelijk helemaal niet mooi:s als je rent ook, ziet er niet mooi uit, dan de knopjes nog pff
geplaatst: 20 februari 2009, 13:37 uur
Het kan natuurlijk altijd dat je de stijl niet mooi vindt. Maar grafisch is het zo'n beetje de top van de console.
geplaatst: 20 februari 2009, 14:32 uur
Ja qua stijl zou het natuurlijk wel kunnen inderdaad. Ik vraag me af of het echte spel nog mooier is. Soms worden demo's gedowngrade zodat het bestand niet te groot wordt. Ben benieuwd. Ga hem zowieso meteen kopen volgende week.
geplaatst: 23 februari 2009, 23:35 uur
Demo gespeeld nouw nouw de graphics zijn heel erg mooi, alleen dat richten met r3 vind ik minder...
geplaatst: 24 februari 2009, 07:46 uur
GAMEKING94 schreef:
Ja dat is minder idd. je kan de besturing aanpassen trouwens. Alternatief 2 komt het meest in de buurt bij andere shooters. Ik hoop dat het volledig aanpasbaar is in de echte versie
geplaatst: 24 februari 2009, 18:41 uur
Het spel is uit. Ik heb hem in bezit. Het is een prachtige spel.
Als je hem wilt kopen in mediamarkt is hij al uit.
Als je hem wilt kopen in mediamarkt is hij al uit.
geplaatst: 24 februari 2009, 20:58 uur
Hij is overal al uit
Waar ik ben geweest dan. Net gekocht, ben nu in het hoofdmenu. Helaas kunne we nog niet online. Daar gaat ie dan!
geplaatst: 25 februari 2009, 18:43 uur
Ja typisch dat de game al te krijgen is in sommige winkels
Ik heb een pre-order bij bol.com maar heb nog niks helaas

Ik heb een pre-order bij bol.com maar heb nog niks helaas

geplaatst: 26 februari 2009, 00:48 uur
Heb ik nog de eer ook om als eerste te stemmen.
De productie van Killzone 2 is echt fenomenaal. Tot nu toe laat dit spel het best zien waartoe de PS3 in staat is. De oorlog, de explosies, het weer, de lichteffecten, schaduwen en eigenlijk alles wat je op het scherm ziet is van extreem hoog niveau. Grafisch is dit het allerbeste. Het geluid is ook van super kwaliteit. Alles wat je ziet en hoort dat klopt gewoon.
Op gameplay gebied heeft Guerilla het ook goed voor elkaar. De A.I. is in de meeste gevallen goed, vijanden bewegen slim tussen hun dekkingsplaatsen en zullen niet snel open en bloot voor je staan. Het komt slecht een enkele keer voor dat een vijand op een rare open plek staat op voorbij je rent. Je teamgenoten doen ook het nodige werk, bij sommige games dood een teamgenoot nooit een tegenstander, bij Killzone is dat gelukkig niet het geval. Moet wel zeggen dat de Helghast snel op jouw richten in plaats van op je teamgenoten. Achterom sneaken zit er vaak niet bij, want op de1 of andere manier weten de Helghast precies waar je bent. Het richten en lopen is misschien even wennen als je bijvoorbeeld COD bent gewend maar dat went wel.
De sfeer is top, je hebt echt het gevoel dat er een grote oorlog aan de gang is en dat je maar een klein mannetje bent in die oorlog. Sommige levels hebben echt een grote indruk op me achtergelaten door grafisch onvergetelijke momenten en mooie gevechten.
Echte minpunten heeft Killzone 2 niet in mijn ogen. Het doet niks nieuws maar wat het doet doet het perfect. De besturing is misschien even wennen en COD vind ik ietsjes lekkerder lopen, draaien en schieten enzo. Geen off-line co-op is wel erg jammer maar ik hoor allerlei geruchten dat Guerilla hierover aan het nadenken is. (update?)
Online is gewoon goed voor zover ik dat kan beoordelen. Het is erg druk en het lijkt alsof de servers nu al een beetje overbelast zijn, althans bij mij dan. Het is even wennen na al die maanden COD4 online. Heb nu een paar potjes gespeeld online en ik kan gerust zeggen dat dit de nieuwe online game voor mij wordt.
Als je een PS3 hebt zeker halen zou ik zeggen. Toont perfect de kracht van de PS3. Audioviueel hoogstandje, intens en online weer lekker verslavend.
geplaatst: 26 februari 2009, 13:51 uur
SvV_Ying schreef:
Een update met co-op zou nog wel super zijn maar voor de rest is deze game al super
online nog niet gespeeld, omdat ik gister geen internet had, dus daar ga ik nu mee aan de gang.* denotes required fields.