Killzone 2 (2009)

PlayStation 3
single player / online

Ontwikkeld door Guerrilla
Uitgegeven door Sony

Killzone 2 volgt op de gebeurtenissen uit Killzone en Killzone: Liberation en speelt zich volledig af op de planeet Helghan. Twee jaar na de aanval van de Helghast op Vekta besluit de ISA een aanval uit te voeren op hun thuiswereld. Doel is om de leider Emperor Scolar Visari te pakken te krijgen. De speler kruipt in de huid van Sergeant Tomas "Sev" Sevchenko, die de strijd aan gaat met de buitenaardse vijand.

rpger schreef:

Dat denk ik dus helemaal niet, het zou mij hoogst verbazen als deze game meer dan een miljoen keer over de toonbank gaat.

Dat gaat waarschijnlijk wel gebeuren. Op de amerikaanse gamesites als gamespot en IGN hoor je niks dan goeds over Killzone 2 en daar zijn er al zoveel mensen die op Killzone 2 wachten en/of hebben ge-pre- ordered. Dat zie je niet vaak op die forums van Gamespot.

Een miljoen moet wel lukken. Online wordt dit gewoon echt vet van wat we tot nu toe hebben gezien.

Ik heb alvast mijn geld opzij gelegd voor dit spel bij de release te kunnen aanschaffen, ik kan namelijk niet wachten op Killzone 2!
Nog eventjes geduld uitoefenen, het is bijna zover...

rpger schreef:

Het zou mij ook verbazen als het in de eerste weken niet storm gaat lopen met de game. De hele community van PS3-bezitters zit naarstig te wachten op een exclusive, en alleen al om die reden zal het meer worden verkocht dan andere games. Of die populariteit aanhoudt is natuurlijk altijd de vraag.

avatar van Rujar
Ik vraag mij altijd af met dit soort games wat er dan anders is dan de gemiddelde shooter.

avatar van Deftones_JP
En gamekings pakt uit met een reclame voor dit spel van drie! kwartier! Ongeloofelijk wat een hype. De game ziet er zeker goed uit en met de sfeer lijkt het wel snor te zitten maar als het implemeteren van wind wordt gebracht als een unieke feature heb je wel een probleem. Volgens mij wordt dit gewoon een aardige shooter maar is de game net zo onterecht vlaggenschip van de PS3 zoals Halo 3 dat onterecht was van de 360.

avatar van Rujar
Tja beetje chauvinistisch. Maar goed het mag. Het is toch knap wat Guerilla heeft bereikt. Deze game schijnt echt als een mongool te verkopen in Azie.

Wind… zat dat ook niet in Far Cry 2? Oh wacht je granaat komt terug als je tegen de wind in gooit en je loopt langzamer. Ik weet niet hoor, maar heerst daar een orkaan

Maar goed er is behoefte aan een game met uitmuntende AI (vooral van je medespelers). Verder is een goed coversysteem erg belangrijk en vooral veel keiharde actie.

Er zit ook een functie in voor de sixaxis, en eindelijk (hopelijk dan) een goed manier van sixaxis motion sensor gebruik. Bij het sniperen moet je namelijk de sixaxis zo stil mogelijk houden, hoe stiller hoe minder schokkerig de scope is, lijkt me wel een coole optie

SvV_Ying
Vandaag Playstation Magazine ontvangen en ze hadden al een review.

De game scoort 91. Oordeel: Killzone 2 is technisch gewoonweg verbluffend. Een oerdegelijke prestatie die met de concurrentie kan wedijveren. Guerrilla mag dan wel weinig nieuwe gameplayelementen hebben geintroduceerd, de sfeer druipt gewoon van je scherm en dat is niet veel andere shooters gegeven.

Het schijnt tevens zo mooi te zijn dat je het eerst niet zal geloven, de sixaxis wordt goed gebruikt en online is ongelooflijk goed. Klinkt goed allemaal

Wat waren dan de minpunten?

Tharoy schreef:
Wat waren dan de minpunten?
Ik heb het magazine ook ontvangen, zoals voor mij gezegd is, is Killzone 2 een échte topper! Enkel was de campagne van het spel aan de korte kant, ong. 8 uur.
Voor de rest is er niets op Killzone 2 aan te merken.

SvV_Ying
Grootste 'minpunt' was dat Killzone 2 niks nieuws doet. Maarja, als het goed is uitgewerkt maakt me dat niet uit.

Een 9,1 is een mooi cijfer Een game kan eigenlijk nooit een 10 krijgen. En als Killzone 2 het beste van diverse shooters samenvoegt zie ik dat alleen maar als een pluspunt. Nog even geduld, heb hem al gepre-orderd......:)

Nog een maand!

Paar uur geleden gereserveerd bij Game Mania. Hopelijk kan ik 'm al een paar dagen voor de officiële release halen, heb ik een goed spel om te spelen in de vakantie. Al ga ik daar wel vanuit.

Ik op play.com voor 39 euro gratis verz. Koop nooit meer games in nederland

avatar van Luukk
jup deze game ga ik zeker halen, het toevoegen van iets nieuws vind ik geen enkel probleem, Haze heeft dit ook geprobeert en met alle gevolgen van dien, alles goeds van andere shooters in een bundelen is geweldig!

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Wel grappig dat een Nederlands spel zo'n beetje de redding moet worden voor de PS 3. Met 20 miljoen aan productiekosten ook niet echt goedkoop volgens mij, al ken ik de kosten van andere games niet. De duurste Nederlandse film (Zwartboek) kostte ongeveer €18 miljoen euro. Het geeft de volwassenheid van de gamesindustrie wel aan.

Alleen maar positieve recensies ook voor deze game.

Ford KAduuk
Deze game kan toch ook online gespeeld worden? Ik zie alleen single player staan.

Ford KAduuk schreef:

Ja zeker, multiplayer is voor de velen zelfs het belangrijkste! Dit wordt dé nieuwe online verslaving voor mij in ieder geval

avatar van Donkerwoud
Morgen dan eindelijk de langverwachte demo ervan. Ik ga hem zeker checken.

Imperial Figure
Krijgt van ign een dikke 9.4 in totaal, dit wordt idd de ultieme online game, cod4&5 zullen flink wat concurrentie krijgen (op de ps3 in ieder geval).

Lasting Appeal:

Multiplayer is extremely deep and has the added bonus of an offline skirmish mode. This is where you'll spend the majority of your time once the credits roll.

avatar van Luukk
wow. heb de demo gespeeld en ben meer dan onder de indruk van deze game heb niks slechts kunnen ontdekken erin, dit word mijn verjaardag cadeau.

avatar van Donkerwoud
De trailer is net zo goed als ik eigenlijk al verwacht had. Beeldschone graphics, ijzersterke A.I. en een fantastische conversie van het genre FPS naar PS3. Halo beater? Hell, yeah! Ik kreeg zelfs het gevoel dat ik een episode van Band Of Brothers zat te kijken, zo intens wordt het allemaal in beeld gebracht. Heerlijk dat ze voor zo'n grauwe mistroostige wereld hebben gekozen. En ik hou niet eens zo heel erg van shooters...:P

BoordAppel schreef:

Alleen maar positieve recensies ook voor deze game.

Nou...redding gaat een beetje ver. Volgens de laatste stats zijn de verkopen bijna gelijk aan xbox 360, zo slecht gaat het dus niet met de ps3. Ik denk dat in 2009 het roer wel om gaat als Sony zijn best doet.

Deftones_JP schreef:

Volgens mij was Gears of War 1 het vlaggenschip van de Xbox 360. Halo 3 heeft de hype overigens best waargemaakt, meer dan goede shooter.

Jammer dat Killzone 2 niet op de 360 uitkomt, ziet er fraai uit.

De demo speelt zo gruwelijk lekker, de wapens raggen hard, de vijanden zijn slim, grafisch echt bizar mooi, deze gaat zeker in mijn collectie

Imperial Figure
Zelfs tijdens het spelen van de demo heb je echt het gevoel van ik ben een meesterwerk aan het spelen en dat gebeurt niet vaak.
Het is jammer voor de mensen die alleen een 360 hebben en geen ps3 maar 360 bezitters moeten jaloers wezen op killzone 2 want dit gaat volgens mij verkopen als een trein dus online zal het wel een flink slachtveld worden.

Ik kan niet wachten op deze game. Jammer voor mensen met een xbox 360 spelers want ze missen een geweldige game.

SvV_Ying
Die demo is echt bruut. Echt grootschalig oorlog gevoel. Super graphics ook, vooral die explosies overal zijn mooi. Dit word echt dé online game voor dit jaar voor mij.

Imperial Figure schreef:

Ach, wij Gears of War 2, jullie Killzone 2. Ieder met een vette topper. Beter zou wel zijn dat er 1 apparaat kwam waarop alle games komen.