Killzone 2 (2009)

PlayStation 3
single player / online

Ontwikkeld door Guerrilla
Uitgegeven door Sony

Killzone 2 volgt op de gebeurtenissen uit Killzone en Killzone: Liberation en speelt zich volledig af op de planeet Helghan. Twee jaar na de aanval van de Helghast op Vekta besluit de ISA een aanval uit te voeren op hun thuiswereld. Doel is om de leider Emperor Scolar Visari te pakken te krijgen. De speler kruipt in de huid van Sergeant Tomas "Sev" Sevchenko, die de strijd aan gaat met de buitenaardse vijand.

Leukste spel die ik ooit gespeeld heb. Vooral de leuke online mode waar ik helemaal verslaafd aan ben. Moet heel goed nadenken om iets negatiefs over het spel te zeggen, dit is dan de vliegende bots die soms erg irritant zijn. Maar dat is geen minpunt, gewoon een irritatiepunt van mij. Dus ik hou het op 5 sterren.

gamelord
Te gekke game deze, samen met een kennis vandaag uitgespeeld. Waren er vorige week aan begonnen.
de game begint al goed met het bezetten van Helghan, de aanval op het industrie-gebied. Maar wat mij het meest zal blijven bijstaan is de Mech/robot-missie ergens aan het eind van de game. Ook het paleis zal me lang bij blijven staan..(weet dat na een paar attemps ik een beetje geërgerd en geirriteerd raakte...zo ook tegen die teleport officier.
Einde was ook wel te gek, alleen jammer dat Visari sterft door haat van Rico..(al goed te merken in deel 1 destijds).
Heb geen ps3 maar ben wel blij dat ik 'm gespeeld heb, goede opvolger van deel 1. Ik vond ook het einde behoorlijk open...wie weet deel 3?
deze 4,0*!!

avatar van Shinobi
Als ik eerlijk ben wist de demo mij niet te boeien en first person shooters en een console gaan niet echt samen naar mijn mening.

Jammer had er toch veel meer van verwacht, weer zo een game die helemaal opgehyped is.

avatar van snoop
ik was snel verveeld met killzone 2, terwijl het wel echt een hele goede game is... maar toch na een tijdje spelen vond ik het niet meer zo boeiend om online te spelen... heb me er wel goed mee vermaakt, ook met de singleplayer, alles werkt goed en ziet er mooi uit.. maar ik was het spel wel snel zat

avatar van kaholiic
Bijna uitgespeeld en ik kom erachter dat er een fout zit in het spel..
Ben bij visari palace en er is helemaal geen leger! Heb geen zin meer om helemaal overnieuw te gaan..

avatar van jaspertje3
Binnen enkele weken in de platinum collectie, dus dan voor een mooi prijsje aan te schaffen!

joeri592
lijkt mij eigenlijk een normale shooter, maar ik heb het niet vaak genoeg gespeeld (1 keer even bij een vriend)

avatar van kaholiic
Kan je dit spel met je tweeën uitspelen? /ja: Hoe?

Deze game is van erg hoog niveau, en dat voor een nederlands product. Heb hem bijna uitgespeeld en deze game staat bij mij zeker in de top 5 van 2009. Op alle aspecten scoort deze game erg goed en dan heb ik het alleen maar over de singleplayer. Multiplayer is niks voor mij. Grafisch supermooi, gameplay heel goed, geluid top. Enigste puntje voor mij persoonlijk is de ps3 controller. Deze game ( en alle shooters) zouden beter spelen met de xbox 360 controller. Maargoed met deze game heeft sony een topproduct in handen en zoals ik in in de krant heb gelezen is dit de meest verkocht ps3 game ooit in nl, en over de hele wereld en terecht.

avatar van RSgame91
Persoonlijk 1 van de beter shooters van de laatste tijd. Het verhaal is goed en ook erg mooi uitgewerkt. Ook op grafiesch gebied een topper.
Ik weet eigenlijk maar weinig te zeggen, maar dat is positief bedoelt xD

avatar van Ageingrebel
Enorm belachelijk dat ze tegenwoordig zo weinig spellen een offline multiplayer geven. De eerste Killzone deed dit fantastisch, maar nu is het geen zak waard als je niet met je PS3 online kan. Serieus, hoeveel moeite kan het kosten om een split-screen erbij te gooien en de waarde van het spel te verdubbelen?

avatar van yoshimitsu
deze spel lijkt me best leuk, jammer dat die er alleen op de ps3 is.

avatar van MarcXisme
Niet gespeeld..(ffies maar>....)..wel gekocht..Nederlandse Trots he..en het is ook nog zooo goed.....(wel moeilijk als je geen shooters fanaat bent

avatar van jellecomicgek72
Review

Hm.... vreemd heb dit spel al zeker al een half jaar in huis maar nog nooit een review hier over geschreven. Killzone 2 is een direct vervolg op de 1e killzone met non-stop actie. En dat is dan ook meteen het grootste (min)punt van killzone 2. Je hebt bijna geen rust als speler. In de singleplayer speel je als ene 'Sev' die samen met een team de opdracht krijgt om de helgast voor eens en voor altijd uit te schakelen en af te rekenen met Colonel Radec. Ik heb in de 1e Killzone slechts 2 levels gespeeld dus heb niet veel achtergrondverhaal. Het spel is op sommige momenten ook behoorlijk moeilijk. Als je op Hard speelt is het ook echt Hard en de AI van de Helgast is verschrikkelijk goed. Daarom zit er ook een coversysteem in de singelplayer want zonder dekking kom je er niet in killzone 2. De besturing voelt naar mijn mening nogal lomp aan.
(zowel in SP als MP) moet je echt wennen aan de besturing als je bijvoorbeeld een game als Call of Duty gewend bent waar de besturing echt perfect is. Het werkt niet echt fijn want je moest inzoomen met de R3 knop. Dat werkt dus echt niet want het gaat veelste sloom. Dat probleem heb je ook in de multiplayer.
Het verhaal...tja.. Er zit een behoorlijk goed verhaal in maar door de vele actie in de game vergeet je dat soms want na elk level moest ik echt even uitrusten in de singleplayer om daarna weer verder te knallen. De camera is af en toe ook behoorlijk irritant. Af en toe zwiept de camera alle kanten op. Er zit ook een multiplayer in de game die net als de singelplayer erg druk en chaotisch is. Ook hier heb je soms dat het schieten en richten soms niet goed werkt. Het gaat niet echt soepel. Je moet je ook echt verdiepen in de multiplayer van killzone 2 want het voelt héél anders aan dan de multiplayer van een cod deel. Ook als je bv een kill maakt krijg je als het ware een terugstoot. Ik sta er ook altijd van te kijken als ik een gast helemaal vol pomp met lood dat ie soms nog rechtop staat. De maps zijn ook erg grauw en donker en dat is de hele game eigenlijk. Op zich kun je je best lang vermaken met Killzone 2 en er zit genoeg replay-vaule in de Multiplayer ondanks de kritieke punten haal je met Killzone 2 een erg sterke titel in huis.

Het is jammer dat ik geen playstation 3 heb anders zou ik dit vol op spelen maar heb gelukkig een vriend die hem heeft en met hem heb ik dit spel uitgespeeld

avatar van victor drazen
goei game en een toffe story en die graphics zen ook super!
die radec was toch ni makkelijk als je op hard speelt

284
Ik zit nu over de helf van de game alleen soms iets te donker.

avatar van PoisonBoy
Aanrader. het verhaal is goed en deze was toch beter dan de eerste

avatar van Chocolade Stoel
Wat een hoge score. Buiten dat het grafisch erg mooi is, is er helemaal niets bijzonders aan deze shooter. Gewoon het basale knalwerk.

avatar van kaholiic
Ben maar weer overnieuw gegaan en ben nu voorbij het vorige fout van het spel. Dus kan weer verder!

kiriyama
Net even de demo gespeeld en dit spel staat opeens wel érg hoog op mijn verlanglijst. Waar het eerste deel mij nooit echt heeft weten te pakken is dit toch andere koek. Erg gaaf.

kaholiic schreef:

Vandaar dat ik tegenwoordig altijd meerdere saveslots gebruik. Heb het ook wel eens gehad dat een savegame naar de klote was. Gelukkig was er bij dat spel nog een auto save van een half uur eerder.

284

Zeker doen, dit is echt een titel die je niet mag missen.

Ik heb eidenlijk zelf een playstation 3 gekocht en heb meteen killzone 2 er bij gehaald.
Ik vond killzine eerst al vet toen ik hem bij een vriend speelden.
Maar nu al helemaal wauw, elk moment is om van te genieten.

284
Alleen valt de game online wat tegen

avatar van Robbert_Alberts
ik heb killzone 2 hier liggen en heb em pas 3x aangeraakt en kom gewoon niet verder dan 15 minuten spelen. zo slecht vind ik deze game

shadowmaster100
Robbert_Alberts schreef:

helemaal mee eens,ik vond er gewoon niets aan,gears of war 2 heeft veel betere sfeer,gameplay en de graphics vond ik niet eens heel mooi

Dr. Salvador
Hmmm, deel 1 vond ik ook al zo crap, duidelijk niks voor mij, die saaie shooters!

avatar van jellecomicgek72
@Shadowmaster en Robbert_Alberts kunnen jullie je stem ook beargumenteren? Want deze game is alles behalve crap!

avatar van kaholiic
Idd, Jelle. Shadowmaster zegt wel dat Gears of War beter sfeer etc. heeft. Maar die 2 games kan je helemaal niet met elkaar vergelijken. 3rd person shooter met een 1st person shooter vergelijken is altijd raar. Maar die 2 games lijken verder ook heel weinig op elkaar.

shadowmaster100
kaholiic schreef:

ten eerste ook al is het een FOURTH shooter dat heeft toch niets met sfeer te maken,ik heb over de sfeer niet over de gameplay.

ze spelen beide in een verwoeste wereld af dus deze twee games kan je heel goed met elkaar vergelijken.