Killzone 2 (2009)

PlayStation 3
single player / online

Ontwikkeld door Guerrilla
Uitgegeven door Sony

Killzone 2 volgt op de gebeurtenissen uit Killzone en Killzone: Liberation en speelt zich volledig af op de planeet Helghan. Twee jaar na de aanval van de Helghast op Vekta besluit de ISA een aanval uit te voeren op hun thuiswereld. Doel is om de leider Emperor Scolar Visari te pakken te krijgen. De speler kruipt in de huid van Sergeant Tomas "Sev" Sevchenko, die de strijd aan gaat met de buitenaardse vijand.

avatar van basik
Waar komt deze cover vandaan? Het lijkt me echt een fan art want ik heb nog geen officiële vermelding van de boxcover gezien.

Dit is ook een game waar ik zo erg naar uitkijk, maar wel nog eventjes geduld uitoefenen!

avatar van Jordy
Ik weet niet of weer een FPS helemaal in mijn straatje gaat vallen, maar het ziet er inderdaad adembenemend uit en de eerste reacties zijn verschrikkelijk positief. Leuk dat dit door een Nederlands bedrijf gemaakt wordt.

avatar van JohnWilliams
Inderdaad, kijk hier heel erg naar uit, hopelijk ook weer vol met mooie intromuziek.

avatar van jaspertje3
Er komt trouwens een demo van het spel! De demo zou tegelijk moeten uitkomen met Halo 3 en willen ze op deze manier alvast concurreren

jaspertje3 schreef:
Dat is een goede zaak.

avatar van JohnWilliams
Zeker, ik heb het gevoel dat deze misschien wel nog beter gaat worden dan zijn voorganger maar dat is maar een gevoel...

avatar van Deftones_JP
De beelden deden mij eigenlijk meer aan Gears of war denken dan aan Halo. De omgevingen, het verhaal, de stijl. Meer GoW dan halo. Zeker als je zag dat ze waarschijnlijk ook het cover-systeem ala Rainbow Six/ GoW gaan gebruiken. En het argument dat het een Nederlands product is snijdt geen hout vind ik. Tuurlijk leuk dat een nederlandse ontwikkelaar zo'n grote rol speelt in de Sony campagne maar ik vond killzone 1 nou niet echt baanbrekend.

avatar van JohnWilliams
Vond Killzone 1 juist een prachtige Game, maar meningen verschillen van elkaar en over Killzone verschillen ze gewoon heel veel! Deze word beter zeggen ze...maar als dat zo is word dat een Top 10 plaats bij mij.

avatar van Foetsj_NL
Killzone 2 heeft de 'Slechtse A.I. Award' gekregen van EGM. Omdat je vijanden in het kogel verkeer tevoorschijn komen, en je ze dus makkelijk kan neerknallen. Hopelijk word hier aan gewerkt.

avatar van jaspertje3
Stom.. Hoe kun je nou al een award uitrijken aan een game die nog lang niet uit is. Volgens mij is dit gewoon een beetje expres negatieve reclame maken door een 360fanboy

avatar van JohnWilliams
Dat is weer nieuw voor mijn Foetsj_NL, dan valt er nog wat te sleutelen!!!

avatar van Deftones_JP
Inderdaad die A.I. wordt beoordeeld in de alpha fase belachelijk dus. Feit blijft dat de vergelijking halo- killzone misschien ietwat terecht was maar dat halo 3 en killzone 2 wezenlijk verschillen qua gameplay.

avatar van Evil Eye
Ik kijk behoorlijk uit naar dit spelleke, het lijkt me zekers wel mooi. De helghast, sterk afgeleidt van de Nazi's in zowel voorkomen, gedrag als achtergrondverhaal, waren sterke vijanden en ik zou ze graag nog een keer bevechten. Dat het van Nederlandse bodem is is ook wel een grappige bijkomstigheid maar verandert natuurlijk niets aan de kwaliteit van dit spel. Ik ben benieuwd.

avatar van Deftones_JP
Ach dat van nederlandse bodem moet niet uitmaken. Als een nederlander een kutspel maakt is het nog steeds een kutspel. Nou is killzone geen kutspel maar afgezien van de graphics heb ik nog geen revolutionaire dingen gezien. Killzone op ps2 was aardig maar niet de topper zoals veel mensen deden geloven. Bovendien wordt het wel een beetje een Gears of war kloon met dat originele coversysteem. Ik vraag me uberhaupt af waarom dat in elke game moet tegenwoordig, het is behoorlijk ornrealistisch weergegeven op deze manier vind ik.

avatar van Evil Eye
Inderdaad daar heb je wel gelijk in, maar ik moet toegeven, dat cover systeem van tegenwoordig werkt best aardig.

Best cool plaatje hier trouwens, die Helghasten zien er altijd redelijk vet uit.

avatar van Deftones_JP
Ik krijg wel een beetje een slappe piel van de Nederlandse berichtgeving over deze game. Of het nou om insidegamer, de PU of gamekings gaat elk artikel of item over killzone 2 begint steevast met de mededeling dat we trots moeten zijn op dit nederlandse product. Leuk maar ik wil een objectief oordeel over deze game. Killzone 1 werd zwaar overrated door de PU dus ik heb eigenlijk weinig vertrouwen in de nederlandse berichtgeving dus ik zal me tot onze omgekochte vrienden van gamespot moeten wenden. Of gamespy of ign.

avatar van mnrk
De trailer van deze game ziet er super uit in ieder geval....

En dan elke keer "ohhhhh boem" bij een explosie....hahahaha.

Dat doet t m helemaal.

Deze wordt gruwelijk!!!!!!!!

avatar van Bart Tönjann
Ik kijk echt weer ouderwets uit naar deze game, vandaar ook mijn nieuwe avatar, om dat gevoel te symboliseren

De Helghast vind ik een erg vette vijand om te bevechten, en ik ben benieuwd hoe Helghan er nou precies uitziet, buiten alle beelden van de trailers en screenshots. Ook ben ik erg benieuwd naar de verhaallijn, en hoe het nou eindigt met Scolar Visari, de Helghast leider.

avatar van Luukk
Het eerste deel van Killzone was gruwlijk vet maar door de grote concurentie van Halo kreeg deze game niet de lof die hij verdiende. Killzone 2 is echt weer eens een game waar ik naar uit kijk en denk dat alle Ps3 gamers dat me eens zijn omdat er nu eindelijk een Ps3 only topper uitkomt. heb al verschillende beelde van cam's gezien en daar werd ik super happy van, ongeloofelijke vette cinematics en grafisch om van te smullen. The Halghan zijn super om vol te pompen met lood.

SvV_Ying
27 Feb. komt ie uit!!

Kan niet wachten!

avatar van Donkerwoud
Deftones_JP schreef:

Tsja, je hebt natuurlijk gelijk dat de consument moet oppassen dat de halleluja-berichtgeving niet ten koste gaat van objectiviteit. Persoonlijk heeft Killzone ook een streepje voor door de Nederlandse roots. Elke gamer wil toch dat zijn vaderland ook mee kan gaan spelen op de internationale markt? De originele Killzone was ook tof, hoewel het zeker nog niet af was in bepaalde aspecten.

Vooral de Herlaadanimaties van de eerste Killzone. heerlijk Nog nooit had ik toen zulke vette herlaad actie gezien

En de optie om lekker te matchen tegen bots, alleen of in splitscreen was altijd erg cool

Kijk uit naar deeltje 2, wat een mega vette graphics.

avatar van rpger
6 min HD footage | MP4 Torrent voor op je PS3

Een lang gameplay filmpje.

Ik vind het totaal niet bijzonder, standaard lineare shooter waarvan er al (te)veel zijn. maar das mijn mening.

Logisch, de speler van die filmpjes is een noob.. Hoe dan ook, gimme lineaire shooters.
We moeten niet vergeten dat shooters die heel 'vrij' zijn vaak ontzettend saai worden na een tijdje. Ik en waarschijnlijk veel anderen wil zelf gewoon een heel intens en actievol verhaal à la HL 2(wat ook lineair is!). Dat geld wel voor meer mensen.
Far Cry is ook niet zo'n enorme topgame, wat vooral komt doordat het niet lineair is.
CoD4 daarentegen had een SP waar je u tegen kan zeggen. Wow, wat een belevenis.

avatar van Luukk
De Online multyplayer schijnt fantastisch te zijn, gaat waarschijnlijk Cod 4 voorbij!

Ik kan niet wachten 1e dag zit me Kill Zone 2 schijfje in me ps3 en dan helemaal gek knallen tot je ogen blauw worden.
Killzone 2 bevat 10uurtjes speeltijd en dan hebben we nog de online multiplayer niet bij opgeteld.
Hoop dat dit een succes wordt in plaats elke week die mario kart boven aan tezien.

avatar van rpger
Real_Games1 schreef:

Dat denk ik dus helemaal niet, het zou mij hoogst verbazen als deze game meer dan een miljoen keer over de toonbank gaat.