Heroes V, echt een game die je moet liggen en aanstaan...bij mij na een 2de playtrough en met in gedachte dat ik de serie van heroes V in bezit heb werkt deze game zeer verslavend..de eerste keer ermee opgehouden omdat ik me vast had gespeeld en keuzes had gemaakt die niet werkten.
Maar nu na een 2de run is ie supergoed en game je hem met plezier en fun, ook komt de bedrevenheid om de hele map te revealen en echt alle resources te pakken...zowel manschappen als materiaal.
Ook al zijn er weinig maps, de missies duren echt lang..héél lang vanaf 21:30 tot nu over 1 map gedaan met bijbehorende gevechten, resources verzamelen en de hele kaart zichtbaar makend. Wat de game ook zo leuk maakt is tijdens je quest je castle te ontplooien en er een superstad van te maken en troops erin te plaatsen.
De gameplay is lekker relaxed..zat met mijn voeten languit onder het bureau, koffie en zo nu en dan een peukie rokend de game te spelen..geen irritaties of wat..gewoon verstand op strategie en gaan met die banaan. Moeten eigenlijk meer van die games komen, houdt tenminste de druk van de ketel qua stress en negativiteit (als je er last van hebt)
De graphics ademen de perfecte fantasy-sfeer uit, waar het bij allemaal om draait...keek zo nu en dan mijn tempel rond en zag dat het goed was...waande me even in een fantasymovie..zoals altijd bij dit soort games...of het nu RPG of Strategy is boeit me niet.
Als ik maar met ridders, kastelen en andere fantasy figuren kan spelen is de game voor mij al geslaagd.

Ook de kleurgeving van je units en omgevingen is supermooi gedaan. zo ren je rond in een rustgevend groen bos waarna je weer door een onheilspellende plek moet wanen..met bijbehorende wezens..(meestal zombie's, skeletten en zo nu en dan een draakskelet.)
Speel deze game met bijbehorende expansions graag in 1 keer uit..zonder tussenkomst van een andere game.
Ook een hulde voor de Collectors Edition die ik nu heb...de vormgeving van de verpakking en 2 bijbehorende cases is super..tezamen met vele extra's op een bonus dvd..zoals vele trailers, making offs, Heroes V universe album en ga zo maar door.
Voor mij de beste collectors Edition die ik in bezit heb..al die dingen en de games is echt fenomenaal uitgebracht en dat voor een mager bedrag van 5.99 euro bij de Intertoys..alweer geregeld door mijn broertje..(normaal 9.99 euro

Ben helemaal weg van deze game daardoor, maar ga zo naar bed..zie morgen mijn meisje niet dus ga ik er lekker voor zitten als ik een uur met haar gebabbeld heb in de avond.
Super game dankzij de enorme berg aan extra's en de serie nu compleet hebbend....4,5*!!