Heroes of Might and Magic V (2006)

Macintosh / PC
Strategy

Ontwikkeld door Nival en Freeverse
Uitgegeven door Ubisoft

Heroes of Might and Magic V is een turn-based strategy game waarmee spelers een verhaallijn (campaign) volgen of losse scenario's spelen. Meerdere delen hebben een scenario-editor, zodat het mogelijk is om zelf scenario's te maken. Hierbij volgt de speler één of enkele helden, en door het verstrijken van tijd en het behalen van bepaalde doelen in de scenario's ontvouwt zich het grote verhaal. Daardoor kunnen spelers in de scenario's ook via internet of "hot-seat" tegen elkaar opnemen.

avatar van Zuzuu
Poster ziet er goed uit, maar wat vinden de fans van het spel zelf?

zeer goed spel, ik heb het bij een vriend van me gespeeld, lijkt op een mix van age of wonders shadow magic en warcraft en heel wat LOTR elementen.
Best wel jammer dat er maar zo weinig mappen zijn en er ook geen editor bij zit

avatar van Tha Luz
2,0
Saai,niet echt mijn speelstijl.
1.5

avatar van ReMyTje86
Een goeie verbetering op de minder deel nr.4. Leuke campains level's alleen weining mappen je kan niet zoals in deel 3 eigen mappen maken en weer geen online, altans ik kom niet verder ieder geval hoe dat verder moet.En ik alleen had het iets meer van verwacht meer races meer magie spells en meer wapens.

De map editor zit ditmaal in één van de uitbreidingen. (ik denk dat het de tweede was - Tribes Of The East). Wat betreft het aantal races - samen met beide uitbreidingen kom je op acht stuks terecht wat best wel respectabel is.

In ieder geval vind ik deel V absoluut een stap in de goede richting. Weer lekker sfeervol, mooi om te zien en erg leuk om in multi-player te spelen. (ik heb overigens een luxe doos met de gold edition, een artbook, soundtracks, tarot spel etc etc - opgepikt voor een pleuro of 50 in de mediamarkt enkele maanden terug - zeer de moeite).

avatar van KKOPPI
Tha Luz schreef:
Saai,niet echt mijn speelstijl.
1.5

als het niet JOUW stijl is moet je ook niet stemmen

avatar van ReMyTje86
KKOPPI schreef:

als het niet JOUW stijl is moet je ook niet stemmen

Hij kan het ook een keer uitgeprobeerd hebben.

gamelord
Heroes V, echt een game die je moet liggen en aanstaan...bij mij na een 2de playtrough en met in gedachte dat ik de serie van heroes V in bezit heb werkt deze game zeer verslavend..de eerste keer ermee opgehouden omdat ik me vast had gespeeld en keuzes had gemaakt die niet werkten.
Maar nu na een 2de run is ie supergoed en game je hem met plezier en fun, ook komt de bedrevenheid om de hele map te revealen en echt alle resources te pakken...zowel manschappen als materiaal.

Ook al zijn er weinig maps, de missies duren echt lang..héél lang vanaf 21:30 tot nu over 1 map gedaan met bijbehorende gevechten, resources verzamelen en de hele kaart zichtbaar makend. Wat de game ook zo leuk maakt is tijdens je quest je castle te ontplooien en er een superstad van te maken en troops erin te plaatsen.

De gameplay is lekker relaxed..zat met mijn voeten languit onder het bureau, koffie en zo nu en dan een peukie rokend de game te spelen..geen irritaties of wat..gewoon verstand op strategie en gaan met die banaan. Moeten eigenlijk meer van die games komen, houdt tenminste de druk van de ketel qua stress en negativiteit (als je er last van hebt)

De graphics ademen de perfecte fantasy-sfeer uit, waar het bij allemaal om draait...keek zo nu en dan mijn tempel rond en zag dat het goed was...waande me even in een fantasymovie..zoals altijd bij dit soort games...of het nu RPG of Strategy is boeit me niet.
Als ik maar met ridders, kastelen en andere fantasy figuren kan spelen is de game voor mij al geslaagd.
Ook de kleurgeving van je units en omgevingen is supermooi gedaan. zo ren je rond in een rustgevend groen bos waarna je weer door een onheilspellende plek moet wanen..met bijbehorende wezens..(meestal zombie's, skeletten en zo nu en dan een draakskelet.)

Speel deze game met bijbehorende expansions graag in 1 keer uit..zonder tussenkomst van een andere game.
Ook een hulde voor de Collectors Edition die ik nu heb...de vormgeving van de verpakking en 2 bijbehorende cases is super..tezamen met vele extra's op een bonus dvd..zoals vele trailers, making offs, Heroes V universe album en ga zo maar door.

Voor mij de beste collectors Edition die ik in bezit heb..al die dingen en de games is echt fenomenaal uitgebracht en dat voor een mager bedrag van 5.99 euro bij de Intertoys..alweer geregeld door mijn broertje..(normaal 9.99 euro )

Ben helemaal weg van deze game daardoor, maar ga zo naar bed..zie morgen mijn meisje niet dus ga ik er lekker voor zitten als ik een uur met haar gebabbeld heb in de avond.

Super game dankzij de enorme berg aan extra's en de serie nu compleet hebbend....4,5*!!