menu

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 (2020)

mijn stem
4,15 (17)
17 stemmen

PlayStation 4 / Xbox One / PC / Xbox Series X/S / PlayStation 5 / Nintendo Switch
Sports
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Vicarious Visions
Uitgegeven door Activision

Dit is een bundel met twee remakes van de klassieke skategames van weleer. Skate als een legende en trek je trukendoos volledig open in alle oorspronkelijke levels. Trucs en multiplayer-modi uit latere delen van de serie zijn toegevoegd. Daarnaast kunnen spelers hun eigen skatepark bouwen en online delen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=4paYDD0WIVY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Ook veel tracks uit de originele games schijnen er nog in te zitten. Dit is nou een remake waar ik wél erg warm voor loop! Heerlijke trailer ook

4,5
Ik mis deeltje drie en de switch versie.

avatar van Ajax&Litmanen1
Tof, heb deze reeks vroeger veel gespeeld. De grafische restyling ziet er wel goed geslaagd uit.

Maar had er dan gewoon een pakketje met alle delen van gemaakt. Dat is wel weer jammer. En niet op de Switch ook zonde. Is nou toch een ideale game om op de handheld te spelen?

avatar van HALVE TAMME.
HALVE TAMME. schreef:
Als tiener heb ik mijn vingers letterlijk verrot gespeeld aan Mortal Kombat, Medal of Honor, Gran Turismo en uiteraard Tony Hawk.
Whahahaha, zin in als een malle!
centurion81 schreef:
Dit is nou een remake waar ik wél erg warm voor loop!
Idem idem idem dito, wo-o, lekker lekker lekker!

avatar van Rujar
Confusie schreef:
Ik mis deeltje drie en de switch versie.


Zou je Xbox cloud niet via de de switch kunnen spelen?

avatar van legian
Confusie schreef:
Ik mis deeltje drie en de switch versie.

Vooral een switch versie zie ik wel zitten ja. Heb de originelen nooit gespeeld, wel de latere maar mist de laatste jaren wel een lekkere skate game. Dit zou wel heerlijk zijn.

avatar van JustMike
Confusie schreef:
Ik mis deeltje drie en de switch versie.

Misschien bewaren ze die om later Pro Skater 3 + 4 uit te brengen

4,5
Er werd gesproken van een remake, dan verwacht ik toch wel betere graphics dan wat de trailer laat zien. Ook een remaster van drie loop ik niet direct heel warm voor overigens. Ooit fietste ik als een bezetene naar huis om het Canada level weer op te pakken maar vandaag de dag zijn er weer andere leuke behendigheidsspelletjes. Een mens moet door.

avatar van Shinobi
Erg goed nieuws inderdaad. Zo een level als The Hangar blijft legendarisch en uiteraard de bijbehorende soundtrack.

avatar van HALVE TAMME.
Countdown has begun. Five days to go. Nice!

avatar van thoyouknow1980
5,0
Eindelijk
Hier heb ik lang na uitgekeken,vandaag de hele dag gespeelt.
En het is net of Tony nooit is weggeweest,jippy

avatar van thoyouknow1980
5,0
Als in een warm bad van nostalgie
Poeh hey..waar begin ik.Tony Hawks games.
Ik heb ze zowat allemaal gehad op de consolles.
En weet nog goed hoe het begon met deeltje 1.
Samen met mijn neef hebben we het toen helemaal grijs gespeelt.We waren gelijk verknocht.
En vanaf dat moment werd het maar beter met elk deel.
Steeds meer niewe moves en verbeteringen,het kon maar niet op.
De laatste jaren is het rustig geweest.Met een belaberd laatste deel dat ik niet eens gespeelt heb.
Was ik bang dat het afgelopen was.
Maaaar dan ineens is er nu dus de remake van 1 en 2.
En de zon begint weer te schijnenwant wat is dit een heerlijke,goede homage aan de oude delen.
Gisteren gekocht en het was of ik nooit ben weggeweest.
Het speelt zoals het hoord gewoon subliem.
De oude levels maar dan zo mooi hermaakt met een geweldig warm en mooi kleuren pallet
Even goed je tv afstellen en genieten maar.
Bijna niks anders gedaan en nu deeltje 1 al zogoed als uitgespeelt.
Niet erg want Tony's skategames hebben meestal een eeuwige houdbaarheidsdatum en replaywaarde.
Ik heb bijv. wel 1000 uur in potjes H.O.R.S.E gestoken met vrienden.
Er is gewoon niks leukers dan mekaar aftroeven op die ene spot of de hoogste score zetten Heerlijk!!
Dus..mocht je de oude Tony delen vet vinden,of gewoon dol zijn op skaten,halen dan want dit is de shit❤

5,0
waar de creativiteit in de games industrie ver te zoeken is laat Vicurious Vision zien dat het helemaal niet nodig is back to the 90's met Tony Hawk. Games die staan voor deze tijd.

De eerste indruk van de Remake van THPS 1 en 2 is eigenlijk bizar te noemen, je maakt een skater aan en rolt naar beneden in hanger. Kruisje, vierkantje rechts en driehoekje de eerste railing op. Het voelt als nooit weg geweest 15 jaar na mijn laatste sessie in een Tony Hawk game en de combo's komen als nog gewoon boven drijven. Dit is direct het grootste compliment, deze remake voelt en speelt zoals mijn herinneringen zijn aan de goede Tony Hawk games uit mijn tiener jaren.

De eerste play throughts zijn het unlocken van alle levels en de daarbij horende "simpele" challanges voltooien zoals de SKATE letters bij elkaar zoeken een relatief lage combo/high scores, de secret tape etc. we kennen het allemaal het voelt nostalgische. 9x in Deeltje 1 en 8x in deeltje 2 en je hebt alles vrijgespeeld. Hierna begint de grind voor de completionist, 100den challanges die te voltooien zijn verdeeld over je eigen skater en het uitgebreide roster van oude en nieuwe pro's. Intimiderend als je in de lijsten kijkt. Dit wel met een grote glimlach want je bent nog lang niet klaar met deze remake die pure perfectie in het genre lijkt te brengen.

De gameplay is zo soepel en zo bevredigend om te spelen. Waar vandaag de dag games competetief moeten zijn, een soort van oneindige service die je moet spelen (of betalen) om op niveau te blijven, is THPS 1+2 juist pure fun, je pakt het (met regelmaat) op speelt een uurtje haalt een aantal challanges en gaat tevreden verder met de dag. Het geeft je veel vrijheid in een kleine omgeving. Haal een score van 1.000.000 in een combo, land een combo van 25 moves zonder een grind in te zetten en ga zo maar door. Het voelt goed en past precies in de game. Naarmate je 90% van de challanges voltooid hebt zal het zeker een grind worden, frustratie dat je weer op je bek gaat zal zeker komen maar het bied uitdaging in een offline omgeving en duwt je wederom naar de sublieme gameplay.

Een klein puntje van kritiek zouden voor mij de menu's zijn, die op de PS4 langzaam inladen en vrij chaotisch zijn, met vlagen lastig om te zien wat je waar voor moet doen maar dit is muggensiften op een game die totaal draait op zijn gameplay.

De playlist is voor mij wederom subliem past totaal bij de vibe die game neer wil zetten. Zo'n beetje alle oude tracks zitten er in gecombineerd met nieuw matriaal. De nieuwe tracks passen hier perfect tussen.

Al met al is dit voor mij een serieuze kandidaat voor game of de year door vooral de "fun factor" in combinatie met bakken aan nostalgisch gevoelens. Tijdens het spelen ben je toch weer even dat mannetje van 10 jaar oud, die op de grond voor de 70cm breedbeeld tv zit met een vies grijs gekleurde Playstion One controller in de hand. Laat de DLC van THPS 3 en 4 maar komen hier kun je in mijn ogen niet genoeg van krijgen!

5

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Erg leuke remake! Visueel ziet het er goed uit en het bestuurt soepel. Inhoudelijk is er weinig veranderd, maar dat is juist fijn. Het zijn de oldskool taken met de oldskool moeilijkheidsgraad, wat de liefhebber van de originele games op prijs moet stellen.

Wat me zo goed bevalt aan de levels in THPS is dat ze vol persoonlijkheid zitten. Het zijn niet simpelweg een paar halfpipes en rails op een plat plein gegooid, maar ieder level is op een leuke wijze anders ingedeeld. Het ene moment skate je door een skatepark, dan de straten van een stad, het strand of een schoolplein etc. Buiten visuele afwisseling hebben de meeste levels secrets of andere gimmicks om zich te onderscheiden van andere levels. Zo heeft Hangar 2 extra gebieden die je vrij kunt spelen door op bepaalde punten te grinden, waar vervolgens objecten verstopt zitten die je nodig hebt voor missies. Zoveel mogelijk verkennen en experimenteren met tricks word goed beloond.

Het is haast verslavend om combo’s te oefenen. Vlug schakelen tussen grinds, manuals, grabs, flips of lips vraagt veel vaardigheden en is heel belonend zodra je er een goede combo uithaalt. Scheelt dat de meeste levels handige combo locaties hebben voor zowel vert als street speelstijlen. Een ander aspect wat me in deze remake bevalt zijn alle uitdagingen buiten de hoofdmissies: er zijn tig optionele uitdagingen verspreid over verschillende levels en verschillende skaters, die je belonen met nieuwe boarden, kleding, tattoos, geld etc. Hier kun je heel wat extra tijd uithalen (mits de missies leuk zijn en haalbaar zijn. No way dat ik 10 miljoen punten in 2 minuten ga proberen te scoren).

Een deel van de muziek uit het origineel is ook hier te horen, samen met een leuke selectie aan nieuwe nummers, en daar krijgt deze remake een dik duimpje voor omhoog. Heb altijd genoten van de rock/punk selectie van deze games. Heel wat bekende artiesten heb ik als kind leren kennen via Tony Hawk games. De character creation is ditmaal wat mediocre. Je hebt een aardige selectie aan gezichten, kleding en tattoos. Ze voelde mij echter allemaal teveel van hetzelfde. Als je dat vergelijkt met de gestoorde dingen waar Underground 2 of American Wasteland mee kwam dan is dit een duidelijke stap terug in creativiteit. Indien ze een vervolg gaan maken, of nieuwe remake, dan hoop ik dat ze meer creatie mogelijkheden geven zoals gezichten handmatig aanpassen, lengte of breedte aanpassen en gewoon lekker gek doen. Ook miste ik een beetje de leuke bonus characters zoals Call Of Duty soldier, Shrek of Gene Simmons (die latere THPS games hadden). Er zitten maar 2 bonus characters in die beiden niet te vinden zijn zonder guide.

Daarentegen, de character models hebben er nog nooit zo goed uitgezien! Iedere skater heeft ook 2 optionele kostuums die je vrij kunt spelen mits je missies voor hun doet, wat me aanmoedigde meerdere skaters af te gaan. Ik ben overigens totaal niet bekend met de skate community. Alles wat ik weet komt van videogames of Tony Hawk’s social media. Het was daarom enigszins jammer voor mij om nauwelijks bekende gezichten te zien (waar is Bam Margera?), maar nieuwe gezichten zien is ook leuk voor zijn eigen redenen. Heb inmiddels al van meerdere skaters video’s bekeken of over ze gelezen uit nieuwsgierigheid.

Toch twijfel ik teveel om het een hoger cijfer te geven. De game is en blijft heel kort. De optionele uitdagingen zijn leuk om meer uit de game te halen, maar ze zijn aanzienlijk minder sterk dan de hoofdmissies. Online mode is ook niet iets dat ik in mijn uppie met plezier doe, en je hebt geen keuze in welke modes online te doen. Het had me beter geleken als je een filter aan kunt zetten waarin je bepaalde levels en modes uit kunt zetten.

Een goede remake die hopelijk het leven in deze franchise kan blazen die de vorige projecten niet konden. Als er een vervolg hierop komt hoop ik dat ze meer modes geven dan classic, meer creatieve vrijheid en meer invloed voor online. De basis van een goede skateboard game hebben ze iig goed in elkaar zitten.

4/4,5*

avatar van Ajax&Litmanen1
Je schrijft altijd fijne reviews, Fonzzz002.

avatar van Shinobi
Fonzzz002 schreef:
Het was daarom enigszins jammer voor mij om nauwelijks bekende gezichten te zien (waar is Bam Margera?)

Die zat er pas in vanaf deel drie.

avatar van Sateck
4,5
Dit is hoe ze een remake moeten maken. Alles netjes in 1 game verwerkt. Perfecte gameplay, prachtige graphics. Kijk nu alweer uit naar vanavond. Ouderwets skaten!

Beste remake tot nu toe(Ik moet Resident Evil 2 nog spelen)
4,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 20:34 uur

geplaatst: vandaag om 20:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.