Spartan: Total Warrior (2005)

Nintendo GameCube / PlayStation 2 / Xbox

Ontwikkeld door Creative Assembly
Uitgegeven door Sega

Als soldaat van het Spartaanse leger neem je het in reusachtige veldslagen op tegen de machtige legers van het Romeinse rijk. Het zijn echter niet alleen Romeinse soldaten die het tegen je opnemen, ook grote bekende mythische wezens zullen je het lastig maken. Met jouw krachten en de steun van je Spartaanse makkers zul jij Sparta naar de overwinning moeten leiden.

avatar van TonyTHorror
Wel geinig, maar in deze tijd behoorlijk achterhaald. Ik neem voor breinloos hack & slash werk liever een Dynasty warriors, meer mogelijkheden en een toffere setting.

Op zich is het romeinse rijk erg geschikt, het werkt ook wel, maar persoonlijk ligt het me niet zo. Voor de liefhebbers van breinloze games best te verteren, maar echt top oogt en voelt het allemaal niet.

2.5*

avatar van Animosh
Ah ja, dit spel herinner ik me nog wel.

Spartan: Total Warrior is een beetje de Serious Sam van de hack 'n slash (ook hier vecht je tegen enorm veel vijanden), maar dan met een serieuzere setting en minder memorabele vijanden. De gameplay is ontzettend ongecompliceerd (je hebt een sterke maar selectieve aanval, een zwakke maar brede aanval en magische aanvallen waarvoor hetzelfde geldt), maar juist daardoor is de gameplay ontzettend makkelijk te beheersen. Dat betekent echter niet dat het spel makkelijk is, want de vijanden waartegen je moet vechten (en het aanval vijanden) zijn regelmatig best pittig, en de bossfights zijn behoorlijk uitdagend.

Geweldig is dit spel zeker niet (de muziek, de dialogen, het verhaal - het stelt allemaal niets voor, en de gameplay is zeer repetitief), maar als je van no-nonsense, over-the-top hack 'n slash houdt kun je hier eigenlijk niet misgaan. Ik heb me hier vroeger in ieder geval goed mee vermaakt. Een dikke 3*.

avatar van brawljeff
Als ik van 1 game nog eens een remake zou willen zien, is het misschien wel deze. Hier heb ik als kind ontzettend naar uitgekeken en was totaal overrompeld toen ik eindelijk de demo kon spelen in de E-Plaza winkel (wie kent het nog?). Vervolgens heb ik de game meerdere keren uitgespeeld op de GameCube en heb ik er nog steeds veel positieve herinneringen aan. De game zal ongetwijfeld ontzettend tegenvallen als ik het nu, 18 jaar later, weer zou spelen.

Spartan Total Warrior is een soort God of War in de oude Romeinse en Griekse rijken. Het is een mix van oorlogsvoering en Griekse mythologie. Veel wezens die je kent van de mythologie komen hier ook voorbij, zoals de minotaurus en de kolossos. Het leuke aan de game vond ik de variatie van locaties en wapens, en de mooi ogende cutscenes. De actie was ook vrij snel, vooral wanneer je de dubbele zwaarden krijgt als wapen. Volgens mij heb ik hem nog ergens op zolder liggen voor de GameCube.