Super 3-D Noah's Ark (1994)

Alternatieve titel: Mega 3D Noah's Ark

Super NES / PC / Macintosh / Android / Sega Mega Drive/Genesis

Ontwikkeld door Wisdom Tree
Uitgegeven door Wisdom Tree, Piko en Bleem!

Nadat Noah alle dieren de ark in heeft gestopt, komt de vloedgolf en zitten alle dieren en Noah veilig in de ark. Na een paar dagen zal het weer droog worden en kunnen ze het vasteland bereiken. Maar de dieren beginnen ongeduldig te worden en zijn uit hun kooien ontsnapt. Geiten, koeien, kamelen en giraffen lopen allemaal door de ark heen. Jij speelt de rol van Noah, en je moet orde houden door de dieren in slaap te laten vallen door ze te bekogelen met fruit.

avatar van Mart
In feite is het spel gewoon een kloon van Wolfenstein 3D (dus dezelfde levels en secrets), maar dan ben je Noah en moet je geiten, koeien en dergelijke afschieten met fruit, en dat fruit schieten doe je met een katapult. Naarmate je verder speelt krijg je sterkere kapapulten, onder andere eentje die heel snel fruit kan afvuren (wat dus gewoon de machine gun uit Wolfenstein 3D is, maar dan met andere sprites). Ook zijn de bazen vervangen, zo is Adolf Hitler vervangen door een aap!
Het spel is eerst best wel grappig, maar na één keer spelen heb je het wel gezien. Ook gaan de levels nogal vervelen omdat er te veel bruin wordt gebruikt.

avatar van BoordAppel
1,5
BoordAppel (moderator)

Af en toe zie je van die game-ideeën waarvan je denkt: damn! Dit is er zo een van. id kan volgens mij wel weg bij de ontwikkelaar, zij hebben alleen de engine geleverd. Blijkbaar als een soort wraak jegens Nintendo omdat Wolfenstein 3D enorm was gecensureerd voordat het op de SNES mocht.

avatar van Mart
BoordAppel schreef:

Dat was het ook Als je trouwens een in-game filmpje van dit spel wilt zien: http://nl.youtube.com/watch?v=OzIgr_tg6Tc

avatar van BoordAppel
1,5
BoordAppel (moderator)
Echt geweldig dit, vooral omdat het komt van een Christelijke spellenontwerper waarvan je mag verwachten dat ze de bijbel een beetje kennen. Volgens mij nam Noah van elk dier een mannetje en een vrouwtje mee en toch zit zijn enorme, uit een verdieping of 20 bestaande, boot tot de nok toe vol met honderden geiten, schapen, ooievaars en andere beesten.

Gameplay is echt exact hetzelfde als Wolfenstein 3D, alleen kan je hier niet zien of je iemand raakt wat nogal irritant is.

Het slaat allemaal nergens op, maar het is eigenlijk wel een game die iedereen gespeeld moet hebben .

avatar van jellecomicgek72
dit spel was echt supergrappig!

avatar van jerom1234
Het was toch de bedoeling dat Noah die dieren moest beschermen van God?

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ghehe, ik wilde zeggen dat ik ze nog wel erger heb gezien dan Noah's ark..dat is deze.

Maar toen zag ik ineens dat dat er van Noah 3D een pc versie was, O_o wtf? Snel even gekeken en warempel kijk nou eens, die struisvogel ziet er toch gewoon uit als een vlieg?.Waar kon je zoiets eigenlijk kopen? In de bijbel shop?

avatar van jirachi04
PC.ENGINE.FAN schreef:

Ook al eens gehoord van 18+ Atarispellen? Die zijn ook erg. Zo nee , kijk maar eens de AVGNreview van ze.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Die heb ik gezien. Beat em and eat em, wat een titel en je moet er maar op komen. Die James uit Philadelphia maakt leuke filmpjes. Eigenlijk was het een beetje flauw om rapegames te noemen, het was homebrew die van de amiga vandaan kwam geloof ik. Maar ik had wel hetzelfde "WTF" gevoel als de meesten hier die Noah's Ark 3D voor het eerst zagen.

avatar van jirachi04
Beelden van Chiller (1986) ook al gezien?

avatar van PC.ENGINE.FAN
De titel zei me niets, maar ik heb de beelden wel eens gezien. Bloederig man! Doet me een beetje denken aan The London Dungeon.

avatar van The_CrY
Super Noah's Ark 3D is inderdaad gewoon een Wolfenstein 3D kloon en daarmee is alles gezegd. Het Christelijke thema roept veel weerstand op vanuit de veelal atheïstische gaming community en de lage score vind ik dan ook niet echt representatief. Het is een spel gericht aan kinderen en met alle onschuldigheid beter te beschouwen als een level pack voor Wolfenstein 3D. De Nazi's zijn vervangen door koeien, lammetjes, struisvogels, kamelen, apen, en allerlei andere dieren. De wapens zijn vervangen door katapulten en de kogels vervangen door fruit. Je dood de dieren niet, je helpt ze slapen zodat ze weer rustig zijn. De toevoeging van meerdere wapens en verschillende soorten ammunitie is wel degelijk een innovatie t.o.v. de originele engine, evenals de plafond- en vloertextures, welke in Wolf3D ontbreken. De level design is echter vrijwel identiek aan dat van Wolf3D, met secrets om te zoeken en allerlei pickups die het verkennen interessant maken. Het texture-werk is inderdaad vrij monotoon, maar niet meer het geval dan bij het originele spel. Tevens voegt het spel een quiz toe, waarbij de speler antwoord moet geven op een vraag die je in het level tegenkomt. Het goed of fout beantwoorden van zo'n vraag heeft verder geen invloed op het spel.

Dit spel doorwerken is voor velen vooral een daad van nieuwsgierigheid, maar de lage score die het overal krijgt vind ik niet zo terecht. Het is niet zo bad-ass als Duke Nukem, niet zo bloederig als Doom, en zelfs niet zo gemeen als Wolfenstein 3D, maar met alle joligheid en vrolijke deuntjes is het een prima shooter uit een vergeten tijdperk. Het is verder geen hoogvlieger en net als bij Wolf3D verveelt de gameplay nogal snel, maar op Steam kost het geen drol en het is een onschuldig spel. Leuk om eens gespeeld te hebben.