Streets of Rage 4 (2020)
PC / Xbox One / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Google Stadia / Android / Apple iOS
Action / Fighting
Ontwikkeld door Lizardcube, Guard Crush en DotEmu
Uitgegeven door DotEmu
De iconische personages van Streets of Rage zijn er weer: Axel, Blaze en Adam vechten samen met hun nieuwe teamleden Floyd Iraia en Cherry Hunter. Met gloednieuwe moves en lekkere nummers om naar te luisteren zijn onze helden klaar om een groep misdadigers genadeloos aan te pakken.
Het speelt inderdaad heerlijk 'klassiek' zoals de heerlijke oude old-school beat-em-ups van eind jaren 80 en begin jaren '90 en ziet er ook nog eens echt uitstekend uit. Ik hoorde links en rechts vallen dat (zeker van een bepaalde vriend uit mijn vriendenkring) dat het wel een goedkope flash game leek maar niets is minder waar. Animaties en grafische stijl (doet me denken aan de cell-shaded look die op een gegeven moment zo populair was) zien er inderdaad uitstekend uit en het voelt qua hitdetectie lekker solide aan. Ben dus erg blij hiermee.
Hoop dat het een succes wordt, want van mij mag Dotemu meteen de rechten op Golden Axe kopen en die franchise een zelfde behandeling geven.
En neen ik ben nog steeds geen fan van remakes, van spellen die amper 10 jaar of 15 jaar oud zijn, maar hier betreft het een degelijke updated Indie sequel op een 25 jaar oud spel dat ook duidelijk met de nodige liefde onder handen is genomen. (zoals de Wonderboys). Om toch maar even mijn 'waarom deze wel?' standpunt te verklaren t.o.v bvb een Resident Evil 4 remake.
En is het na 3 delen nog leuk genoeg om te spelen?.
Als je deel 1, 2 en 3 al hebt gespeeld is dit dan wel beetje een verandering.
En is het na 3 delen nog leuk genoeg om te spelen?.
Het speelt grotendeels hetzelfde. Niet bijster anders dan eerdere delen. Er zitten wel leuke unlockables in als je fan bent van de reeks. Speel je dit soort spellen graag dan ja - is dit ook in 2020 leuk om te spelen. Maar het wiel opnieuw uitvinden dat doet het niet. Voor de budgetprijs van 25 euro is dat wat mij betreft ook niet echt nodig. Zeker niet als je met een vriend co-op op de bank speelt.
Wel behoorlijk pittig vind ik.
Vond ik dus ook al. Blij dat ik niet alleen ben. Gisteren een nog een half uurtje gespeeld met ditmaal Blaze en kwam dus net niet voorbij de eindbaas. Het scheelde letterlijk nog maar een degelijke aanval van mijn kant uit, en voor haar ook. En zij won. Maar goed. Wat meer oefening vereist dus.
Bedoel je de eindbaas van de eerste stage, of echt van het totale spel? Ik heb toenstraks de eerste stage afgerond en daarna heb ik nog een stukje van stage 2 gespeeld. Ik ga denk ik elke dag even een stage proberen uit te spelen. Sowieso zijn beat em ups vaak wel vrij pittig vind ik en daar is deze Streets of rage blijkbaar geen uitzondering op. Veel plezier Sinner en de moed niet opgeven haha.
Echt gewoon stage 1

Haha het is geen schande hoor. Ik moest ook een aantal keren opnieuw beginnen voordat ik stage 1 afgerond had.
Ook voor de fun, en voor een achievement, de 1e stage op Mania difficulty gehaald. Wel met Axel van SoR deel 1 (retro karakter die je unlockt na zoveel punten)
Ook ff een Arcade run op Hard gedaan maar daarmee strandde ik bij stage 7. Maar oefening baart zeker kunst bij deze game.
Leuk hoor dat Indies en kleinere spellen het 'beter' doen dan hun grotere broers.
Ik hoop/denk dat 2021 het jaar weer word van de AAA successen.
Desalniettemin heb ik Streets of Rage 4 ook aangeschaft.
Bijzonder goede DLC voor een toch al erg sterke beat 'm up.