menu

The Haunted Island: A Frog Detective Game (2018)

Alternatieve titel: Frog Detective 1: The Haunted Island

mijn stem
2,33 (3)
3 stemmen

PC / Macintosh
Puzzle / Adventure
single player

Ontwikkeld door Grace Bruxner en Thomas Bowker
Uitgegeven door Worm Club en SUPERHOT Presents

Je bent een detective en een kikker, en het is tijd om een mysterie op te lossen. Het spookt behoorlijk op het eiland. Een kleine luiaard wordt al weken verstoord in zijn rust, door een mysterieuze geest die nog door niemand gevonden is. Aan jou, de bekende kikker-onderzoeker, de taak om het op te lossen. Praat met maffe, excentrieke karakters. Zoek naar de spullen die ze nodig hebben, zodat ze je meer informatie geven om het mysterie op te lossen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=QzHDU47MeRk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Finidi
3,5
Eén van m’n favoriete gaming websites is www.rockpapershotgun.com. Tegenwoordig is het wat minder tof, teveel mainstream games en teveel gidsen/hardware/nieuws in plaats van interessante reviews en columns. Dat komt ook doordat een van de oprichters is vertrokken om zijn eigen site te beginnen, waar hij alleen indie games recenseert die niet door andere sites opgepikt worden: Buried Treasure – Reviewing the indie games everyone else missed - buried-treasure.org.

Zonder die website zou ik deze game nooit gevonden hebben, dus ’t is mooi dat de site bestaat.
De game is maar een paar euro, en ook maar een halfuurtje ongeveer. Zoals de beschrijving op deze pagina al zegt, je speelt een kikker die detective is. Hij wordt naar een eiland gestuurd, waar de bewoners last hebben van mysterieuze lawaaischopper.

De gameplay bestaat uit het praten met de aanwezigen op het eiland, die allemaal iets willen hebben. Er is bijvoorbeeld een krokodil die graag wat mondwater wil, en in ruil daarvoor je tandpasta geeft. Om het mondwater te verkrijgen, moet je met een muis praten die wil weten wat de favoriete dansstijl is van één van de andere personages. Dus dan moet je die persoon gaan zoeken en vragen wat de dansstijl is, terug gaan naar de muis om het mondwater te verkrijgen en vervolgens de tandpasta van de krokodil ophalen. En die tandpasta heb je natuurlijk weer ergens anders voor nodig. Heel simpel allemaal, en daar gaat het ook niet echt om.

Waar het wel om gaat is de charme van de game: alle toffe karakterdesigns; de absurditeit van de dialoog, hier en daar echt grappig; de loungy jazz soundtrack. Gewoon met een constante glimlach door deze game heen gespeeld.

3,5/5

PS: ik heb nu een paar weken vakantie; tijd om net als vorig jaar wat berichten te plaatsen bij de games die ik gespeeld heb dit jaar. Lijstje telt er ongeveer 40 (waarvan 6 nog niet op de site staan), 'ns kijken hoe ver ik kom

Gast
geplaatst: vandaag om 23:25 uur

geplaatst: vandaag om 23:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.