Borderlands 3: Guns, Love and Tentacles (2020)

Alternatieve titel: Borderlands 3: Guns, Love and Tentacles - The Marriage of Wainwright & Hammerlock

PC / PlayStation 4 / Xbox One
RPG / Shooter

Ontwikkeld door Gearbox
Uitgegeven door 2K

Sir Alistair Hammerlock en Wainwright Jakobs nodigen je uit om hun verlovingsfeest op de planeet Xylourgos bij te wonen. Verschillende bekende gezichten zijn aanwezig, waaronder de voormalige Vault Hunter Gaige en haar robot BFF Deathtrap die zichzelf tot huwelijksplanners hebben benoemd. Let trouwens niet op de lijken van de grote monsters. Het wordt een legendarisch feestje.

avatar van DarthSolidKevin
Guns, Love and Tentacles is een goede tweede uitbreiding voor Borderlands 3. De DLC neemt het hele Lovecraft gebeuren op een goede manier op de hak en gooit daar het typische Borderlands sausje overheen. Het hoofdverhaal is, hoewel vermakelijk, niet zo heel bijzonder. Het is wel leuk om Gaige en Deathtrap weer te zien, maar zij hadden gewoon in de hoofdgame moeten zitten wat mij betreft.

In deze uitbreiding zijn het met name de nieuwe personages Mancubus Bloodtooth en Burton Briggs die de show stelen. De stemacteur van Mancubus gaat er helemaal voor en maakt je meerdere keren aan het lachen. Burton heeft de beste questline van de hele DLC en is een zeer aangenaam personage om mee op pad te gaan. Zijn quests hebben een vrij mysterieus en serieus karakter. Dit is best bijzonder aangezien je dit zo goed als nooit ziet in Borderlands.

Guns, Love and Tentacles is een stuk beter dan Moxxi's Heist of The Handsome Jackpot, maar dat komt voornamelijk door de nieuwe gezichten en de geweldige questline van Burton Briggs. Op een schaal van 1 tot 10 zit hij bij mij op een 7,5, maar ik vind hem niet goed genoeg voor vier sterren. Daarom 3,5* voor deze uitbreiding.

DarthSolidKevin schreef:

Spreekt me meteen weer aan qua idee. Net zoals in de vorige game Tiny Tina's Assault on Dragon's Keep wat mij betreft de meest vermakelijke DLC was. Nu heb ik de hoofdgame nog niet maar als het weer eens in de sale gaat ergens het komende jaar (met DLC) of dergelijks schaf ik hem wel aan met alles erop en eraan. (ik heb onlangs de pre-sequel eindelijk eens onder het stof vandaan gehaald en heb daar pas een 15tal uur inzitten, en nog geen DLC voor dus...het heeft geen haast). Ook de Borderlands games (alle drie) zijn van die games die je steeds weer kan spelen zonder de lol erin te verliezen imo.

avatar van DarthSolidKevin
Ik zou inderdaad gewoon wachten tot er een GOTY-editie uitkomt van BL3. Dan heb je gewoon alles in een keer bij elkaar. Tiny Tina's Assault on Dragon's Keep is in mijn ogen ook nog steeds de beste uitbreiding die de Borderlands serie ooit gehad heeft. Guns, Love and Tentacles hoort ook wel bij de betere uitbreidingen uit de serie als je het mij vraagt. De Pre-Sequel heeft nog de Claptastic Voyage als DLC en die is ook best leuk.

DarthSolidKevin schreef:
Ik zou inderdaad gewoon wachten tot er een GOTY-editie uitkomt van BL3.

Ja denkelijk doe ik dat ook. Uiteindelijk zijn de kortingen op de Borderlands na een tijdje vrij royaal dus ik zie ook deze vroeg of laat wel weer voor een prikje op Steam staan. (of in een budget bak liggen). En tot die tijd is het echt niet zo'n ramp om weer eens een van de vorige 3 te herspelen met DLC en weer een ander karakter.

avatar van Aazhyd
Heb nu eindelijk de 4 campaing DLC's uitgespeeld en deze is duidelijk het beste. Betere omgevingen/maps, betere sfeer. Hij leek me qua maps ook de grootste van de 4.