Senua's Saga: Hellblade II (2024)

PC / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Ninja Theory
Uitgegeven door Xbox

Na de onderwereld getrotseerd te hebben, heeft Senua de duisternis in zichzelf omarmd. Nu gebruikt ze haar vloek als het vuur om haar wraaklust aan te wakkeren. Neem het op tegen de barbaarse indringers, en hun primitieve goden, verantwoordelijk voor je verdriet.

Niet voor de playstation 4? ☹️

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Maurice40 schreef:
Niet voor de playstation 4? ☹️

Nope, Microsoft heeft een poosje terug Ninja Theory ingelijfd, vandaar!

Vandaag verscheen de eerste review van ACG online.

En verdorie, het ziet er weer net zo interessant uit als het eerste deel.

avatar van Banjo
Veel positieve maar die van Gamespot valt tegen..

Senua’s Saga: Hellblade 2 Review - Hell And High Water - GameSpot

Met ook dit als opvallend minpunt "Extreem minimale gameplay met eenvoudige puzzels en vlakke gevechten".

Banjo schreef:

Nou....dat had de eerste ook al. Hellblade is dan ook niet een standaard actie of puzzelspel maar eerder een ervaring waar je doorheen gaat. In dat opzicht kan ik de kritiek begrijpen. Het eerste deel was ook deels walking sim afgewisseld met een eenvoudige puzzel en regelmatig een gevecht. Dat verwacht ik bijna ook van de tweede.

avatar van Banjo
Het psychische beklemmende gevoel was echt heel sterk uitgevoerd, met de koptelefoon op was het soms echt heftig. Maar het is ook niet een spel voor iedereen dat kan ik me wel voorstellen...

avatar van -marco-
Ff geprobeerd, alswel deeltje 1, ziet er prachtig uit, maar niet mijn type game. Jammer! Begrijp wel dat dit heel tof kan zijn.

avatar van mrdig
Dit weekend mee begonnen en zowel vrijdagavond als gisteravond tot een uurtje of 03:00 's nachts. Ja dit speelt net zoals deel 1 erg fijn in een stil donker huis en met koptelefoon op. Verder 4k oled + dolby vision en gaan. Wat een intense beleving weer en dit is denk ik de allermooiste game qua graphics die ik ooit heb gespeeld op een console. Niet normaal hoe de karakters eruit zien en bewegen, de landschappen, het intense donker en vooral ook de HDR/belichting, overgangen van donker naar licht en andersom zijn zeer fraai.

Absoluut niet voor iedereen dit, maar ik geniet er weer intens van. Pareltje. Na 2 lange avonden/nachten ben ik nu bij het laatste chapter. Verder bewust geen guide erbij gepakt voor de collectibles maar alles zelf proberen te vinden, bijna gelukt want ik mis er nog maar 3 van de 40+ oid. Via chapter select kan ik dat achteraf nog completen.

avatar van mrdig
Wezen klappen bij de aftiteling en endsong. Beauty hoor