Left 4 Dead (2008)

PC / Xbox 360
Shooter / Action

Ontwikkeld door Turtle Rock en Valve
Uitgegeven door Electronic Arts en Valve

Left 4 Dead is een zombiegame waarin het de bedoeling is om zoveel mogelijk zombies af te slachten. Met veel verschillende soorten wapens moet je proberen de zombies zo snel mogelijk te doden. Naast de singleplayer missies is bestaat de mogelijkheid om samen met vrienden online de zombies af te maken.

avatar van TonyTHorror
Een game met rennende zombies, het werd eens tijd.
Singleplayer ga ik niet eens over beginnen, dat is natuurlijk niet waar je deze game voor haalt.
Waar het om gaat is de multiplayer, en die is geweldig.

Het beste is de 4player online co-op, schieten op hordes van zombies en goed samenwerken, een perfecte combinatie.
Naast dat is er ook een versus mode, waarin het ene team als zombie probeerd de ovelevende te vermoorden, en het andere team werkt dus andersom.
Beide zijn fantastisch, ookal ben je wel sterk in het nadeel als zombie in de versus mode.

Bij het openings filmpje zat ik er al helemaal in, ik zat letterlijk met kippenvel te kijken, dit deed me ergens aan denken..namelijk mijn favouriete film, dawn of the dead (2004 remake)
Prachtig gewoon..

De game is een paar uur lange (Als je alle campaigns speelt online) rollercoaster ride, veel zombies, veel geknal, veel gelach.
Een topgame, 4.5*

Zo, heb alle campages inmiddels co-op gespeeld met een vriend en ik moet zeggen, wat is dit spel vreselijk leuk en verslavend! Het ziet eruit als een game van 5 jaar oud maar het is echt ontzettend vermakelijk. Niks zo gaaf als honderden zombies op je af te zien rennen en ze dan allemaal weg te knallen met je automatische shotgun. Wel zijn bepaalde momenten echt pittig, dan moet je elkaar als team regelmatig redden. Ik denk dat dit spel met 4 menselijke spelers nog veel leuker zal zijn. Ik spel met een vriend plus 2 CPU gestuurde bots die overigens hun werk prima doen. De locaties zijn op zich niet al te afwisselend (steegjes, straten, gebouwen, daken, bossen etc) maar het is leuk genoeg. Het spel is cool en dat straalt het uit. Verder is de game erg aantrekkelijk door het B horrorfilm gevoel dat ze uitstralen. Wie het gespeeld heeft snap wat ik bedoel met de filmposters van campagnes of de aftiteling na uitspelen.
Je bent zo een paar uur verder als je dit gaat spelen.
Ik hou het bij 4*

avatar van Hadouken
Hoewel ik bijna alleen maar positieve geluiden hoorde over deze game heb ik hem een tijdje vermijd. Horror in games spreekt mij niet aan dus ik verwachtte er niet zoveel plezier in te beleven als de rest. Wat zat ik fout...

Het begon eigenlijk met het feit dat een vriend dit ook online speelde en de co-op schijnt briljant te zijn. Toen maar even de demo gespeeld en niet veel later de full version binnengehaald. Eerste punt wat opvalt is dat de game lekker soepel draait, niet te zwaar is, maar er wél goed uit ziet. De zombies vind ik nog best gedetailleerd en in combinatie met al het geweld zijn de graphics soms nog best spectaculair. Mooie lichteffecten en een heerlijke gore zooi doorheen de campagnes. Liters bloed en ingewanden, love it. De game straalt een leuke jaren '80 sfeer uit met af en toe zwart-witbeelden, filmposters en een zenuwslopende soundtrack.

De game kent helaas geen verhaal. Wel bestaat de game uit vier campagnes die elk vijf hoofdstukken kent. Per campagne heb je denk ik een uurtje nodig, al heb ik er eerlijk gezegd pas twee van begin tot eind uitgespeeld. Nu is dit niet zo boeiend normaal, maar gelukkig is de game te spelen met vier man online! En dat is de kracht van het spel.

Waar je in CS altijd geflamed en geteamkilled wordt is de felle onderlinge strijd hier volledig verdwenen. Je kan namelijk alleen overleven door samen te werken en dan laten de CS-fanaten het wel uit hun hoofd om te liggen kloten. Hier komen de spelers daadwerkelijk voor elkaar op, althans zo ervaar ik het. Je moet andere healen, je kan ze beschermen of redden. Als een hechte groep ren, spring en strompel je door de dichtbevolkte levels heen. Een bos, een verlaten vliegveld, riool en nog meer.

Helaas kent de game misschien wat weinig diversiteit in wapens. Ik gebruik altijd het machinegeweer en pak hier en daar nog wel eens een molotov of pijpbom op. Wat overigens erg tof is! De sniper heb ik nog nooit gebruikt zien worden en de shotgun vond ik niet zo fijn wegens het vele laden. Want soms komen er letterlijk honderden zombies op je af rennen. Rennen ja, gelukkig zijn het niet zulke slome zandzakken als in de gemiddelde zombieflick.

Naast de campagnes heb je ook nog Versus en Survival. In Versus kun je een Infected zijn! Je bent wel gigantisch in het nadeel aangezien je vrijwel geen health hebt, maar het is wel dikke fun om als evil Infected een maat te grazen te nemen. In Survival, het woord zegt het al, gaat er een timer lopen en moet je zo lang mogelijk hordes en hordes zombies zien te overleven. Best pittig. Daarnaast zijn er ook nog verschillende achievements te verdienen.

Een heel erg leuke game dus, die misschien na een tijdje wat eentonig kan worden. Er mogen wel wat meer maps komen of misschien nog een nieuwe mode. Ook is een zoekoptie van servers handig. Je hebt namelijk geen serverlijst, hij zoekt automatisch. Dan kan je wel vrienden uitnodigen maar vaak zit de server dan al vol voordat je je maat uitgenodigd hebt. Voor de rest, aanradertje!

avatar van Donkerwoud
In drie uur spelen begon het mij al een tikkeltje te vervelen. Het is me een slag te fantasieloos, eerlijk gezegd. Leuk voor even, maar niet de grootse meeslepende game die ik liever speel.

avatar van polopolo150
Zeer vermakelijke spel, Ik heb hem voor 50% korting gekocht, dus een goede deal vindt ik...

Hoewel, ik ga geen Left 4 Dead 2 kopen, omdat ik dat weer aan de dure kant vindt, en ik boycot het een beetje, omdat ze wel een L4D titel in 1 jaar maken, maar geen Half Life 2 Episode 3... Dus ze moeten me of flinke forting geven, of een goede excuus om het bij de release to kopen.

avatar van Feyenoord100jaar
Wat een fantastische spel zeg !
Deze game komt zeker in mijn top 3, misschien wel op nummer 1.

In deze game zit geen verhaal, maar dat heb je gek genoeg ook helemaal niet nodig.
Vanaf het begin krijg je die adrenalinekick, als die hordes infected op je afkomen.
Op het begin dacht ik ook dat er te veel special infected in voor kwamen, en dat ze te makkelijk te verslaan waren. maar dat maakt expert mode weer goed

Het mooie aan dit spel is dat het iedere keer weer anders is.
Niemand staat steeds op dezelfde plek. (Behalve the Witch)
Over de graphics kan ik weinig zeggen, en vindt ze ook helemaal niet tegenvallen.(en dat vlak na assassin's creed gespeeld te hebben)
Alles werkt gewoon perfect.

Sommige mensen vinden het spel te kort, maar als je na gaat je hebt single player mode, campaign mode, survival mode en de beste van allemaal de versus mode, voor uren speelplezier.
I(k denk dat dit een bewuste zet is geweest van Valve, om zich te richten op de multiplayer.)
En natuurlijk de Crash course. Maar die heb ik (nog) niet gespeeld.
De versus mode is gewoon geniaal, vanmiddag potje gespeeld waarbij de tegenstanders niet meer dan 20 meter van hun safehouse kwamen En onze score maar opliep

Je krijgt in deze game echt een overlevingsgevoel, je haast je van safehouse naar safehouse..

Heb het gevoel dat ik dit spel over 2 jaar nog speel

Deze game verdient een dikke 5*