Left 4 Dead (2008)

PC / Xbox 360
Shooter / Action

Ontwikkeld door Turtle Rock en Valve
Uitgegeven door Electronic Arts en Valve

Left 4 Dead is een zombiegame waarin het de bedoeling is om zoveel mogelijk zombies af te slachten. Met veel verschillende soorten wapens moet je proberen de zombies zo snel mogelijk te doden. Naast de singleplayer missies is bestaat de mogelijkheid om samen met vrienden online de zombies af te maken.

avatar van Deftones_JP
Als er echter een Day of defeat of een CS:S bij zou zitten.... Dan zou ik het gelijk kopen.

Left 4 dead demo vond ik matig. echte spanning is er niet, gewoon domweg knallen. En jezus zeg, die half life 2 engine begint nu toch echt onder ouderdom te lijden, vond het spel gewoon lelijk. Als mod zo het idd super zijn, als volwaardige game.....tsja.

avatar van Deftones_JP
De game lijkt me dan wel weer erg kicke om met een mattie of drie te spelen. Iedereen begrijpt het, je kan prima met elkaar spelen, het is erg leuk en bovendien krijg je echt het gevoel dat je samen moet werken. Misschien dat ik het een keer huur als ik een weekend weg ga met de boys.

Edit: ik heb de prijs even gecheckt op bolbolbolbolbobobol.com te kijken en daar is ie gewoon full priced (€ 63,-). Ik denk dus niet dat ik de game ga halen.

Rujar schreef:
Tja zombies.... ik vind dat je een zombie game pas een zombie game kan noemen zoals in Dead Rising.

ga jij ff left 4 dead spelen ?:P

deze spel is al tekoop bij dimension plus http://www.dimensionplus.nl/

avatar van SilverGun
Jup. Heb de eerste potjes al gespeeld vanavond.

morgen ligt ie bij de Free Record Shop zeiden ze !:D

dan ben ik er bij !

avatar van Deftones_JP
Het spel krijgt trouwens ongekend hoge cijfers. Ik snap de hype eigenlijk niet. Zo bijzonder is het toch niet? Ik vond de demo zeker vermakelijk maar ook niet meer dan dat.

avatar van Martijn
Haha briljante hoes.

Is er overigens nog enige vorm van verhaal aanwezig of gaat het echt om de multiplayer?

gister eerste potjes gedaan

woeeeeiiii, nieuwe levels zijn superrvet. ik ga me hier wel een paar maandjes mee vermaken

DIKKE 5 sterren !

Martijn schreef:
Haha briljante hoes.

Op basis van de demo is het gewoon een standaard zombie verhaal. Je strandt met wat mensen in de stad en je moet er uit zien te komen. Verwacht geen Half-life taferelen wat betreft het verhaal in elk geval.

avatar van Martijn
Nee oke, maar als het maar niet gewoon de multiplayer voor 1 speler is, zoals Battlefield enzo.

Martijn schreef:

Je kunt gewoon met 3 andere mensen tegelijk spelen ! En als je in je 1tje bent, worden de andere 3 survivors door de computer overgenomen.

Wat ik ook heel vet vind gedaan, is dat als je ff naar de wc bent bijvoorbeeld, je character na een minuut ofzo op Idle komt te staan, en tijdelijk wordt overgenomen door de computer, en als je weer terug bent, zelf weer verder kan spelen. Deze functie staat ook in het menu btw; Take A Break heet ie volgens mij.

je kunt ook als 'The Infected' spelen, wat ik zelf nog niet gedaan heb, maar op bepaalde sites stond dat dit ook errug goed was uitgewerkt. Vanavond en morgen geen tijd om te spelen Zondag zou ik ff kijken en report ik hoe ík over deze game denk, wat tot nu toe héééééél erg positief is

Left 4 dead in 1 uur en 10 minuten uitgespeeld?? WTF? Hebben we daarop zo lang moeten wachten? 5 zielige leveltjes van 15 minuutjes? En alles op de half life 2 engine. Beetje gemakkelijk. Ik snap best dat het meer voor online bedoeld is, maar kom op zeg, dan nog, 5 levels maar. Dat ben je online ook zo zat. Nee, had er toch veel meer van verwacht **1/2 voor de coole zombiefun die het spel nog heeft.

Oeps, verkeerd gekeken Er zijn nog 4 hoofdstukken. Tweede gespeeld, toch wel leuk. Wel behoorlijk standaard levels, god een sewer level in een zombiegame..... maar binnenkort een eindoordeel

Kratos schreef:

Beetje makkelijk ? ga jij ff op Expert mode spelen ?

magaal schreef:

Beetje makkelijk ? ga jij ff op Expert mode spelen ?

Kun je wel lezen?? Waar zeg ik dan dat de game te makkelijk is

Kratos schreef:

Kun je wel lezen?? Waar zeg ik dan dat de game te makkelijk is

nee, je zegt dat je em met een aantal minuutjes had uitgespeeld. maar op expert mode lukt je dat niet lijkt mij zo.

maarja, kan aan mij liggen, ik vermaakt me nog wel ff met deze game.

Ja ik dacht eerst dat je maar 5 levels had, maar het zijn er meer. Ik zei alleen dat ik in zo'n uur en een kwartier 5 levels had uitgespeeld. Weliswaar op Normal.

Hogere moeilijkheids graden verhogen wel enigzins de duur van een game, maar niet op een goede manier vind ik zelf. Had liever wat meer of grotere levels gezien. De game is zeker vet, maar de levels hadden wel iets creatiever kunnen zijn. Voorlopig hou ik het op *** 1/2 nu.

Ben ik met je eens, dat de levels groter mochten, maar ik denk/hoop dat ze met nieuwe maps komen, of misschien een map editor, zodat mensen zelf maps kunnen maken en online gooien. altijd leuk, nieuwe maps

Dat zou wel beter zijn ja

kan je ook met 2 mensen deze spel spelen op 1 xbox ??? net als las vegas 2 ongeveer

avatar van Deftones_JP
4 player co-op en die is ook split-screen. Nou nog drie vrienden!

avatar van pkunk
Leuke shooter die gewoon erg goed is uitgewerkt. Jammer dat er nog maar 4 campaign zijn, maar daar zal vast wel verandering in komen. 4*

avatar van bettafish14
vond de demo wel grappig maar de kwaliteien qua graphics is niet de hoogste het is gewoon best lelijk en het is eng maar wel grappig als er ineens een hele groep zombie's op je afkomen.

wel grappig

avatar van bettafish14
ik heb trouwens de game dus niet de demo ook gespeeld maar de demo had ik als eerste gespeeld (bestlogisch)

maar de game viel me wat tegen 3.5

avatar van TonyTHorror
Een game met rennende zombies, het werd eens tijd.
Singleplayer ga ik niet eens over beginnen, dat is natuurlijk niet waar je deze game voor haalt.
Waar het om gaat is de multiplayer, en die is geweldig.

Het beste is de 4player online co-op, schieten op hordes van zombies en goed samenwerken, een perfecte combinatie.
Naast dat is er ook een versus mode, waarin het ene team als zombie probeerd de ovelevende te vermoorden, en het andere team werkt dus andersom.
Beide zijn fantastisch, ookal ben je wel sterk in het nadeel als zombie in de versus mode.

Bij het openings filmpje zat ik er al helemaal in, ik zat letterlijk met kippenvel te kijken, dit deed me ergens aan denken..namelijk mijn favouriete film, dawn of the dead (2004 remake)
Prachtig gewoon..

De game is een paar uur lange (Als je alle campaigns speelt online) rollercoaster ride, veel zombies, veel geknal, veel gelach.
Een topgame, 4.5*

avatar van TonyTHorror
Ik zoek trouwens wat nederlanders voor left 4 dead, dus als iemand wilt stuur even berichtje

Misschien dat ik deze ga kopen..
Hebben ze downloadable content beloofd voor de PC?

Heb hem vandaag in bezit, lijkt me echt een hele leuke!