menu

Florence (2018)

mijn stem
3,50 (4)
4 stemmen

Android / Apple iOS / PC / Macintosh / Nintendo Switch
Adventure
single player

Ontwikkeld door Mountains
Uitgegeven door Annapurna

Net vijfentwintig geworden, voelt Florence Yeoh zich een beetje klem in haar singleleventje. Het bestaat grotendeels uit een eindeloze routine van werken, slapen en teveel tijd doorbrengen op sociale media. Als ze op een dag echter de cellist Krish ontmoet, verandert dit alles...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=2ws6IgbHhTk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Grovonion
gameplay lijkt hier niet voorhanden, behalve wat kinderlijke wish-and-wipe games?

avatar van Finidi
3,5
Grovonion schreef:
gameplay lijkt hier niet voorhanden, behalve wat kinderlijke wish-and-wipe games?


Wat is wish-and-wipe? Zelfs als ik google kom ik er niet achter wat dat is.

Florence heb ik een poosje terug op de telefoon gespeeld, het is een behoorlijk korte game (minder dan een uur, als ik het me goed herinner), met inderdaad weinig gameplay. Het komt in de buurt van een interactief stripboek door het toevoegen van een aantal summiere minigames aan het vertellen van een verhaal.

De game gaat over een relatie, van begin tot einde. Om het tofste idee in de game te bespreken zou ik ook de game moeten spoilen, dus gaan we verder in een spoiler: Gesprekken in de game hebben geen dialoog, maar je moet een aantal puzzelstukjes aan elkaar zetten om een tekstballon te vormen. Als je net de toekomstige vriend ontmoet hebt, gaat het gesprek erg moeizaam: de tekstballonnen bestaan uit veel stukjes, want Florence moet natuurlijk nog erg nadenken over wat ze zeggen wil en communicatie is gewoon niet zo soepel. Gaandeweg, naarmate de relatie bloeit, worden de gesprekken steeds simpeler; op het hoogtepunt zijn het maar twee puzzelstukjes die je razendsnel aan elkaar kunt zetten. Maar als ze ruzie krijgen, wordt het weer moeilijker. Toffe symbolische manier van simpele gameplay gebruiken om een emotioneel verhaal te vertellen.

Zijstraatje: Annapurna blijft maar inventieve games publiceren, erg toffe publisher om te volgen, wat mij betreft. What Remains of Edith Finch en Gorogoa behoren tot de beste games ooit, wat mij betreft, en naar Outer Wilds ben ik enorm benieuwd. Goede neus voor sterke artsy/innovatieve games, die Annapurna

avatar van Grovonion
Finidi schreef:
Wat is wish-and-wipe? Zelfs als ik google kom ik er niet achter wat dat is.
Eigen creatie, maar swish and swipe zouden beter geweest zijn. Ik bedoel daarmee de casual games van de DS hoogdagen en die als zand aan meer te vinden zijn op smartphones. Waarbij je vaak niet meer moet doen dan een gebied met vinger-bewegingen vrij te leggen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:58 uur

geplaatst: vandaag om 10:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.