menu

Super Mario Kart (1992)

mijn stem
4,22 (333)
333 stemmen

Super NES / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Racing
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Kies één van de characters uit het Super Mario Bros universum, stap in een kart en probeer als eerste over de streep te komen. Bestook de andere coureurs met bananen, bommen, bliksems en schildpadschilden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=dyz4tJAmhc8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
5,0
neo (crew)
Duizenden uren gespeeld, jaren lang gespeeld. Dit is samen met Goldeneye het beste wat er ooit op een console verschenen is. Nintendo weet keer op keer de Mario wereld een frisse injectie te geven. Het spel werkt zo goed door combinatie van de kleurrijke karakters en de vele truukjes om andere coureurs uit de weg te krijgen. Hierdoor is iedere keer dat over het een circuit rijdt een feest. Het is iedere keer weer gniffelen als je Yoshi aan van de baan schiet met een rood schild of wie dan ook. Nadelen hadden de coureurs echter wel; Donkey Kong en Browser waren te langzaam in opstarten en andere slipte te gemakkelijk als je uitweek naar links of naar rechts. Koopa Troopa en Toad hadden hier geen last van, waardoor Koopa mijn persoonlijke vaste coureur werd. Die ijscircuits waar gewoon flink doorrijden vaak meer ijsblokken pingpongen werd veranderde, waren net een tik minder. Dan de multiplayer... Het racen met ze tweeen met de rest was net zo leuk en verrassend als altijd solo, maar de echte uitblinker was de battle mode! Iedere baan tegen elkaar stond garant voor het puurste plezier wat er maar bestaat. Iedere die het weleens gespeeld heeft kan zich nog wel die waanzinnige kick herinneren van net op het nippertje ontsnappen aan een rood schild en dergelijken. Mario Kart heeft de meest sublieme multiplayer mode ooit ontworpen. 5 sterren

avatar van Squall Lionheart
5,0
Squall Lionheart (moderator)
S10 schreef:
De moeder van de kart games, en naar mijn mening nooit overtroffen.
honderden uren vermaakt met battle mode 5*

neo schreef:
Iedere die het weleens gespeeld heeft kan zich nog wel die waanzinnige kick herinneren van net op het nippertje ontsnappen aan een rood schild

pkunk schreef:
Superleuk. Meeste lol wat ik ooit met m'n vrienden gehad heb met een console game 4,5 *

Allemaal helemaal mee eens, gewoon de leukste kart-game ooit, deze fun-feeling is idd nooit geëvenaard, ook iedereen van m'n vrienden vond dit toen een top spel, van non-gamer tot rpg-freak (ik), gewoon verslavend as hell, zowel beste single- als multi-player in een race game. Vele uren geraced... Ik was altijd Donkey, wat was die vuile princess dan een kreng, vooral op de Rainbowroad en maar paddestoelen blijven leggen, zwiep, neeee -> 5*

Was wel wazig, had eerst de amerikaanse versie, die was iets moeilijker als de europese en had andere turbo-starts...

avatar van jellecomicgek72
3,5
Echt bijzonder heb ik dit nooit gevonden. Irritante kleine nintendo poppetjes in irritante kleine autotjes. Van dat deuntje op de achtergrond werd ik ook altijd nerveus van en de besturing was ook crap. Dat mensen hier nog serieus 4,5* en 5*en voor gaan geven. Kom op man!

avatar van Manny Calavera
3,5
Ik zit denk ik een beetje in de Mario Kart sferen, want naast Mario Kart 8: Deluxe wat ik nog geregeld speel heb ik dit weekend ook eens Double Dash op de Gamecube weer eens opgezet (erg leuk!) en vanavond zat ik op de Switch en dacht ik, ik ga eens Super Mario Kart weer spelen via Switch Online.

Ik heb dit vroeger met vriendjes als kind geregeld gespeeld, goed mee vermaakt. Maar ik ben eerlijk, ik ben er nu anno 2020 niet zo kapot meer van. Ja, ik weet hoe revolutionair dit destijds was en het was ook zeker leuk, maar er zijn gewoon diverse Mario Kart games verschenen die veel beter en completer zijn. Dat is ook logisch natuurlijk. Ik vind SMK wat stroef sturen, maar ik speelde het dan met de Pro Controller. Zeker bij bochten ging het nog wel eens mis. En heel eerlijk, het is door de visuele beperkingen van de SNES ook een beetje eentonig qua design. Af en toe een groene buis op de weg en dat is het wel. Verder zijn het korte en niet al te interessante ritjes, al is de ene baan leuker dan de ander. De gameplay levert alleen wel storende dingen op. Als je bv tegen een gecrashte racer botst dan kom je er gewoon niet langs. Dan hang je met een beetje pech seconden achter hem voordat je weet weg kan.

Ook neem je nog wel eens een bocht te kort en dan kan je niet via de zijkanten weer op de baan komen, omdat een onzichtbare muur je er niet langs wil laten. En waarom moet je in de top 4 eindigen om door te mogen naar een volgende baan? Ben blij dat dit in latere Mario Kart games eruit is gehaald en dat je hoe dan ook gewoon je cup kan rijden. Het zijn dingen die ik niet zo leuk vind. Daar staat wel weer tegenover dat het er voor een SNES game mooi uit ziet en dat de Mario Kart muziek tijdloos leuk blijft. Kortom, heb me best vermaakt maar dit is vooral een gamemonument die in tegenstelling tot Super Mario Bros. minder goed nu nog speelbaar is. Ik herinner me trouwens nog wel dat de Power Unlimited dit destijds in hun eerste uitgave maar een zesje gaf, zijn ze nog jaren mee lastig gevallen haha. Ze hebben zelf ook erkend dat dit niet zo terecht was.

3,5* (was 4*)

Gast
geplaatst: vandaag om 18:16 uur

geplaatst: vandaag om 18:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.