Anders dan bij een mede-klassieker als Pong of Space Invaders mag Tetris rekenen op een enorm hoge verslavingsfactor. Zo af en toe haal ik dus deze Tetris DS uit de kast, om er vervolgens enkele dagen verslaafd aan te raken, en 'm dan weer terug te zetten. En zo gaat dat maar door, om het half jaar.
Geheel conform de lijn die Nintendo heeft ingezet wat betreft toegankelijkheid, heeft ook Tetris DS wat aan moeilijkheid ingeboet. Zo is het mogelijk om de blokjes te blijven roteren, ook al hebben ze de ondergrond geraakt. En ja, dan is het opeens peanuts om een high score van bijna 5.000.000 te halen. En toen ik er achter kwam dat het originele Tetris dit niet had (ik heb het nooit bewust gespeeld) werd het verbreken van de high score ineens niet meer zo interessant. Jammer. Daarnaast kun je één blokje in de wacht zetten, zodat je die later op ieder moment terug kunt halen als het je goed uit komt. Alles voor de toegankelijkheid, zullen we maar zeggen.
Eerlijk gezegd interesseer ik me alleen in de klassieke versie van Tetris. Als 'eenzame DS-gamer' ben ik snel uitgekeken op alle (multiplayer)varianten. Daar helpt zelfs de gameplay uit klassieke Nintendo-games niet bij, die op het bovenste schermpje afgespeeld worden. Een aardige toevoeging, maar dat heb je na een enkele keer wel weer gezien. Bovendien krijg je amper tijd om er naar te kijken, waardoor het bijna een onnodige gimmick is.
Dus, net zoals zoveel reviews, kan ik deze ook afsluiten met de opmerking dat het concept van Tetris dermate sterk is dat Tetris DS gewoon een voldoende scoort. Heb je vrienden, dan kun je je lol op met de multiplayermodi. Voor de eenzame gamer is de verslavingsfactor echter ook erg hoog. Als je je DS aanzet ben je in een mum van tijd de blokjes op elkaar aan het stapelen. Wat wil je nog meer?