menu

FIFA 08 (2007)

Alternatieve titels: FIFA Soccer 08 | FIFA Football 08

mijn stem
3,37 (237)
237 stemmen

Mobile / Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In FIFA 08 heb je de mogelijkheid om de vaardigheden te leren die nodig zijn om als een echte voetbalprof te spelen. Stap in de schoenen van een prof via een nieuw speltype waarbij je uitgedaagd wordt dezelfde onderdelen van het spel onder de knie te krijgen als een echte voetbalprof: van positie kiezen en tackelen tot het spel 'lezen' en passen. Ga het veld op met een zelf ontworpen speler om een hele wedstrijd als die voetballer te spelen en groei in de loop van het seizoen uit tot een topspeler.

zoeken in:
avatar van Artifact
Waarom zou het bij PES niet repetief zijn dan, wat overigens helemaal niet het geval is bij FIFA.

avatar van Foetsj_NL
4,5
Ik vind dat ze hier juist het roer hebben omgegooid, door de modus 'Be a Pro', dat ook online gebruikt kan worden. FIFA blijft mij nogsteeds genoeg verassen.

avatar van Flammazine
3,5
hij komt dus overal op uit;behalve de ouwe xbox.mooi is dat...

avatar van Foetsj_NL
4,5
Ik heb gehoord dat je met Be a Pro maar één wedstrijd kan spelen, is dat ook zo ?

Naomi Watts schreef:
(quote)

Nietszeggende reactie, dan kan je beter helemaal niks zeggen. Typisch PES fanboy gedrag.

Fifa verrast dit jaar best wel met realisme. Het scoren is ook stukken moeilijker, elke beweging ziet er zeer realistisch uit en je moet ook een zeer goede organisatie hebben. Ook goed positiespel is nu vereist om de tegenpartij onder druk te kunnen zetten. Ook de passeeractie die je juist moet timen om 'm te laten slagen met de rechterstick is een groot pluspunt. Een ander pluspunt is de sfeer, ook die is zeer voelbaar en dat vindt ik als seizoenkaarthouder ook erg belangrijk. Ik ben jaren een PES-er geweest en ben dat nog steeds. Ook dit jaar geef ik gewoon beiden voetbalgames weer die kans zich te bewijzen. Dit jaar gaat Fifa eindelijk weer eens mee in de strijd. Sterker nog, ik denk dat PES een flinke kluif gaat hebben aan Fifa.


helemaal mee eens. PES is de laatste jaren duidelijk beter geweest dan FIFA, maar als ik nu hoor van menigeen die dit al gespeeld heeft en ook al voorlopige versies van PES 2008 hebben gespeeld, dat FIFA realistischer lijkt dan de nieuwe PES, dan zou ik niet weten waarom ik dat niet moet geloven. Beetje eng cooliedudie fan gedrag inderdaad, oordelen zonder de kans te geven. Typisch..

avatar van Naomi Watts
3,0
Iron Rose schreef:
FIFA heeft elk jaar weer iets nieuws, zoals de first touch of touch forward of hoe die shit ook altijd heet. In het begin lijkt dit weer erg leuk maar na een tijdje blijkt FIFA gewoon weer bijna dezelfde FIFA als het vorige jaar met iets mooiere graphics en een andere hoes. Ik nog steeds veel te weinig verbeteringen sinds, pak weg FIFA 2001.

Mee eens. Fifa probeerde voornamelijk door zulke add-ons het fletse voetbal te verdoezelen.
gideonvdb schreef:
je hebt ergens wel gelijk, alleen ik trap er niet meer in met die fifa en ook al komen ze met een betere dan pes dan zal ik er nog steeds niet naar omkijken fifa en daar kunnen ze bij mij niks meer aan veranderen.

Dat snap ik wel, door dej aren heen is EA weer met nieuwe beloftes gekomen en maakte dat nie twaar. Zoals ik al zei zeer flets voetbal plus nieuwe moves e.d. Dit jaar heeft Fifa zeer aangenaam verrast. Ik had ook niet gedacht dat het er ooit van zou komen.

Nu wat wedstrijden onderweg en wat een wereldse voetbalgame is dit. Dit is voor mij wel dé voetbal game.

In mijn eerste wedstrijd kon ik gelijk al op bezoek bij PSV, goede manier om in vorm te komen, of juist niet. PSV trapt af een cross pass naar de linkerflank. Zonneveld neemt aan en geeft een lange voorzet naar de tweede paal en ja hoor, Perez knikt hem er gewoon in. Na wat oorlog gevoerd hebbben op het middenveld komt de bal bij sahin, ik time de passeeractie net op tijd en pass hem naar de linkerkant Chun Soo Lee geeft voor en ja hoor, Makaay knikt hem binnen. Scoren gaat best wel makkelijk denk ik dan maar nee hoor. De Eindhovense verdediging staat als een huis. Ik creer wat kansen, oo kenkele 100% kansen maar elke keer laat Gomes weer wat acrobatische hoogstandjes zien. Ook PSV zelf weet heel wat kansen te creëren maar Lazovic weet ze niet te benutten. Ook met twee keer hulp van de paal. Dan als ik net genoegen heb genomen met een gelijkspel krijg ik te maken met een scrimmage in de 16 van PSV, de bal valt voor de voeten van De Cler. 1-2. De vreugde op het veld is groot, zo ook in mijn slaapkamer.

Wat vooral opvalt, wat ik voorheen al opnoemde is als je wi lscoren je echt moe twerken voor je kansen, elke movement is realistisch, geen domme verdedigers en keepers meer (wil je scoren moet je de mogelijkheden ook goed uitspeleen) en de intelligentie van de tegenstander is ook zeer realistisch. De basis zeer goed en derest is eigenlijk ook prima verzorgt.


Nu krijg ik Heerenveen op bezoek, met plaaggeest Alves. De man waar ik pijnlijke herinneringen aan heb, ik ben uit op wraak. Al heb ik mijn wraak gisteren wel gehad door het zingen van spreekkoren.

Ik begin zeer sterk. Gio verzorgt een steekpass die terecht komt bij Slory, Slory gaat 1 verdediger voorbij, en nog een tweede en hij staat 1 op 1 met vandenbussche en de vroege 1-0 is een feit. Heel wat kansen verder waar de ballen over en naast gingen of waar vandenbussche zo nodig de held uit moest hangen komt de 2-0 va nde voet van Makaay. Via combinaties met Sahin, Gio en De Guzman. Tik, tik, 1 keer raken. Dan zit i kal met mijn hoofd in de rust. Heerenveen zet eens aan, Pranjic met een steekbal op Alves, het zal toch niet en ja hoor, Alves prikt de aansluitingstreffer erin. 2-1

Nu maar lekker rusten. In de rust heeft Heerenveen goed o pzijn donder gekregen van Verbeek en met effect. Een friese stormloop begint die niet zou eindigen tot de 63e minuut. Timmer en Hofland met name slepen me er doorheen. Tijd om weer vat op de wedstrijd te krijgen. In de opbouw heb ik 1 moment van onoplettendheid (73e minuut). Vlaar verspeelt de bal aan Alves die op Timmer afstormt. Ik trek aan de handrem, Hofland pakt Alves aan. Vrije trap en gelukkig komt Hofland weg met geel. Vol met angst zie ik dat Alves achter de bal gaat staan en hard en geplaats, zoals Alves het ook altijd doet, knalt ie hem in de korte bovenhoek. Gortdroog. 2-2. Wakker geschud begin ik een slotoffensief, veel schoten uit de tweede lijn maar ze stranden allemaal op vandenbussche. Ook een geniale uithaal van Gio die in de kruising leek te zeilen pakt de friese doelman. Uit een hoekschop kopt Dingsdag de bal weg, valt voor de voeten van de Koreaan Chun Soo Lee, hij haalt uit, via Dingsdag zeilt hij dan toch binnen. Ik ontsnap in de kuip, gelukkig.


Om een lang verhaal kort te houden. Deze game heeft dus alles wat menig voetballiefhebber verlangt. Zie mijn enthousiasme. Voor deze Fifa was ik ook Pro PES maar FIFA heeft gewoon zeer goed werk verricht en dit is gewoon de' voetbalgame waar ik nog weinig op of aanmerkingen over heb. Puik werk. Ik ga nog maar eens wat wedstrijden spelen maar voor de PS3 bezitters, raadt ik Fifa 08 zeker aan. Solide 5*

2,5
EA-sports is weer eens niet vernieuwend. De graphics zijn gewoon om te janken voor deze tijd... ik zou ze willen zeggen maak de graphics als NHL '08, waarom zou dit niet mogelijk zijn? dat maakt het gamen toch al een stuk vermakelijker.

enige wat bij dit spel verander is zijn de online-features. En nog wat rare modes. Fifa is altijd leuk om na een jaar weer eens te spele maar het moet wel met de tijd meegaan.

1.5*

avatar van Foetsj_NL
4,5
Ze hebben ook verteld dat het op de PC geen Next-Gen game zal zijn, koop het dan ook niet !

avatar van Naomi Watts
3,0
Inderdaad. Dat is een beetje open deuren intrappen. Een avondje naar de stripclub gaan en achteraf zeuren dat vrouwen hun voorgevel showen, je weet het van tevoren en dat valt hun niet na te rekenn.

avatar van Foetsj_NL
4,5
Straks even de game halen voor de PS3.

avatar van Wii00
3,0
Heeft iemand dit al op de Wii gespeeld?

avatar van paulisdik
4,0
Wii00 schreef:
Heeft iemand dit al op de Wii gespeeld?


Ja, Wiiplayer maar dat vind ik wel een rare stem van 5* naar 0.5*

avatar van Iron Rose
4,0
Kan je met die Wii versie alleen maar spelen in die fun modus met die grote hoofden want dan zou ik me echt bestolen voelen als Wii bezitter.

avatar van Wii00
3,0
paulisdik schreef:
(quote)


Ja, Wiiplayer maar dat vind ik wel een rare stem van 5* naar 0.5*


en hoe beviel het?

3,5
Wii00 schreef:
Heeft iemand dit al op de Wii gespeeld?


Ik heb het gekocht op de Wii.
Het spel heeft zijn voor-en nadelen, eerst ff de voordelen:
*De graphics zijn goed te doen voor de Wii
*Het is leuk om de bewegingen van schieten, inwerpen, tackelen te doen met de Wii-mote
*Als het begint tegen te steken om de hele tijd met de Wii-mote te zwaaien, kun je ook gewone controls kiezen zonder de bewegingen.
*De fun-mode is leuk en enkel te verkrijgen voor de Wii

Nadelen:
*Geen Be A Pro-mode
*Schietkracht klopt niet altijd in vergelijking met je zwaai

3,5*

avatar van 7higer7
3,5
niet veel nieuws aan als bij fifa 07 de wii versie lijkt me wel leuk en ga ik ook wel kopen
maar ik blijf toch bij pro evo
2,5 *

avatar van JohnWilliams
Tsja, PES blijft wel goed en FIFA ook maar als het spel ongeveer net zo'n prestatie heeft als FIFA 07 schaf ik deze Game niet aan. Hij lijkt me overigens wel de moeite waard op de Wii...ondanks dat gaat mijn voorkeur toch uit naar PES 08.

avatar van Wii00
3,0
Ik heb Fifa eergister op de Wii gehaald en ik moet zeggen dat de graphics erg goed waren zag er zeer mooi uit .Ik vond zelf de besturing meevallen waar ik van tevoren moeite dacht mee te gaan krijgen.

Dus dit spel kreeg van mij een goede 4* dacht ik zo

Maar toen ging ik voor het eerst met West Ham spelen en dan hoor je opeens ''I'm Forever Blowing Bubbles'' voorbijkomen van de fans en daarom geef ik er nog een half puntje bij

avatar van Foetsj_NL
4,5
Op de PS3 gehaald, online geweldig, Weinig lag en leuke potjes. Be a Pro vind ik tegenvallen, verder de standaard dingen die je mag verwachten en top graphics.

4*

4,0
Hey mensen,

mijn fifa 08 is niet zo scherp als hij zou kunnen zijn (bij een vriend gezien hoe mooi hij kan zien).

Ik weet alleen niet precies wat voor een videokaart ik heb (Nvidea Geforce 7300 LE monitor, 1280/1024/32bit). Weet iemand waar ik dat kan vinden?
In fifa heb ik alles ingesteld op 'high'.

Is het mogelijk mijn videokaart te upgraden ofzo, of heeft iemand een andere oplossing?

Alvast bedankt!

Ps. ik speel in 'slow', maar het spel gaat heel snel. (zou dit ook door de videokaart komen?)

Ik vind dit toch wel een geslaagd spel, ik heb deze voor de PSP dus kwa graphics iets minder dan b.v. PS3. Maar in vergelijking tot Fifa 2007 is deze toch weer iets verbetert.
Ik vind dat fifa dit jaar een stuk moeilijker is geworden, misschien is het nog wennen en dat het nog makkelijk wordt, maar op een gegeven moment kon ik bij fifa 2007 zelfs op wereldklasse niveau van iedereen met 6-0 winnen. Ik raak nu toch best vaak geïrriteerd omdat ik zelfs op proffesioneel niveau best vaak verlies. Maar een beetje tegenstand is wel leuk.
Ik vind het alleen wel kut dat de blessuretijd echt so super lang duurt in vergelijking tot de wedstrijd vaak krijgt de tegenstander dan nog veel kansen.

4* leuk spel

avatar van jaspertje3
Fifa 2008 breekt verkooprecords! Zie bron

Ben benieuwd wat PES dan gaat doen.

avatar van JohnWilliams
Wow, zal PES daar over heen gaan komen? Ik ben benieuwd!!!
Wist overigens niet dat FIFA zo goed loopt, ik weet wel dat de Wii uitgave van FIFA 08 erg goed loopt, bij de intertoys & E-PLAZA bij mij in de buurt waren ze namelijk beide uitverkocht.

avatar van 7higer7
3,5
pro evo blijft voor mij gewoon de king of football games
er wordt ook denk ik meer naar uitgekeken naar het nieuwe deel
pes zal wel dezelfde score halen of meer

3,0
7higer7 schreef:
pro evo blijft voor mij gewoon de king of football games
er wordt ook denk ik meer naar uitgekeken naar het nieuwe deel
pes zal wel dezelfde score halen of meer
niet wat verkoop cijfers betreft, zo zie je maar hoe weinig mensen verstand van voetbal hebben inc. fifa zelf.

avatar van Naomi Watts
3,0
Slaat ook weer nergens op. Iniesta, Torres, van Bronckhorst etc. spelen Fifa, denk dat die veel meer verstand van voetbal hebben dan de average PES'er.

3,0
Naomi Watts schreef:
Slaat ook weer nergens op. Iniesta, Torres, van Bronckhorst etc. spelen Fifa, denk dat die veel meer verstand van voetbal hebben dan de average PES'er.
waar baseer je dat op, btw heb wel is in de vi gelezen dat van bronckhorst gewoon pes speelt maar ok.

avatar van Naomi Watts
3,0
Lijkt mij dat profvoetballer wel meer weet van voetbal dan een voetballiefhebber. Waar baseer jij je belachelijke statement op? Waarom zou een PES gamer meer verstand van voetbal hebben?

Gio speelt beiden maar was puur om aan te tonen dat je statement gewoon niets meer is dan een nietszeggende uithaal naar de Fifa gamers.

avatar van Iron Rose
4,0
Is er trouwens op de PS3 geen manier om het commentaar te veranderen in het Engels, want het Nederlands is weer bedroevend slecht. En mag ik hierbij Youri Mulder gelijk nomineren voor spuit 11 van het jaar. Tjeezus...

Wat me trouwens ook stoort is dat ik helemaal geen scheidsrechter/grensrechters zie op het veld. Jongens, dit kan toch niet anno 2007.

Als ik trouwens naar de scores tot nu toe kijk mag ik dan concluderen:

Wii: Pauper versie vandaar zo laag
PC: Stelletje zeikerds vandaar zo laag
PS2/3: Zien wel wat voor kwaliteiten deze game heeft

4,0
Naomi Watts schreef:
Slaat ook weer nergens op. Iniesta, Torres, van Bronckhorst etc. spelen Fifa, denk dat die veel meer verstand van voetbal hebben dan de average PES'er.


Wat een bullshit. Dat Torres Fifa speelt C. Ronaldo speelt PES en Drogba ook. Lekker boeiend welke topspeler welk spel speelt.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:29 uur

geplaatst: vandaag om 23:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.