FIFA 08 (2007)

Alternatieve titels: FIFA Soccer 08 | FIFA Football 08

Mobile / Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In FIFA 08 heb je de mogelijkheid om de vaardigheden te leren die nodig zijn om als een echte voetbalprof te spelen. Stap in de schoenen van een prof via een nieuw speltype waarbij je uitgedaagd wordt dezelfde onderdelen van het spel onder de knie te krijgen als een echte voetbalprof: van positie kiezen en tackelen tot het spel 'lezen' en passen. Ga het veld op met een zelf ontworpen speler om een hele wedstrijd als die voetballer te spelen en groei in de loop van het seizoen uit tot een topspeler.

avatar van Foetsj_NL
Ik heb in de demo weer twee vrij grote fouten kunnen ontdekken. Als je bijvoorbeeld een herhaling van je schot op het goal ziet dan zie je helemaal geen publiek achter het goal. En als je in de tunnel loopt, vlak voor de wedstrijd, en ze lopen langzaam naar het veld, dan zie je 11 spelers, maar geen keeper.

avatar van JohnWilliams
Het zijn géén kleine foutjes, wat mij betreft echt weer zo'n FIFA-fout.

avatar van Foetsj_NL
Ik vraag me wel eens af wie die game heeft getest.

avatar van Iron Rose
Zo, bij Gamekings waren ze er wel positef over. Maar ik denk dat iedereen nu denkt van ''dit is best goed'' maar als ze over een maand de nieuwe PES spelen dat ze dan weer weten hoe voetbal echt in elkaar zit.

avatar van Naomi Watts
Het zijn geen grote 'foutjes'. Velen worden ook wel mierenneukerig als er weer een nieuwe FIFA is. Fifa bashen is al een tijdje een hype.

avatar van FrK.
Naomi Watts schreef:

Goed punt, het is een feit dat PES beter is dan FIFA maar dat komt omdat PES meer simulatie kant op gaat en FIFA meer arcade kant, en ik vindt dat helemaal niet erg, ik speel ze namelijk allebei

En een heel goed punt van FIFA vindt ik de licenties die het spel heeft. VB: FIFA heeft de meeste Europese competitie's + nog een paar uit de rest van de wereld. PES heeft een paar Europese competities, maar mist een hele grote, namelijk de Duitse Bundesliga, en heeft geen competities uit de rest van de wereld. Daar komt nog bij dat ze allebei veel nationale teams hebben, waar PES wel het NL elftal heeft en FIFA niet (maakt mij niet veel uit), alleen heeft PES vele licenties niet, kijk maar naar Engeland en de Afrikaanse landen, daar spelen namelijk spelers met verzonnen namen Dan denk ik stop het er dan niet in

Conclusie: Ik vindt dat FIFA en PES allebei wat toevoegen aan het voetbalgenre, ik vindt ze zelfs de twee beste voetbalgames die er zijn

*vergelijking van PES 6 en FIFA 07*

avatar van Wildsurf
Foetsj_NL schreef:

Tis een demo he, hoeft dus niet in de final versie te zitten..

Idd, die demo versie en echte versie verschilt ook wel erg.
PES speelt soepeler en heeft meer 'variatie' in zijn matchen.
Bij fifa zijn je acties iets vaak hetzelfde. Ofwel ligt het gewoon aan mij, dat ik meer uit PES kan halen ofzo.

%%%%%%
Zooo een overtuigende eerste stem

avatar van JohnWilliams
Hoop dat ik hetzelfde kan geven.

avatar van Iron Rose
Nou nou een 9- op insidegamer. De beelden die ik daar zag overtuigen mij echter niet om dit jaar voor FIFA te kiezen. Zo houterig enzo.

avatar van JohnWilliams
Ik ging met iemand mee om Halo 3 te kopen en toen kreeg hij er een tasje bij van FIFA 08. Erg leuk, een soort tas waar je ook je gymspullen in kan doen.'Mooi hoor' zei ik, en toen vroeg die man of ik er ook één wou!!!!! Daar zeg ik géén nee tegen. Erg leuk, een witte rugtas met daarop: FIFA 08.

avatar van Foetsj_NL
Bij welke winkel was dat ? Zo'n tas wil ik ook wel.

Foetsj_NL schreef:
Bij welke winkel was dat ? Zo'n tas wil ik ook wel.

Intertoys Oegstgeest.

avatar van Foetsj_NL
Zullen ze dat dan bij elk Intertoys filiaal hebben ? Want dan haal ik hem daar.

Foetsj_NL schreef:
Zullen ze dat dan bij elk Intertoys filiaal hebben ? Want dan haal ik hem daar.

Ik haal ze altijd door de war.....bij de:"BART SMIT"."
En natuurlijk hebben ze het overal! Lijkt me tenminste wel.

avatar van Deftones_JP
Ik vond de demo niks maar toch lees ik positieve verhalen over een wezelijk verschil met de volledige game kan iemand dit bevestigen?

avatar van Justinx
Deftones_JP schreef:

Dat heb ik ook een beetje bij de demo. Vooral het schietsysteem vind ik bijzonder vervelend. Ik heb nog geen fatsoenlijk schot kunnen doen doordat of de bal er hoog over schiet, of dat het schot te zacht is. Een middenweg lijkt er niet te zijn.

avatar van Foetsj_NL
Als je naar het menu gaat kan je bepalen of je je schot automatisch wilt doen of handmatig, misschien dat eens proberen ?

avatar van Naomi Watts
Ik vond het al lastig om uberhaupt een mogelijkheid te creëren.

Qua physics is Fifa dik geslaagd, de combinaties, passing, movemnt e.d. is zeer realistisch. Nu hopen dat de goals ook niet steeds o p1m anier gebeuren.

avatar van paulisdik
Naomi Watts schreef:
Ik vond het al lastig om uberhaupt een mogelijkheid te creëren.

En niet alleen al kansen creëren want de keepers zijn ook steengoed.

avatar van JohnWilliams
Die datum klopt in ieder geval niet!
Anders lag hij niet al maandag in de winkels.

avatar van Artifact
FIFA 08 zou wel eens interessanter kunnen worden dan PES.

Artifact schreef:
FIFA 08 zou wel eens interessanter kunnen worden dan PES.

avatar van FrK.
Ik heb het sinds vandaag en ik moet zeggen dat ik het een kopie van FIFA 07 vindt, met dan wel upgedate licenties. En ok ik heb geen top computer meer dus de graphics vallen in mij geval dus tegen, maar de gameplay is voor mij nog steeds hetzelfde als 07 (miss veranderd dat nog). Het positiefe aan 08 is de be a pro mode want die is echt heel tof gedaan, alleen denk ik dat dat uiteindelijk toch saai gaat worden, maar tot nu toe is dat het grote pluspunt van de game

Het zou kunnen dat ik gwn heel erg moet wennen aan FIFA - en dat dit onzin is wat ik hierboven allemaal vertel - , omdat ik het laatste jaar alleen maar PES heb gespeeld

avatar van Naomi Watts

Nietszeggende reactie, dan kan je beter helemaal niks zeggen. Typisch PES fanboy gedrag.

Fifa verrast dit jaar best wel met realisme. Het scoren is ook stukken moeilijker, elke beweging ziet er zeer realistisch uit en je moet ook een zeer goede organisatie hebben. Ook goed positiespel is nu vereist om de tegenpartij onder druk te kunnen zetten. Ook de passeeractie die je juist moet timen om 'm te laten slagen met de rechterstick is een groot pluspunt. Een ander pluspunt is de sfeer, ook die is zeer voelbaar en dat vindt ik als seizoenkaarthouder ook erg belangrijk. Ik ben jaren een PES-er geweest en ben dat nog steeds. Ook dit jaar geef ik gewoon beiden voetbalgames weer die kans zich te bewijzen. Dit jaar gaat Fifa eindelijk weer eens mee in de strijd. Sterker nog, ik denk dat PES een flinke kluif gaat hebben aan Fifa.

avatar van Naomi Watts
En bedankt voor de bevestiging op mijn statement.

Naomi Watts schreef:

je hebt ergens wel gelijk, alleen ik trap er niet meer in met die fifa en ook al komen ze met een betere dan pes dan zal ik er nog steeds niet naar omkijken fifa en daar kunnen ze bij mij niks meer aan veranderen.

avatar van Iron Rose
FIFA heeft elk jaar weer iets nieuws, zoals de first touch of touch forward of hoe die shit ook altijd heet. In het begin lijkt dit weer erg leuk maar na een tijdje blijkt FIFA gewoon weer bijna dezelfde FIFA als het vorige jaar met iets mooiere graphics en een andere hoes. Ik nog steeds veel te weinig verbeteringen sinds, pak weg FIFA 2001.