StarCraft (1998)

Alternatieve titels: StarCraft 64 | StarCraft: Remastered

PC / Macintosh / Nintendo 64
Strategy
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Blizzard en Mass Media
Uitgegeven door Blizzard en Nintendo

StarCraft is een real-time strategy computerspel. Het spel speelt zich af in een fictieve toekomst, waarbij menselijke ruimtekolonisten, de zogenaamde Terrans, de strijd aanbinden met de insectachtige Zerg en de nobele en religieuze Protoss.

avatar van S10
S10
Voor mij onverwacht een groot succes, wat met name te herleiden was aan de perfecte balans in de game. Ik heb dit zelden zo goed uitgewerkt gezien.

wat een game, en deel 2 word alleen maar beter

Louis2703
Hah, geweldig. Urenlang speelplezier van gehad. Mijn eerste echte computerspel. Op pacman na.

avatar van FrK.
1 van de beste RTS games ooit gemaakt, naar mijn mening

avatar van Phoenix
Toch raar dat ik dit nooit heb gespeeld. Hoewel ik best RTS-fan ben heeft de setting me nooit gegrepen.

Misschien maar eens doen, zeker nu StarCraft II op komst is.

Phoenix schreef:

Misschien maar eens doen, zeker nu StarCraft II op komst is.

Vooral de brood war campaign is supervet.

En online is het nog steeds erg actief.

FFA met 8 man, was het vetste wat er was.

Mee eens. Vooral met vrienden over een LAN erg leuk om te spelen.
Rassen zijn perfect uit gebalanceerd, zit wat humor in en zelfs nu ziet het er nog best goed uit.
Dit spel heeft erg veel invloed op me gehad toen ik het leerde kennen.

avatar van Deftones_JP
Heeft bovendien nog eens het vetste tussenfilmpje ooit! Als je met Kerrigan de missie in de human basis hebt uitgespeeld. Het filmpje staat ook in de gamespy top 10 als je het wil checken kan je dus daar kijken.

zeer vet spel, ik ben niet zo voor fictieve spelletjes maar deze is echt een klassieker, zekere de moeite waard

Deftones_JP schreef:

het duurt wel lang vooraleer je het filmpje geladen hebt(alle, bij mij toch)

avatar van Deftones_JP
Klopt ja maar het was het wachten waard toch?

avatar van DoraRing
Hoe komt deze in een keer zo hoog gekropen?

avatar van rpger
Absolute classic. Alles aan deze game was goed en het is nog steeds de meest gespeelde RTS ter wereld samen met Warcraft III.

avatar van Deftones_JP
Inderdaad. Vooral het feit dat tankrush uit den boze was in dit spel (totaal niet effectief) maakte dit spel voor mij zo goed. Bij C&C ging het om sheer numbers hier kon je vooral resultaat boeken door kleine goed gecombineerde eenheidgroepen. Deeltje 2 belooft echter gevechten met 300 units dus ik hou m'n hart vast.

Louis2703
Ik heb bij dit spel elke campagne uitgespeeld. Ik vond het niet erg moeilijk, maar het was een zeer vermakelijk spel.

Deftones_JP schreef:

Denk niet dat je je daar al te veel druk om moet maken. De gameplay trailer zal je eigenlijk al gerust moeten stellen. Zeker 200 zerglings werden daar zonder problemen in de pan gehakt door een aantal nieuwe Protoss units. Komt er dus op neer dat de tactieken weer heel anders zullen zijn en het een stuk moeilijker zal zijn om jezelf goed tegen alles te kunnen verdedigen.

avatar van Deftones_JP
Ja daar zit wat in. Ze zijn natuurlijk niet gek bij Blizzard. Bovendien nemen ze de tijd daar om het te fine-tunen. Ik denk alleen dat mijn pc het niet trekt dus ik hoop op een xbox versie.

avatar van Jord
Een van de weinige Real Time games die ik echt leuk vond. Ik zou hem weer eens moeten spelen.

"Jacked up and good to go!"

avatar van DoraRing
over deel 2 hoef fje je geen zorgen te maken.

Want?

avatar van DoraRing
Blizzard zorgt ervoor dat ie top wordt.

avatar van UndahCovah
Dat is wel te hopen. Ik denk dat Korea de dag dat Starcraft 2 uitkomt al heeft uitgeroepen tot nationale feestdag.

UndahCovah schreef:
Ze weten hoeveel er op het spel staat.
De reputatie die blizzard heeft is goud en die willen ze niet verspillen.

Warcraft 3 was toch ook al een stuk beter dan starcraft.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Starcraft II ziet er al goed uit!

Iemand trouwens al eens gehoord van Starcraft : Ghost, een stealth-shooter in het starcraft universum, zou toen uitkomen, zelfs beelden en alles van gezien en previews van geweest, maar stopgezet en nooit doorgegaan.

Squall Lionheart schreef:
Starcraft II ziet er al goed uit!

Ja nu je het zegt idd, zowel Bioware als Blizzard kwamen toen tegelijkertijd met de mededeling een console only game (Jade Empire/starcraft Ghost) te maken tot groot ontsteltenis van de hardcore PC fanbase. Er is daarna altijd al speculatie geweest omtrend World of Starcraft, gezien het op een halfbakken poging leek het genre nieuw leven in te blazen.

Overgens had blizzard een tijdje terug aangekondig zich uitsluitend nog toe te leggen op MMORPGs, binnen Blizzard heeft toen een groepje medewerkers keihard gelobbied om Starcraft III te kunnen maken, tot success, ook hier zal de achterliggende gedachte ongetwijfeld WOS zijn.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Ja idd WOS kan eigenlijk niet uitblijven gezien het success van WOW en de gigantische Starcraft fanbase en community die nog steeds actief is...

avatar van UndahCovah
rpger schreef:

Dat meen je NIET! Ik zit nu al jaren op Warcraft IV te wachten... De enige goedmaker die Blizzard kon maken na het keihard vernaggelen van de Warcraft-reeks

UndahCovah schreef:

Hoezo vernaggelen, je kunt iets hebben met MMORPGs of niet, maar je kunt niet ontkennen dat WoW een kwalitatief enorm hoogstaand spel is en 1 van de weinige vernieuwende games is geweest van de afgelopen jaren, die een ware revolutie in gaming heeft teweeg gebracht.

Ik zou het toch best wel tof vinden een WOS... heb alleen geen tijd om MMORPGs te spelen, daarom leg ik me er niet echt op toe, maar ik zou het wel zeker een maandje of twee proberen.

avatar van DoraRing
Wow, leuk dat het er is, maar niks voor mij.
Ik wacht lekker op warcraft 4 en starcraft 2.

Starcraft ghost komt er later wel weer aan heb ik gehoord.

avatar van equalizersound
dit was samen met red alert de reden om naar mijn oma te gaan