South Park: The Fractured But Whole - Bring the Crunch (2018)

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

In deze DLC speel je een geheel nieuw verhaal. Een droomzomer aan Lake Tardicaca verandert in een nachtmerrie wanneer de kampleiders verdwijnen. Werk samen met FastPass, Dr. Timothy, Professor Chaos en een nieuw lid, Mint-Berry Crunch, om het zomerkamp te redden. Maak kennis met de nieuwe klasse Final Girl om ondanks alle tegenslag te overleven.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Een leuke DLC episode die prima wegspeelt. Het meest opmerkelijke aan deze DLC is de gameplay: het speelt aanzienlijk veel met het bord-element. Ditmaal kun je boobytraps op bepaalde vakken plaatsen en je hebt een aanval die tegenstanders naar 4 verschillende richtingen kan slaan. Dit moedigt je aan om een andere aanpak te gebruiken dan normaal gesproken: meer defensief en meer gericht op tegenstanders verplaatsen ipv offensief spelen met brute kracht.

Ik voel me gemengd over het thema. Horror parodieën heb ik al zo vaak gezien dat de lol er een beetje vanaf is (al was de nieuwe class erg komisch). Klassieke horror zoals Frankenstein en Dracula heeft me sowieso nooit aangesproken. In dat opzicht vond ik de Goth VS Vampire thema van de andere DLC leuker. Maar op gegeven moment stapt het weg van de horrorsatire en focust het zich meer op de Crippled Summer aflevering, waar de setting op gebaseerd is. Toen de personages Nathan en Mimsy op de voorgrond kwamen kon ik er meer van genieten. Voornamelijk de verwijzing naar een zekere grote vis, die Nathan graag dood wou hebben, kon ik goed om lachen.

Persoonlijk vond ik dit het 'minst goede' onderdeel van Fractured But Whole, maar nog steeds een leuke tijd.