Bully: Scholarship Edition (2008)

Alternatieve titel: Bully: Anniversary Edition

Xbox 360 / Nintendo Wii / PC / Android / Apple iOS

Ontwikkeld door Rockstar en Mad Doc
Uitgegeven door Rockstar, 1C en CyberFront

Bully: Scholarship Edition is een remake van de originele Bully op de Playstation 2. Het spel draait om het voorkomen van pesterijen door medescholieren en het opkomen voor de zwakkere leerlingen van de school. Naast de grafische update bevat het spel veel nieuwe content waaronder een lokale multiplayer modus.

lijkt me best leuk spel , alleen jammer dat ik geen x-box 360 en tevens wii heb

avatar van waxs
Apart dat dit op de Wii verschijnt, niet echt het platform waar dit soort games voor zijn ontwikkeld of de doelgroep heeft die interesse heeft in games als deze.

Jammer dat er geen PS3-versie van deze game verschijnt...

avatar van 7higer7

Ja idd

avatar van Spawn NL
Crespo09 schreef:

Ja idd

Mischien omdat de ps2 versie backwards compatable is voor de ps3?

avatar van Nintendofreak
Eerlijk gezecht is dit het eerste wat ik van deze game hoor.
Ik had er nog nooit van gehoord maar het ziet er wel leuk uit.

Gamespy:

Bully is a game that achieves in ways that few games have dared to try. Rockstar is at least partially responsible for the infamy and notoriety that the mainstream press lumps upon it, but it should be applauded for a game that what was one of the best of 2006 and remains a remarkable experience in 2008.

While Rockstar is best known for Grand Theft Auto, Bully may well be its crowning achievement.

Aangezien ik Grand Theft Auto wel "ok" vindt, maar niet super, lijkt me dit dus meer mijn game, ik ga hem wel effe halen denk ik.

RippedBone Dog
Om bully apart te kopen voor xbox 360 zou verloren geld zijn, heb de ps2 versie namelijk al (en uitgespeeld helemaal).
Er zitten een paar nieuwe features in zoals nieuw lesmateriaal (minigames) in de klaslokalen, en uiteraard zijn de graphics opgeschoond en aangepast.
En de prijs is nu 45 euro in plaats voor 60 euries, maar dat vind ik nog redelijk duur voor een game die 2 jaar geleden uitkwam.

avatar van Bahamut Zero
Da's waar maar toch koop ik em
Heb de PS2 versie nooit echt intens gespeeld, maar op de 360 ga je hem toch sneller spelen denk ik... Lijkt me een heerlijke game

avatar van rpger
Eerste indruk (zit nu bij chapter 2) is positief. De game is onvermijdelijk te vergelijken met Grand Theft Auto, en fans van GTA zullen Bully wellicht te langzaam, beperkt of te verhaal intens vinden. Maar wie verder komt ziet een game waarbij de personages, het verhaal en de setting veel origineler zijn dan GTA, ik sluit me hierin aan bij Gamespy. Het spel is ook niet makkelijk in een categorie te plaatsen, vaak juist een kenmerk van vernieuwende games.

De controls op de wii zijn erg leuk gedaan, zo vecht je door met je controls te meppen (denk aan wii boxing) en bij sommige mini games moet je ook de controls ook een bepaalde manier gebruiken. Voorlopig dus een aanrader voor wii bezitters. Ik lees minder positieve berichten over de xbox360 versie, met name de graphics zouden scherper zijn, maar meteen framerate problemen opleveren.

Ik zal nog er nog wel wat meer over schrijven als ik de game uit heb,

avatar van rpger
Er komt een patch uit voor de 360 versie, er zijn klachten over vastlopers en haperende framerates. Op de wii verder niks aan te merken, heb alleen wat rare pixeltjes in mijn scherm gedurende de nacht, maar dat kan ook aan de lengte van mijn composiet kabel liggen (gaat naar mijn beamer en is 7 meter ofzo...)

4.5* blijft onverminderd staan

Bully is nu typisch zo´n spel die je snel over het hoofd kan zien. Immers, met alle hype rond Rockstar´s succesvolle GTA serie is Bully een veel kleinere, minder opvallende game. Wat maakt Bully dan bijzonder? Hoe kan een game over een rotjoch op een kostschool meer speelplezier opleveren dan een gangster die met hoge snelheden de politie van zich af weet te schudden?

Om te beginnen is in tegenstelling tot de statische, levenloze sandbox wereld uit GTA, in Bully een kleinere maar veel levendige gamewereld te vinden. Zo hebben alle karakter op de schoolcampus een naam en zijn ze uniek. De stad rondom de campus heeft een kermis, diverse "hangplekken", en een assortiment aan winkels en interaktieve hotspots, vaak in de vorm van missies of mini games.

Minigames kunnen vaak een irritante, kinderachtige toevoeging zijn aan games (dare I say Final Fantasy VII) , maar in Bully, hoewel in overvloed, voelen ze nergens geforceerd aan, en sommige zijn uitstekend uitgewerkt. Zo kun je allerlei videogames spelen in de lokale arcade, op de kermis spelletjes spelen voor prijzen etc, maar altijd optioneel en nergens word je gehinderd door een lastige oninteressante mini games die je verhaal belemmeren.

Er is dus buiten de missies die onderdeel vormen van de interessante verhaallijn, zat te doen. Daarnaast kun je klassen volgen om diverse stats en upgrades aan je karakter te verdienen (sommige zijn flinke hersenkrakers), en kun je b.v. (maar weer geheel optioneel) foto´s maken van al je klasgenoten en zo een jaarboek samenstellen. Je kunt een krantenwijk nemen of meedoen aan diverse sportwedstijden als o.a. boksen en racefietsen. Het is slechts een greep uit de vele kleine dingen die als geheel Bully een zeer uitgebreide en diepe beleving maken.

Grafisch is het prima, maar het is een oudere game en niet te vergelijken met een Crysis of Assasins creed. De muziek en voice acting daarintegen zijn uitstekend en dragen bij tot de sfeer van de game. Qua verhaal en script zal het geen prijzen winnen, maar er zit zowaar toch nog een moraal in het verhaal, tussen alle vechtpartijen in. De cliché karakters spreken zowaar tot de verbeelding en herkenning, op school zijn nu eenmaal altijd plaaggeesten, nerds, popie jopies en sletjes te vinden. Diverse malen heb ik hard gelachen om enkele hilarische scenes, zoals de scenes rondom een zwerver die (de echte!) kerstman uit de weg wil ruimen, met een honkbalknuppel Santa Claus en zijn elfjes te lijf gaan, waar vind je dat!

De Wii controls zijn leuk geintegreerd in de gameplay, alhoewel sommige "first person shooter" ervaringen (sneeuwballen gooien bv.) wat onnauwkeurig in vergelijking met andere wii titels. Het boksen daarintegen is erg goed gedaan en werkt zelfs beter dan Wii sports boxing b.v. Zo slecht uitgewerkt de 3rd person shietgevechten in de GTA series zijn, zo goed zijn hand-to-hand vechtscenes waar een groot gedeelte van de gameplay uit bestaat, en deze doen herinneringen oproepen aan oude classics uit het beat´m up genre.

Bully Scholarship edition is een werkelijk unieke game, die een geslaagde virtuele wereld schept die we niet vaak in games zien. GTA mag misschien de moeder zijn van aktiegames, Bully bied uiteindelijk een diepere en vernieuwende gameplay, wat belangrijker is, de game heeft iets te vertellen, en heeft een hart en ziel.

RippedBone Dog
Heb de game voor ps2 maar heb em toch voor de 360 gekocht wat eigenlijk waste of money is, maar goed k' wou de game 100 % procent uitspelen en voor achievements is dat ook mooi meegenomen.
Wat rpger al aan gaf is dat de 360 versie last heeft van vastlopers en haperende framerates, bij mij is ie nog maar 1 keer vastgelopen maar de haperende framerates kwamen regelmatig voor.
De graphics zijn niet revolutionair maar het voldoet wel aan de eisen.
De gehele gta serie is al door mij uitgespeeld maar bully vind ik persoonlijk wat aangenamer omdat het een vrij levendige wereld is.
Het is net alsof je je thuis voelt in deze wereld waardoor je de game steeds weer opnieuw blijft spelen.

avatar van waxs
Best wel aardig goed gelukt, jammer dat er zovaak een laad schermpje verschijnt tijdens het spelen, dat bederft toch wel een beetje de speelbaarheid. De game doet echt op veel punten denke aan GTA in een ander jasje.

Heb deze game voor de Xbox gehaald, erg vette game !

avatar van hitman47
ik heb het spel voor ps2 en ik vind het een schiterend spel.
wat is het verschil tussen de ps2 versie en dit?

hitman47 schreef:
ik heb het spel voor ps2 en ik vind het een schiterend spel.
wat is het verschil tussen de ps2 versie en dit?

Extra content, er zitten een paar extra lessen in en er is een gedeelte aan het verhaal toegevoegd wat zich rond kerst afspeeld.

avatar van Flammazine
rpger schreef:

Is die patch al uitgekomen? Ik heb het spel twee dagen en idd framedrops + al twee keer vastgelopen in een laadscherm

De eerste keer dat ik de schijf draaide deed hij wel een update maar blijkbaar voor iets anders?

avatar van rpger
Er is een patch uitgekomen maar deze schijnt niet voor alle xbox360 systemen te werken...jeetje die consoles lijken wel PCs tegenwoordig...

Op de wii heb ik gelukkig nergens geen last van. Game momenteel uitgespeeld (story) met 80% op de teller. Ik begrijp dat om tot 100% te komen je o.a. alle kleren moet kopen die er beschikbaar zijn. - daar heb ik dan weer effe niet zoveel zin in.

avatar van andnino
Ligt het aan mij of zijn de laadtijden erg lang en werkt de besturing soms niet goed? Ik vind btw de tijd wel érg snel gaan, je hoeft maar een beetje rond te kloten en je bent al weer te laat. Daarnaast vind ik de objectives niet helemaal duidelijk aangegeven...

mijn mening dan

avatar van Flammazine
Ja die laadtijden zijn kl*te en die 4 of 5 verschillende laadschermpjes ben je al snel beu gezien. En die besturing, tja, van zo'n gevarieerde game kun je ook niet alles verwachten,wel?

Zit op een zucht van de 100%, maar vind die onnozele piraat niet. Ik weet waar ik hem moet zoeken maar hij zit er niet

avatar van rpger
Binnenkort ook voor de PC.

avatar van sandesh
Dit is toch zeker één van de beste games die ik ooit gespeeld heb. De school, de medescholieren, het stadje, het pretpark, Jimmy Hopkins, de lessen, de fietsen, de skateboard, de scooter, de vriendinnetjes, de manier van jezelf 'onsterfelijk' maken, het kattenkwaad, de vrijheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles in deze game is gewoon geweldig.

Het enige minpunt is voor mij een persoonlijke, en dat is dat ik mijn memory unit ben verloren en ik een hekel heb om een game overnieuw te beginnen.

*****

avatar van Kenpachi
Ik heb deze game op de wii het is wel een hele goede game.
hij gaat niet snel vervelen,en de missie's zijn erg leuk

avatar van Rien
Heb de game op de 360!! Begint al leuker te worden.
Heb geen last gehad van de bugs en heb bij het begin een update gehad dus dat zal wel de rede zijn.
Lange laadtijden heb ik weinig last van want ik heb het spel geinstalleerd

joeri592
is dit net zoiets als gta en saints row maar dan op school???

joeri592 schreef:
is dit net zoiets als gta en saints row maar dan op school???

Nee Saints Row is net zoiets als Bully, maar dan met negers en slechte muziek.

joeri592
dezelfde soort genre bedoel ik, dat je vrij rond kan lopen en lol maken enzo