De laatste paar maanden heeft mijn leven in het teken gestaan van South Park. Inmiddels zit ik bij seizoen 9 van de serie, heb een playlist van de meeste nummers uit de serie, en nu heb ik de Fractured But Whole met plezier herspeelt. Destijds had ik The Fractured But Whole geleend, maar het scheelt dat nu de volledige game (inclusief DLC) voor slechts 25 euro te koop was. From Dusk Till Casa Bonita is een heerlijke bonus episode die dezelfde charme van het origineel heeft. Het voelt alsof je in een interactieve special van de serie bent beland. Buiten het humoristische, korte bonus verhaal zitten er een aantal leuke nieuwe moves, costumes, tracks, vijanden en zelfs minigames bij. Dit maken het een fijne DLC om na de hoofdgame te doen.
De moeilijkheidsgraad is verrassend hoog. Op hard mode deden de aanvallen van gewone vijanden deden zeker 90% damage, laat staan de insta-kill moves van boss battles. Voornamelijk de laatste twee gevechten duurde lang en werden zenuwslopend rond de laatste paar zetten. Het enige echte minpunt aan de DLC is dat het laatste gevecht nogal geforceerd is. Het 1na laatste gevecht vormde een bevredigende afsluiter, zowel voor het verhaal als qua uitdaging. Maar soortgelijk als de main game weten ze gekke dingen erin te forceren om je alsnog weer te laten vechten. Het gevecht zelf was heel komisch en pittig, maar ik had het liever in een andere context gezien.
De reacties van de DLC leken verdeeld te zijn (voor zover ik ze zag). Vermoedelijk speelde het prijskaartje bij de release een rol, of eventuele bugs die er destijds waren. Ik kan me gewoon slecht voorstellen dat iemand die het origineel heel goed vind deze episode maar saai vind, geziene ze als soortgelijke ervaringen aanvoelen. Ik kon de main game + DLC iig voor een spotprijs vinden en eventuele bugs zijn verwijderd.
Geen groot meesterwerk waarvoor je 15 euro moet betalen om het zo laat na de hoofdgame nog te doen. Maar indien je de game sowieso nog ging (her)doen dan is het zeker waard wat extra euro’s te betalen voor deze leuke bonus episode. Binnenkort maar eens de Bring The Crunch DLC doen.