menu

Skate (2007)

Alternatieve titel: skate.

mijn stem
3,98 (42)
42 stemmen

PlayStation 3 / Xbox 360
Sports
single player / multi player

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In Skate is het de bedoeling om je eigen stijl te ontwikkelen. Je maakt je eigen personage en je staat in een open wereld, dan mag je zelf bepalen wat je gaat doen. Word je een hardcore skater, die alleen maar door de stad skate? Of probeer je in de publiciteit te komen?

zoeken in:
Deze game is zo verschrikkelijk vet Heb hem afgelopen zondag op Gameplay 07 gespeeld, en was er daar al helemaal verslaafd aan.
Een vriend heeft hem de dag erna op de PS3 gekocht en aangezien ik geen PS3 of Xbox 360 heb speel ik de game maar bij hem en we zijn er nu helemaal verslaafd aan en dat zal verlopig ook wel zo blijven.

Ik heb heel veel Tony Hawk gespeeld en was daar helemaal weg van, maar sinds ik deze game heb gespeeld vind ik dit veel toffer en dat is vooral omdat ik het zo realistisch is; bij Tony Hawk kon je gewoon over gras rijden en was het net of er geen stoepranden waren omdat je er zo overheen reed. Ik skate zelf ook en vind het heel tof dat je in deze game nu ook over elke stoeprand heen moet springen en je echt precies op een rail moet landen om te grinden.

Het systeem dat je je botten kunt breken is wel leuk bedacht, alleen vind ik het jammer dat je het ene moment als je ergens over valt bijvoorbeeld je wel wat breekt, en als je wordt aangereden door een auto breek je dan weer niks, dus dat systeem werkt niet helemaal precies. Je merkt er verder ook helemaal niks van dat je wat gebroken hebt.

Over het algemeen vind ik het dus een echt heel brute game. 4.5*

avatar van Martijn
the deftone schreef:
Deze game is zo verschrikkelijk vet Heb hem afgelopen zondag op Gameplay 07 gespeeld, en was er daar al helemaal verslaafd aan.


Och jee dat was toch wel de grootste kutbeurs die ik ooit van men leven gezien heb, dat ze daar nog 15 euro voor durven te vragen, 1 tip ga er nooit heen!

avatar van -marco-
3,0
Heb deze game gewonnen, hahaha.

Wel een hele vette skate game. Zou ik zelf niet zo snel kopen, gezien alle andere toppers dit jaar. Maar ondanks dit is het wel een hele sterke game, goede realistische moves, mooie graphics.

En gratis, hahaha

avatar van Spawn NL
-marco- schreef:
Heb deze game gewonnen, hahaha.

Wel een hele vette skate game. Zou ik zelf niet zo snel kopen, gezien alle andere toppers dit jaar. Maar ondanks dit is het wel een hele sterke game, goede realistische moves, mooie graphics.

En gratis, hahahaGefeliciteerd . Waar heb je hem mee gewonnen? touwtjetrekken?

avatar van -marco-
3,0
Spawn NL schreef:
(quote)Gefeliciteerd . Waar heb je hem mee gewonnen? touwtjetrekken?


Brief van de maand in de powerunlimited.

joeri592
is dit spel ook voor goedkoper te krijgen dan 30 euro

joeri592
is deze op de 360 slechte dan op ps3 de stemmen verschilllen nogal..

4,5
Een minachtige gniffel, dat was mijn reactie toen ik iets meer dan een jaar geleden vernam dat EA bezig was aan een eigen skate game. Electronic Arts...
Een bedrijf dat zijn eigen naam nooit eer heeft aangedaan, want met kunst hadden hun spellen weinig te maken. Zo nu en dan een aardig idee, maar de uitvoering was meestal ronduit slecht. Spellen zoals een McDonalds hamburger op een overdrukke zondag in dat fast food keten. Een kwaltiteits gewijs belabberd product, zonder liefde of passie zo snel als mogelijk in elkaar geflanst om te goed te komen aan de holle eisen en wensen van de minder kritische massa.
En de beloften en uitspraken waren zoals gewoonlijk weer groots en schreeuwerig. Want zij zouden het genre op nieuw op de kaart zetten. Een hoop stoere uitspraken en veel poeha over een gameplay systeem wat ze ''Flick it'' noemden, een methode waarbij je de rechter stick gebruikt om tricks op je board te doen.
Stats zouden er niet zijn, en er was geen mogelijkheid om je personage beter te maken .De gevestigde franchise Tony Hawk zou te kijk worden gezet, en de skate games die zijn naam droegen zouden achterhaald worden.
Enzovoorts, enzovoorts.... Blablala.
Ha.

Toen ik de demo voorst het eerst zag staan op Live, kon ik de verleiding om het even te proberen niet weerstaan. Alsof ik van te voren wist hoe slecht het was, en ik toch nog even moest kijken naar punten ter bevestiging van mijn minachting. Ik ergerde me de eerste minuut gelijk aan de camera. Wat hing dat ding laag aan de grond, en tot overmaat van ramp, was er ook geen manier om het perspectief te manipuleren. EA was in hun optiek weer creatief geweest en had camera besturing opgeofferd voor een intuïtief gameplay systeem. Ha! Het idee alleen al! Door dit ''hippe'' camerasysteem was het ontzettend moeilijk om een jump goed te timen, laat staan een jump dan ook nog zo op een rail te landen om er vervolgens overheen te grinden. Want dat lukte de eerste keren niet eens! Ik was er eigenlijk al zeker over, EA had wederom niet zijn naam, maar zijn reputatie waar gemaakt.
Vreemd eigenlijk dat ik na een tijdje toch weer de neiging kreeg om het te proberen.... maar hoe slecht ik die ''gameplay vs. overzicht'' beslissing ook vond, het voelde toch verdomd lekker als ik een grind succesvol wist af te ronden.
En toen ging het zelfs weer wat beter. Weliswaar omdat ik me nu meer bewust was van de layout van het skate parkje, maar door de meerdere succesvolle flips en grinds kreeg ik steeds vaker dat ''lekkere'' gevoel terug. En enkele sessies later vond ik het stiekem zelfs best leuk! ...
,,Verdomd... Het zou toch niet waar zijn? ''
Dacht ik toen bij mezelf. Maar de realiteit bleek zelfs nog verrassender te zijn. Intussen was het al weer een paar dagen verder, en had de demo elke dag meerdere malen gespeeld. Ik was verslaafd. Verslaafd aan dat ''lekkere'' gevoel na een succesvolle en vette actie. Hier waren geen eindeloos combinaties en belachelijke highscores alla Tony Hawk, een simpele fliptrick to grind to fliptrick was al een prestatie en een spektakel op zich. Ik voelde mezelf groeien. Mijn digitale alter ego levelde niet op, nee, ik was het zelf. De beperkte camera besturing was geen beperking meer, want stoorde mij er al niet eens meer aan. Een andere bewuste keuze die EA heeft gemaakt is ook opmerkelijk te noemen. Veel tricks die in het echt kunnen, kunnen hier weer niet. Geen backslide of handplants hier. Zelf hadden ze blijkbaar (nog) geen goed idee kunnen vinden om dat soort tricks gameplay technisch goed en intuïtief in het spel zelf te verwerken, en hebben ze zich geconcentreerd op dat wat wel werkte. Ik vind dat een dappere en gedurfde beslissing, en voor EA begrippen zelfs onbegrijpelijk. Kwaliteit over kwantiteit.

Skate is alles waar EA in mijn optiek nooit voor gestaan heeft. Skate is fris, eigenwijs en bovendien erg leuk en verslavend om te spelen
Gelukkig maar dat het vervolg alweer is aangekondigd, ik hoop dat ze een manier hebben gevonden om de skate ervaring nog completer te maken, zodat ik elk komend jaar opnieuw kan genieten van Skate ( want is en blijft tenslotte wel EA).

avatar van Mega Man
Naast Skate 2 kunnen we natuurlijk ook uitkijken naar Skat It voor de Nintendo Wii. Ik ben benieuwd. Ik heb Skate wel even gespeeld maar geef mij toch maar liever Tony Hawk. Vooral je eigen levels ontwerpen was één van m'n favoriete bezigheden in de Hawk games en dan met name in Underground. En doordat Skate te serieus is qua opzet raakt voor mij de lol er snel vanaf. Tony Hawk had, buiten het feit om dat deze game meer arcade was (lees: overdreven/onrealistisch), gewoon meer bezigheden en het was gewoon dikke fun. Maar dan praat ik ook over de delen TH's Skateboarding t/m Underground. Daarna vond ik het wel welletjes eerlijk gezegd. Dus in dat opzicht wist Skate (en zelfs TH's Downhill Jam op de Wii) me wel weer te verrassen na de uitmelkerij van de Hawk reeks.

avatar van Marcellussss
3,5
Maanden geleden zat ik te twijfelen tussen de nieuwste van Tony Hawk en Skate. Aangezien Tony Hawk 70 euro kostte en deze slechts 30, heb ik deze gekozen en heb daar nooit spijt van gekregen. Vanaf toen was ik officieel afgehaakt op de Tony Hawk-games.

Natuurlijk is het grootste voordeel van Skate de flick-it besturing, maar wat mij vooral beviel was de sfeer binnen deze game. Bij Tony Hawk zat het me altijd tegen dat de serie vooral op de hardcore-skaters gericht was (vervelende Bam Margera-typetjes). Skate is meer gericht op de urban-skaters, en dat past veel beter in mijn straatje. Verder zijn de graphics in orde, in ieder geval veel beter dan bij de nieuwste Tony Hawk waar de graphics voor mij een verschrikking waren.

En zoals hierboven al beschreven is door PsychoBoyJack, is Skate in tegenstelling tot Tony Hawk een uitdaging. 10.000 punten halen is een eitje bij Tony Hawk, maar bij Skate is het al een kunst om 1.000 punten te halen. Als ik een uitdaging haal bij Skate, spring ik in de lucht van vreugde dat hij eindelijk lukte. Bij Tony Hawk had ik altijd zo iets van: "He he, dat werd tijd!".

De Tony Hawk-reeks kan van mijn part in de stront zakken. EA heeft eindelijk ergens het beste product in afgeleverd. Fifa doet onder aan Pro Evolution, NBA Live doet onder aan NBA 2K, maar gelukkig doet Tony Hawk heel erg onder aan Skate.

avatar van ps3me
3,5
het is een supervette game, bij andere mensen gespeeld en ga hem morgen zelf kopen!! Kan niet wachten heb nu alleen zelf een demo ervan op staan.

Het is een super toffe game met veel mogelijkheden in een leuke wereld.

avatar van Marcellussss
3,5
Ik raad je aan om "Goofy" te kiezen, vond ik een stuk fijner skaten. Verder is hij heel goedkoop te vinden. Bij FRS was hij 30 euro dacht ik.

joeri592
15 euries bij de bart smit, mischien dat ik hem ff meeprik

Nijmegen
Ik heb 'm voor 15 euro gehaald bij Bart Smit,
En owja Macellyssss pes is niet beter dan fifa!

3,5
Ik heb hem zelfs voor 5 euro minder kunnen kopen bij BS. Ik ben zelf niet zo'n fan van de sport skaten (al heb ik het zelf wel een tijdje gedaan tot dat ik mijn ribben brak en ik dat een reden vond om te stoppen), de games van TH konden mij tot en met THUG 1 wel boeien de games die volgden waren naar mijn mening gewoon rond uit slecht en voegden niks meer toe aan de serie.
Ik zag deze game dus voor 10 euro liggen en wou hem voor dat geld wel eens proberen.
Ik heb voor zo'n laag bedrag nog nooit zo'n goede game gekocht, wat een heerlijke game om te spelen en vooral verslavend.
Het nieuwe systeem wat EA introduceert in deze game werkt prima en haalt inderdaad meer uit de skate games dan TH ooit gedaan heeft, ik sluit me dus aan bij degene die positief zijn over dit systeem. Skate wil niet op Tony Hawk lijken dat doet het ook niet ze benaderen de sport op een heel andere manier en dat was gedurft, aangezien de vele skate titels die door de jaren heen gesneuvend zijn en TH niet van zijn troon konden stoten of er in de buurt komen, al heeft deze game wel een goed punt van de TH serie overgenomen namelijk de verslaving die je eraan krijgt . De tijd van TH lijkt mij afgelopen Neversoft is voorbij gegaan door EA en zal niet langs zij komen aangezien dit de perfecte manier is om een skate game te laten functioneren.
Mijn conclusie is dat dit het beste is wat er te krijgen valt in het skate genre, een genre wat heel erg verslavend is en tegelijkertijd ook zeer frustrerend. Het is een genre wat voor mij het volle pond nooit waard is geweest en dat is door deze game ook niet veranderd, het is leuk om te spelen en al helemaal voor een tientje maar meer dan 30 euro zal ik er niet aan uitgeven. Ik ben er geen fan van en wacht de release datums ook niet met spanning af. Deze game is leuk en verslavend en daar blijft het ook bij maar verdiend volgens mij wel een goede voldoende, een 3.5

avatar van wii
4,0
wii
dit is het perfecte skate spel voor skateboarders (zoals ik )
eindelijk is wat realistischer dan tony hawk ook een leuk verhaal en prachtige graphics!

avatar van superdude
3,5
ik skateboard en dit spel is echt leuk! het is zeer realistisch de graphics zijn ook zeer mooi en vooral de missies skte en wie de hoogste score haalt vind ik erg leuk, ook goede plekken om te skaten vooral xgames ofzo is erg vet!

graphics 4,5 *
gameplay4,5 *
sound 4 *
speelwaarde 4*

avatar van superdude
3,5
uitgespeeld! erg vette game en hij duurt ook wel een tijdje! laatste foto missie is alleen wel erg simpel...

avatar van Rien
Blijft toch de beste van de reeks

4,5
Skate is toch een heerlijke game hoor, natuurlijk was de tony hawk reeks een zeer goede, maar het ontbrak aan vernieuwing, Dit is velen malen realistisch, maar des de meer is de voldoening als een moeilijk trucje je lukt, geef het een kans , probeer de controle tot het optimale te beheersen en je bent een ervaring rijker. Geweldige game.

avatar van Grovonion
Heb ik me laatst ook aangeschaft, voor een zeer zacht prijsje natuurlijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:07 uur

geplaatst: vandaag om 23:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.