menu

Phoenix Point (2019)

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

PC / Macintosh / Google Stadia / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Strategy / RPG
single player

Ontwikkeld door Snapshot
Uitgegeven door Snapshot

In 2022 ontdekten wetenschappers een buitenaards virus in de langzaam smeltende permafrost. Dit zogenaamde Pandoravirus, muteert mensen en dieren, die ermee in aanraking kwamen, tot gruwelijke gedrochten. Toen het polaire ijs in aanraking kwam met de oceanen van de wereld, was de apocalyps een feit. Aan jou en je team om deel te nemen aan een laatste zelfmoordmissie, om het virus voorgoed te vernietigen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Il6GoZR1IIk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Sinner
Dit is dus een spel waar ik toch wel erg naar uitkijk - je zou het natuurlijk een X-Com kloon kunnen noemen, maar aangezien Jullian Gollop ook de bedenker en uitvoerder van de originele X-Com in de jaren '90 is komt hij daar wel mee weg. Beter - 1 van de redenen waarom ik er naar uitkijk is omdat de eerste TBS game die ik ooit speelde Lords of Chaos (en daarna pas Laser Squad) op cd C64 van zijn hand waren. Destijds ook best brilliante games. (en dat is nou toch al bijna 30 jaar terug - maar met name Lords of Chaos was ik verzot op - ben ik in aanraking mee gekomen dankzij een demo op het allereerste C64 tijdschrift dat ik ooit kocht - nl Commodore Format) en was meteen verkocht.

De review op ACG is redelijk positief dus...tja, als het een exclusief blijft voor de EPIC store zou ik deze eventueel toch wel tot aanschaf overgaan als mijn PC eens een keertje geupgrade wordt. Nog mooier zou zijn als er een port naar de Switch komt. Hoewel ik ook niet vies ben van een Xbox One versie als de controls te doen zijn (TBS valt wel mee - RTS heb ik meer problemen mee).

Toch weer eentje voor op mijn verlanglijstje.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:30 uur

geplaatst: vandaag om 18:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.