Neverwinter Nights 2 (2006)
3,67
(15)
Ontwikkeld door Obsidian
Uitgegeven door Atari
Neverwinter Nights 2 speelt zich af in de fantasiewereld van de Fogotten Realms. Het spel voert je van het allerkleinste dorp naar een avontuur van gevaar en oorlog, en beschrijft hoe een boer uitgroeit tot een indrukwekkende held van de Realms en deze verdedigt tegen een van de grootste bedreigingen ooit.
geplaatst: 11 augustus 2007, 17:41 uur
Toch wel een teleurstellende sequel. Ik heb nog nooit zoveel oorlog gezien op een forum als op de NWN2 forum kort na de release. De hardcore fanbase en mod makers van NWN1 vielen het produkt volledig af, en de site moest diverse malen worden schoongemaakt en vele gebruikers zijn gebanned vanwege scheldpartijen en hoog oplopende emoties.
Het verhaal is beter te noemen dan de originele campaign van NWN1, maar de gameplay heeft een enorme stap achteruit gedaan. Men heeft getracht het Baldur's Gate element terug te plaatsen door meerdere en volledig controleerbare partymembers in de game te brengen, echter de controlle hiervan is erg slecht uitgewerkt, daarnaast heeft het spel absurde systeemeisen en toch is het grafisch niet echt geweldig, zelfs niet op een hoog systeem. Wat ik persoonlijk het grootste probleem vond is de enorm makkelijke gameplay, zelfs op de hoogste moeilijkheidsgraad is er bijna geen uitdaging en is dood gaan zeldzaam. Het spel speelt daarnaast ook vrij linear en online waren er ook nog eens talloze problemen. De toolset bleek krachtig doch (te) complex te zijn, en dus is het succes van dit spel, zeker vergeleken bij deel 1 grotendeels uitgebleven.
Overginds ben ik er nog niet eens doorheen, ik kan me er gewoon niet toe verzetten het spel af te ronden.
geplaatst: 11 augustus 2007, 18:10 uur
Ik heb het spel ook maar een tijdje gespeeld bij mijn broer op de PC. Maar het was inderdaad wel erg makkelijk, wel iets wat totaal anders is dan bij Baldur's Gate, waar je uitdaging genoeg had.
Helaas, want ik hoopte op een verbetering bij dit vervolg, omdat ik NWN leuk vond. Het miste alleen iets en dit mist een heleboel..
geplaatst: 22 oktober 2008, 12:46 uur
De game is nu wel een stuk speelbaarder geworden met enorm veel patches, de besturing is nu gelijk aan die van Baldur´s Gate, ik ben er maar weer eens aan begonnen.
geplaatst: 12 januari 2009, 00:01 uur
Had zoveel negatieve dingen over deze gehoord, dat ik tot vanmorgen gewacht heb met spelen van deze game. (had hem laten liggen vanaf feb. of maart 2007)
Totdat ik bij jouw bericht rpger zag dat er een flink aantal patches waren gemaakt.
Ik denk dat het 't wachten waard is geweest, weet niet hoe het er in het begin uitzag maar na bijna 2 uur patchen gisterennacht ben ik zeer tevreden over de game en spreekt hij (gelukkig) weer tot mijn verbeelding. Oke ik had in het begin steeds ruzie met de camera, maar ik heb er nu al weer een 4 aantal uren ingestoken en zoals ik al zei hij bevalt me héél goed.
En het kan me eigenlijk niets schelen of er mensen zijn die hier weer kritiek op hebben, ik blijf een Forgotten Realms fan.
Goed hij heeft geen hoge lat in de gameplay, maar mij gaat het echt om de uren erin rondlopen en je te vergapen aan de wereld.
Meer vraag ik niet van deze soort games, als ik mijn problemen maar kan vergeten en van mijn favorite genre kan genieten.
En dat gaat bij deze ook weer lekker heerlijk.
voor nu..(heb pas 4:30 uur erin gezeten krijgt hij toch 4,5*!!
Dus hij kan nog uitkomen op 5*****.
En dat gaat bij deze ook weer lekker heerlijk.
voor nu..(heb pas 4:30 uur erin gezeten krijgt hij toch 4,5*!!
Dus hij kan nog uitkomen op 5*****.
geplaatst: 12 januari 2009, 04:00 uur
Moet even terugkomen over wat ik zei van 2 uur patchen...bedoelde eigenlijk dat het patchen me na een kwartier begon te vervelen dus heb ik 2 uur de monitor uitgezet en een film gekeken en een paar muzieknummers geluisterd, vandaar dat het misschien verkeerd kan overkomen...sorry.
geplaatst: 12 januari 2009, 15:54 uur
gamelord schreef:
De ruleset en uitgebreide D&D elementen zijn natuurlijk ook prima te doen, maar ze dienen niet het verhaal in de SP zoals bij Baldur's Gate en Planescape Torment. Daarnaast is het spel veelste makkelijk en zijn de karakters nogal cliché. De .net engine waar dit alles op draait is dramatisch, ondersteunt geen multicore en het speelt gewoon sluggish. Daarnaast was de kracht van deel 1 de fantastische community mods en simpelheid van het gebruik hiervan. De community voor NWN2 is nooit echt goed los gekomen vanwege de gebreken in de game.
geplaatst: 12 januari 2009, 17:43 uur
Dat kan ik begrijpen rpger, maar ik game denk ik anders dan anderen hier op de site..(maar dat is alleen maar goed).
Veel mensen willen ook online, dat begrijp ik, maar ik heb daar niet zo'n zin in.
Ik wil gewoon dat de wereld om mij heen oplost en mij voor die paar uren met rust laat en deze heeft dat efect ook....hoe gek het ook klinkt.
geplaatst: 14 januari 2009, 09:30 uur
gamelord schreef:
Online met NWN1 heb ik maar een paar keer gedaan, ik had het meer over de single player mods die beschikbaar zijn, daarvan heb ik er een hele berg gespeeld.
En bedankt
geplaatst: 14 januari 2009, 15:18 uur
Op die manier...sorry rpger ben niet zo bekend met mods.
Speel alleen NWN zoals die aangeboden wordt.
Maar mag ik je vragen of je bij mijn priveberichten wil uitleggen hoe dat precies werkt....ben nu wel erg benieuwd wat dat te bieden heeft.
Alvast bedankt rpger. als je er zin in hebt natuurlijk.
En graag gedaan voor je smaak, je bent je titel (rpger) meer dan waard.
Speel alleen NWN zoals die aangeboden wordt.
Alvast bedankt rpger. als je er zin in hebt natuurlijk.
En graag gedaan voor je smaak, je bent je titel (rpger) meer dan waard.
geplaatst: 20 januari 2009, 19:55 uur
Moet je voor dit spel ook deel 1 hebben?
Want ik wil dit spel graag!
Want ik wil dit spel graag!
geplaatst: 20 januari 2009, 21:48 uur
Nee, alhoewel kennis van de D&D rules wel een grote pré is, al is de game niet echt moeilijk als je bekend bent met het genre, is het wel een hardcore RPG.
geplaatst: 24 januari 2009, 04:47 uur
In Neverwinter Nights 2 ben je een krijger die wordt opgevoed
door een elf genaamd Deaghun. Hij is heel zwijgzaam over je
verleden en wil niets kwijt over je moeder, die stierf bij een aanval
op je dorp een lange tijd geleden.
Nadat je de harvest-event hebt afgerond en gewonnen wordt je dorp
weer aangevallen door de duistere machten en na een flinke veldslag geeft je vader-elf je de opdracht om in een moeras naast het dorp een artifact te gaan zoeken "een silver shard".
Na het vinden ervan wordt duidelijk dat de donkere machten bezit willen hebben van dit voorwerp. Je enige keus om het dorp te redden is naar Neverwinter te reizen en naar de broer van Deaghun te gaan die overigens ook een "silver shard" heeft.
Daar kom je tot de ontdekking dat je een enorm groot en gevaarlijk
avontuur tegemoet gaat.
Tijdens je reis van het dorp, in Neverwinter en op je missie krijg je de gelegenheid om Party-members bijeen te sprokkelen, die zeer nuttig zijn want alleen redt je het niet.
Tijdens je zoektocht naar antwoorden, verraad en veel gevaar wijst alles naar een eeuwenoud gevaar "The king of shadows".
Luskans, assasins, demonen en ander gevaarlijk tuig staan op je pad naar ontrafeling van dit eeuwen oud kwaad.
Bereid je goed voor en laat het zwaard, vrienden en de kunsten van
zware magie je naar de overwinning leiden.
Neverwinter en het hele land heeft je nodig.....voordat de duisternis valt over de Forgotten Realms.
Het is een goed verhaal, het wist mij meteen te boeien. Ook al is de gameplay wat simpel volgens anderen en wat ik lees. Maar toch is het raadzaam om een flinke hoeveelheid "health potions" bij je te hebben, want uit eigen ervaring zijn
sommige vijanden of de verschillende ambushes vrij pittig zodat je soms alleen
verder moet vechten (speel spel op normaal).
de graphics zijn wel goed en vooral de omgevingen zijn een lust voor het oog (vooral de nachtelijke hemel bij sommige omgevingen).
+ punten
Degelijk verhaal
Leuk uitgewerkte party-members
Soms heel erg pittig
Fraaie verhaallijnen en interacties over je party-members.
Locaties uit deel 1 weer bezoeken
- punten
De camera (wordt verholpen met Storm of Zehir expansion)
Gewone vijanden in het spel helaas te makkelijk te verslaan
Party-members interactie (potions geven en de overschakeling) is soms zeer frustrerend
Maar voor mij toch een spel dat ik koester.
door een elf genaamd Deaghun. Hij is heel zwijgzaam over je
verleden en wil niets kwijt over je moeder, die stierf bij een aanval
op je dorp een lange tijd geleden.
Nadat je de harvest-event hebt afgerond en gewonnen wordt je dorp
Daar kom je tot de ontdekking dat je een enorm groot en gevaarlijk
avontuur tegemoet gaat.
Bereid je goed voor en laat het zwaard, vrienden en de kunsten van
zware magie je naar de overwinning leiden.
sommige vijanden of de verschillende ambushes vrij pittig zodat je soms alleen
verder moet vechten (speel spel op normaal).
+ punten
Degelijk verhaal
Leuk uitgewerkte party-members
Soms heel erg pittig
Fraaie verhaallijnen en interacties over je party-members.
Locaties uit deel 1 weer bezoeken
- punten
De camera (wordt verholpen met Storm of Zehir expansion)
Gewone vijanden in het spel helaas te makkelijk te verslaan
Maar voor mij toch een spel dat ik koester.
geplaatst: 1 januari 2010, 15:09 uur
Aan dit spel was ik echt serieus verslaafd. Maar op een gegeven moment ergens gestopt met spelen. Geen tijd meer of geen zin, ik weet het niet goed meer. Speel nu sowieso nauwelijks meer.
Binnenkort willen mijn vriend en ik voor de Xbox Fable 2 kopen. Ik zag vandaag een paar filmpjes en deed me herinneren aan de avonden dat ik enkel achter de pc zat op NWN en NWN 2, plus de uitbreidingen te gaan spelen.
Ik was toen ook niet echt teleurgesteld bij NWN2 want ik wilde gewoon graag verder en deel 1 was gewoon een coole game, maar de camera-besturing van NWN2 was inderdaad érg vervelend. En zo waren er nog wel meer dingetjes die je tijdens de game wel eens konden irriteren. Ik was echter allang blij dát die er was.
De laatste uitbreiding, Storm of Zehir, heb ik dus niet.
Ik lees dat hiermee een hoop opgelost is aan bugs en irritantigheden (o.a camera).
Nu zit ik te denken op toch NWN 2 weer te installeren, omdat ik het toen zo'n geweldig spel vond...misschien toch ook ergens de laatste uitbreiding kopen....
De laatste uitbreiding, Storm of Zehir, heb ik dus niet.
geplaatst: 1 januari 2010, 20:55 uur
Daar krijg je geen spijt van..de expansion helpt echt. Heeft de game meer dan goed gedaan nadat ik het geinstalleerd had.
Tevens ook een boeiende uitbreiding.
Tevens ook een boeiende uitbreiding.
geplaatst: 5 januari 2010, 22:07 uur
Ik heb van het weekend in de stad gekeken bij verschillende winkels, maar ik heb de uitbreiding niet kunnen vinden. NWN2 mag dan al wel van 2006 zijn, maar het verbaasde me wel een beetje dat Storm of Zehir uit 2008 ook nergens te vinden was.
Stiekem wil ik niet te veel geld uitgeven aan het spel (lees: een koopje doen eigenlijk) en dacht ik hem bij de Media Markt wel te kunnen opsporen. Ook niet het geval dus....
Fable 2 is trouwens ook wel aardig, maar in veel punten absoluut niet vernieuwend. Ik moest toch elke keer aan NWN denken
geplaatst: 9 januari 2010, 17:38 uur
Als hij nog te krijgen is weet ik niet waar..(heb mijne van de Free record Shop) maar dat is weer maanden geleden. Heb er dacht ik 24.99 euro voor betaald.
Misschien nog wel te krijgen bij bol.com?
Misschien nog wel te krijgen bij bol.com?
geplaatst: 9 januari 2010, 17:50 uur
Hmm heb wat rond gesurft en ben bij deze uit gekomen is het goedkoopste wat ik kon vinden.
GCshop.nl - Neverwinter Nights 2, Storm of Zenir (Add-On)
GCshop.nl - Neverwinter Nights 2, Storm of Zenir (Add-On)
geplaatst: 30 maart 2010, 01:22 uur
Erg mooie game.. maar ik heb helaas een probleem.
Als ik zeg maar, maar 5 minuten speel dan ineens slaat de game vast en na 10 seconden speeld die weer maar zijn de graphics ineens helemaal gebugged, zo zie je mijn character doorzichtig, de huizen ook, het gras paars enzovoort.
Ik heb de nieuwste patch.. dus ik wil graag weten hoe ik dit kan maken, want het lijkt me zo'n toffe game.
geplaatst: 30 maart 2010, 05:13 uur
Zo Relax, dat klinkt niet best...zelf heb ik dat probleem nooit gehad..zou denk ik ook aan de patch kunnen liggen. Zelf gebruik ik patches alleen als het nodig is. Zo heb ik dat probleem bij Far Cry uit 2004..gebruik ik de eerste patch is het gefiixd..doe ik er nog 1 bovenop heb ik het probleem weer. Zou dus aan de patch kunnen liggen..zo niet, snap ik er ook niets van.
geplaatst: 30 maart 2010, 08:11 uur
gamelord schreef:
Hmm ik zal het eens proberen, bedankt.
geplaatst: 30 maart 2010, 10:10 uur
@Gamelord heb je de expansion Mask of the Betrayer al gespeeld? Ik hoor erg positieve geluiden uit de RPG community over de expansion.
geplaatst: 30 maart 2010, 11:14 uur
Nee Raymond kan hem nergens meer in de winkels vinden hier in de buurt ..en internetaankopen mag ik niet aan beginnen.
Maar is wel leuk nieuws erover buddy.
Maar is wel leuk nieuws erover buddy.
geplaatst: 30 maart 2010, 11:15 uur
Njah hij slaat nu zelfs vast (met computer en al)..
Laat maar dan, ik heb de game ondertussen al verwijderd, erg jammer, want het leek me zo'n geweldige game.
geplaatst: 30 maart 2010, 11:17 uur
Misschien de game zelf Relax..bedoel dat daar iets mis mee is?
geplaatst: 19 september 2011, 00:30 uur
En zo keer ik toch altijd terug naar de Forgotten Realms en Neverwinter. Gelijk Storm of Zehir eroverheen geknald en het is weer genieten geblazen. Blijf het zeggen..die nachten in de Sword Coast.
Moet je toch weer even stilstaan en rondkijken met de camera. Volgende keer weer mee verder gaan, but i'm hooked again...ook na 3 keer gegamed te hebben.
geplaatst: 27 september 2011, 02:15 uur
Ben nu toch aardig flink op weg in NWN2, game niet meer zoveel als eerst maar 3 uurtjes per dag deze game doen, maakt het meer dan goed. Ook het steeds terugkeren naar de plekken om alle loot en gear te sprokkelen blijft leuk...alleen met TMOB expansion is de loot wel erg veel..net 4 uur dus erop gezeten om Logram's lair helemaal te finishen met loot en al. Maar het tikt wel lekker aan in de gold status. Bijna 1 miljoen bij elkaar gesprokkeld. Word dus verrekte handig wanneer ik mijn kasteel kan gaan upgraden later in de game. (heb hem nog niet).
Maar toch alweer met deze game 26 uur op de teller staan. Met de uitbreidingen nog te gaan ben ik hier nog wel wat maandjes mee zoet.
geplaatst: 11 oktober 2011, 13:35 uur
Wederom een prima game. Goed verhaal. Enige minpuntjes vind ik dat je wel erg veel tijd in Neverwinter doorbrengt. Tevens vond ik Crossroad Keep en al dat gedoe met upgraden van je Keep niet zo heel interessant. Hert influence systeem met je compagnons had ook wel wat uitgebreider gemogen. Dit is in Mask of the Betrayer al een stuk beter. Al met al vele uren met veel genoegen gespeeld.
geplaatst: 9 april 2013, 00:31 uur
Deze had ik eigenlijk al een tijdje in de kast liggen - maar ik ben er eigenlijk pas dit weekend mee beginnen spelen omdat ik die hele D&D bundel via GOG in huis heb gehaald. Tot nog toe heb ik er ook zeker geen spijt van - hoewel ik me aanvankelijk echt door het oersaaie begin heb moeten worstelen begint het nu toch wel een stuk interessanter te worden. (heb pas een 6-tal uurtjes op de teller). Leuk ook dat je hier 'echte' party members hebt die ook weer onderling discussieren en die je zelf ook kan beinvloeden met je keuzes en dialogen - dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
Maar goed ik denk dat ik hier nog wel even zoet mee ben. En dan te bedenken dat ik ook nog eens Storms of Zehir en Mask of the Betrayer heb. Laat staan al die andere D&D games die ik nog per se eens wil herspelen...
geplaatst: 17 juni 2020, 00:46 uur
Deze heb ik vandaag bij gog gekocht , helaas laat het spel bij windows 10 geen hogere oplossing laden,
jammer , hij crash elke keer als ik dat probeer , en het spel spelen op een veel te lage oplossing spelen
vind ik niks.
Hij moet toch minimaal 1440 x 900 aankunnen en een nog lagere oplossing spelen vind ik crap
geplaatst: 17 juni 2020, 02:18 uur
woeler82 schreef: