menu

The Witcher (2007)

mijn stem
4,18 (71)
71 stemmen

PC
RPG / Action
single player

Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door Atari

Een actie RPG geïnspireerd door de boeken van de Poolse fantasy schrijver Andrzej Sapkowski. De speler kruipt in de huid van Geralt, een man die een "witcher" wordt. Een witcher is een zwaargetrainde vechter met bijzondere gemuteerde eigenschappen. Een witcher verdient zijn geld met het afslachten van monsters en is lid van een orde die het volk beschermt tegen weervolven.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=MOitUoui4po

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van rpger
5,0
Zit er goed uit, alhoewel je gebonden bent aan een enkel vast character lijkt de verhaallijn bijzonder interessant te worden. De screenshots zien er trouwens beter uit dan NWN2, terwijl het op de NWN1 engine is gemaakt. Net als in Fable maken de keuzes die je kunt maken je een goed of slecht character, maar verwacht wel dat dit een veel betere game gaat worden.

avatar van Tha)Sven
Helaas alleen op de PC .. op het moment ben ik helemaal into mijn xbox 360
Maar wat heeft Bioware met de game te maken ?

avatar van rpger
5,0
Tha)Sven schreef:

Maar wat heeft Bioware met de game te maken ?


De game is ontwikkeld op de Bioware Aurora engine waarmee ook Neverwinter Nights 1 is gemaakt.

kijk hier naar uit, lijkt me wat te worden. Ben wel toe aan een goeie RPG die de laatste tijd erg schaars zijn. Misschien nog aanraders iemand? fable, dungeon siege en sacred zijn naar mijn mening nog 1 van de enige echt goed uitgewerkte RPG's

avatar van rpger
5,0
zjandannybob schreef:
kijk hier naar uit, lijkt me wat te worden. Ben wel toe aan een goeie RPG die de laatste tijd erg schaars zijn. Misschien nog aanraders iemand? fable, dungeon siege en sacred zijn naar mijn mening nog 1 van de enige echt goed uitgewerkte RPG's


Ik zie dat je Baldur´s Gate en Morrowind 2 sterren heb gegeven dus volgens mij begrijp je dan (nog) niet zo wat een uitgewerkte RPG is.

avatar van rpger
5,0
Preview op gamebanshee is veelbelovend:

"The Witcher is quite an achievement. Its unique take on character development and combat combined with a healthy dose of dialogue, a comprehensive journal system, a well-developed alchemy system, and distinctive art style make it a welcome change compared to what we've been seeing from other RPGs lately. While it doesn't quite reach perfection, CD Projekt's debut title is probably the best CRPG I've played in years. Gamers looking for a fulfilling, mature-themed, single player role-playing experience should definitely pick the game up when it hits store shelves later this month."

avatar van Tha)Sven
Klinkt allemaal veelbelovend ik ga de reviews van deze game maar eens goed in de gaten houden.

Ik zie dat je Baldur´s Gate en Morrowind 2 sterren heb gegeven dus volgens mij begrijp je dan (nog) niet zo wat een uitgewerkte RPG is.[/quote]


Baldur's gate geef ik 2 sterren vanwege de tragische graphics van het spel wat echt alles slaat....
morrowind geef ik 2* omdat ik de gameplay gewoon niet lekker vond lopen...

spel valt toch weer tegen naar mijn mening , heb hem net een uur gespeeld maar de moves zijn jammer genoeg erg slecht en de vechtmethode is naar mijn mening ook rampzalig..

toch geef ik het spel nu nog even 3* misschien komt er nog iets zeer goeds tevoorschijn in de game, de graphics zijn wel netjes dus dat zit al mee.

avatar van rpger
5,0
Gisteren stond ik in de winkel te twijfelen of ik de recenties zou afwachten of hem toch zou meenemen. Ik heb dat laatste gedaan en er geen spijt van gehad. Ik heb hem nog niet zo lang gespeeld, maar kan nu al zeggen dat ik enorm onder de indruk ben en dit wellicht één van de beste RPGs is die ik sinds tijden heb gespeeld. Je merkt meteen dat hier een uitstekende schrijver achter zit, goeie personages en je word meteen in het verhaal gezogen wat tot nu toe erg uniek overkomt. Ik ga lekker spelen !

avatar van rpger
5,0
Wat een geweldige game!! Eindelijk een spel die niet teleursteld, sterker nog het heeft mijn verwachtingen overtroffen.

De game laat zich wellicht het best vergelijken met Fable, alhoewel je met deze vergelijking The Witcher zou tekort doen. Het heeft aardig wat overeenkomsten zoals het spelen van een enkel character, de keuzes tussen goed en slecht (en zelfs het kunnen versieren van vrouwen). maar The Witcher is vele malen beter op vrijwel alle tereinen, zo is het verhaal sterker en zijn de dialogen goed uitgewerkt en volwassen. De grote van de wereld en omgevingen zijn veel minder linear. Daarnaast is er een uitgebreid Alchemy systeem a la The Elder Scrolls.

De combat en magic deden me veel denken aan Titan Quest, alhoewel het niet echt een hack & slash game is (hiermee zou je the Witcher wederom te kort doen) is het niet het sterkste element van de game, doch zijn de zwaardgevechten motion captured en zien er erg chique uit.

De graphics zijn prachtig, Obsidian zal zich achter de oren krabben hoe deze game met de Bioware Neverwinter Nights 1 "Aurora" engine er veel beter uit ziet dan het teleurstellende Neverwinter Nights 2. Maar ook het geluid, de muziek tot de gedetailleerde en functionele menu's, tot het tonen van concept art tijdens het laden, en niet te vergeten hoofdrolspeler Gerald, die een plaats verdiend in het rijtje Lara Croft, Many Calavera en Cloud als ubercool gamecharacter.

Kortom iedereen die ook maar iets met RPGs heeft, naar de winkel en The Witcher halen!

avatar van rpger
5,0
Wat weinig aandacht voor deze brilliante game! Ik wacht even tot ik hem heb uitgespeeld, maar ik heb zo'n gevoel dat het 5 sterren gaat worden.

5,0
gave game. Valt totaal niet tegen.
Vooral de sfeer, tussen de hoeren, pooiers, zwevers wordt er mooi neer gezet.

avatar van Dopa
4,5
Prachtige game!

Waarom kan ik niet precies verklaren, maar het heeft me een aantal dagen gekost om echt 'in' dit spel te komen. Het is dan ook niet een spel dat je zomaar even in je opneemt. Maar wanneer het verhaal eenmaal voor je begint te lopen.. wow.. dan word je wel echt gegrepen door deze game.

Ik zit nog steeds in het beginstadium van The Witcher. Het wereldje openbaart zichzelf beetje bij beetje en ik word daarbij steeds weer aangenaam verrast! Er zijn erg veel elementen in het spel verwerkt die niet echt noodzakelijk zijn. Noch voor de verhaallijn, noch voor het minimaal vereiste speelgenoegen. Maar die vooral dat laatste echter een enorme boost geven... Je hebt het idee dat je in een wereld rondloopt die op zichzelf staat. En die niet alleen maar is gemaakt om jou als speler de verhaallijn te laten doorlopen.

Qua sfeer doet het me erg denken aan Morrowind. Lekker duister. De gebouwen, de natuur, de bevolking.. maar ook het kleurgebruik en zelfs de opvliegende vogels die je her en der tegenkomt. Alles ademt een akelige stemming uit, wat erg goed past bij een RPG die zich afspeelt in een middeleeuws scenario.

Wat ik allemaal nog ga meemaken in dat wereldje, ik ben erg benieuwd... Voor wat RPG-liefhebbers betreft lijkt me dit een regelrechte aanrader.

avatar van rpger
5,0
Yes! This is the year of the Witcher, hij krijgt overal goede recenties, en vrijwel alle RPG liefhebber zijn er verliefd op, wellicht de best RPG since Baldur's Gate!

avatar van Tha)Sven
Mha... hij krijgt nu 83 procent na 11 reviews. Beste RPG sinds Baldur's Gate vind dan nog Morrowind denk ik, of KotoR.


avatar van rpger
5,0


Ja er was ook al heel wat ellende erover op the witcher forum hmm, ik kijk daar met gemengde gevoelens tegenaan. CD Projekt wilde een echte PC exclusive titel maken, hardcore PC RPG gamers zitten al jaren te wachten op een game zo goed als deze. PS3 is gewoon een andere doelgroep, en het gevaar bestaat (mochten er een vervolg komen) dat de verconsolisering gaat toeslaan, zoals dit ook bij Elder Scrolls Oblivion gebeurde, en daar zitten we niet op te wachten.

Aan de andere kant, zou wel meteen de beste titel op de PS3 zijn tot nu toe.

avatar van rpger
5,0
Jeetje de game is veel groter dan ik aanvankelijk had durven hopen! Het verveeld nog geen moment, een full review van mij soon...Ik heb zo´n gevoel dat the witcher mijn top 10 in gaat sluipen...

avatar van Belhifet
4,5
Ga me er binnenkort dan toch maar eens aan wagen, rpger .

avatar van rpger
5,0
Belhifet schreef:
Ga me er binnenkort dan toch maar eens aan wagen, rpger .


Gezien jouw geweldige top 10 zal je er erg veel plezier aan hebben!

avatar van Squall Lionheart
4,5
Squall Lionheart (moderator)
Eindelijk nieuw systeem en gelijk begonnen aan The Witcher...

De Intro is al ziekelijk vet en de hele stijl en sfeer is in het begin al cool, nu al originele dingetjes in de combat (quick- strong- power attacks en finishes) en coole cameras (OTS), hier ga ik denk ik erg van genieten .

ps: Ik ga wel ook aan Oblivion beginnen, eindelijk, dus review kan nog lang duren .

avatar van rpger
5,0
Squall, veel plezier, ik ben ongeveer halverwege (maar heb ook een wii gekocht, dus wissel een beetje af) ik vind het nog steeds fantastisch

avatar van Dopa
4,5
Wat een fantastisch spel is dit !

Een kwartier geleden kwam dan uiteindelijk de aftiteling in beeld en zelfs die was indrukwekkend. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om het hele verhaal te hebben volbracht, aan de andere kant mis ik het nu al...

Ik ben erg onder de indruk van wat de betreffende (Poolse) ontwikkelaars met The Witcher hebben neergezet. Ik ga niets verklappen natuurlijk. Maar dit spel heeft me, na al tientallen keren aangenaam te zijn verrast, als klap op de vuurpijl een alles verpulverende ontknoping van het spelverhaal bezorgd.

Petje af voor de makers van The Witcher, echt een heel erg bijzondere game... Woeiiiiii !

avatar van Dopa
4,5
@ rpger : Laat die Wii nog maar even staan! Ken je prio's...

avatar van rpger
5,0
Dopa schreef:
@ rpger : Laat die Wii nog maar even staan! Ken je prio's...


Haha ik weet het! Maar deze week komt de patch 1.2 uit die de laadtijden aanzienlijk verminderd dus daar wacht ik nog effe op, plus ik wil er zo lang mogelijk van genieten, als nu een spel met tegenvalt (Zelda bv.) kan ik altijd weer terugvallen op die fantastische Gerald en al zijn vriendinnetjes!!

Bij deze gaat ie mijn top 10 in. Kan me niet voorstellen dat het spel me nog gaat tegenvallen ergens.

avatar van Tha)Sven
De ontwikkelaars van The Witcher zoeken naar een xbox 360 Producer en xbox 360 Programmer. Misschien dat ze aan het xbox 360 titel gaan werken OF .. The Witcher gaat misschien naar de xbox 360 ?
Tegen die tijd heb ik het spel waarschijnlijk al. Ik zit alleen nog te wachten op mijn 8800 GT voordat ik mijn PC krijg

avatar van rpger
5,0
Oh nee hè, goeie RPG's en xbox360 don't mix!

avatar van Tha)Sven
Haha, het kan wel hoor Denk maar eens aan al die RPGs op de xbox voordat KOTOR was verschenen..
inderdaad die waren er ook niet, maar het was wel een grote hit op de xbox.

avatar van rpger
5,0
Patch 1.2 available! (News of the week)

After long and impatient awaiting, the time has come - we encourage you to download the latest version of patch (1.2) for The Witcher. We have made a lot of effort to ensure that patch 1.2 has been tested in the best possible way, and at the same time to present it to you before Christmas, as we have promised. Patch 1.2 fixes, among all, the issues of older versions that were most commented on, such as long loading and saving times, loading/saving mechanism, removes many possible random crashes, as well as several minor bugs.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:15 uur

geplaatst: vandaag om 17:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.