The Witcher (2007)
RPG / Action
Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door Atari
Een actie RPG geïnspireerd door de boeken van de Poolse fantasy schrijver Andrzej Sapkowski. De speler kruipt in de huid van Geralt, een man die een "witcher" wordt. Een witcher is een zwaargetrainde vechter met bijzondere gemuteerde eigenschappen. Een witcher verdient zijn geld met het afslachten van monsters en is lid van een orde die het volk beschermt tegen weervolven.
- nummer 110 in de top 250

Maar wat heeft Bioware met de game te maken ?
De game is ontwikkeld op de Bioware Aurora engine waarmee ook Neverwinter Nights 1 is gemaakt.
kijk hier naar uit, lijkt me wat te worden. Ben wel toe aan een goeie RPG die de laatste tijd erg schaars zijn. Misschien nog aanraders iemand? fable, dungeon siege en sacred zijn naar mijn mening nog 1 van de enige echt goed uitgewerkte RPG's
Ik zie dat je Baldur´s Gate en Morrowind 2 sterren heb gegeven dus volgens mij begrijp je dan (nog) niet zo wat een uitgewerkte RPG is.
"The Witcher is quite an achievement. Its unique take on character development and combat combined with a healthy dose of dialogue, a comprehensive journal system, a well-developed alchemy system, and distinctive art style make it a welcome change compared to what we've been seeing from other RPGs lately. While it doesn't quite reach perfection, CD Projekt's debut title is probably the best CRPG I've played in years. Gamers looking for a fulfilling, mature-themed, single player role-playing experience should definitely pick the game up when it hits store shelves later this month."
Baldur's gate geef ik 2 sterren vanwege de tragische graphics van het spel wat echt alles slaat....
morrowind geef ik 2* omdat ik de gameplay gewoon niet lekker vond lopen...
toch geef ik het spel nu nog even 3* misschien komt er nog iets zeer goeds tevoorschijn in de game, de graphics zijn wel netjes dus dat zit al mee.
De game laat zich wellicht het best vergelijken met Fable, alhoewel je met deze vergelijking The Witcher zou tekort doen. Het heeft aardig wat overeenkomsten zoals het spelen van een enkel character, de keuzes tussen goed en slecht (en zelfs het kunnen versieren van vrouwen). maar The Witcher is vele malen beter op vrijwel alle tereinen, zo is het verhaal sterker en zijn de dialogen goed uitgewerkt en volwassen. De grote van de wereld en omgevingen zijn veel minder linear. Daarnaast is er een uitgebreid Alchemy systeem a la The Elder Scrolls.
De combat en magic deden me veel denken aan Titan Quest, alhoewel het niet echt een hack & slash game is (hiermee zou je the Witcher wederom te kort doen) is het niet het sterkste element van de game, doch zijn de zwaardgevechten motion captured en zien er erg chique uit.
De graphics zijn prachtig, Obsidian zal zich achter de oren krabben hoe deze game met de Bioware Neverwinter Nights 1 "Aurora" engine er veel beter uit ziet dan het teleurstellende Neverwinter Nights 2. Maar ook het geluid, de muziek tot de gedetailleerde en functionele menu's, tot het tonen van concept art tijdens het laden, en niet te vergeten hoofdrolspeler Gerald, die een plaats verdiend in het rijtje Lara Croft, Many Calavera en Cloud als ubercool gamecharacter.
Kortom iedereen die ook maar iets met RPGs heeft, naar de winkel en The Witcher halen!
Vooral de sfeer, tussen de hoeren, pooiers, zwevers wordt er mooi neer gezet.
Waarom kan ik niet precies verklaren, maar het heeft me een aantal dagen gekost om echt 'in' dit spel te komen. Het is dan ook niet een spel dat je zomaar even in je opneemt. Maar wanneer het verhaal eenmaal voor je begint te lopen.. wow.. dan word je wel echt gegrepen door deze game.
Ik zit nog steeds in het beginstadium van The Witcher. Het wereldje openbaart zichzelf beetje bij beetje en ik word daarbij steeds weer aangenaam verrast! Er zijn erg veel elementen in het spel verwerkt die niet echt noodzakelijk zijn. Noch voor de verhaallijn, noch voor het minimaal vereiste speelgenoegen. Maar die vooral dat laatste echter een enorme boost geven... Je hebt het idee dat je in een wereld rondloopt die op zichzelf staat. En die niet alleen maar is gemaakt om jou als speler de verhaallijn te laten doorlopen.
Qua sfeer doet het me erg denken aan Morrowind. Lekker duister. De gebouwen, de natuur, de bevolking.. maar ook het kleurgebruik en zelfs de opvliegende vogels die je her en der tegenkomt. Alles ademt een akelige stemming uit, wat erg goed past bij een RPG die zich afspeelt in een middeleeuws scenario.
Wat ik allemaal nog ga meemaken in dat wereldje, ik ben erg benieuwd... Voor wat RPG-liefhebbers betreft lijkt me dit een regelrechte aanrader.
Hij komt op de PS3!
Heil Sony!
Ja er was ook al heel wat ellende erover op the witcher forum hmm, ik kijk daar met gemengde gevoelens tegenaan. CD Projekt wilde een echte PC exclusive titel maken, hardcore PC RPG gamers zitten al jaren te wachten op een game zo goed als deze. PS3 is gewoon een andere doelgroep, en het gevaar bestaat (mochten er een vervolg komen) dat de verconsolisering gaat toeslaan, zoals dit ook bij Elder Scrolls Oblivion gebeurde, en daar zitten we niet op te wachten.
Aan de andere kant, zou wel meteen de beste titel op de PS3 zijn tot nu toe.
Gezien jouw geweldige top 10 zal je er erg veel plezier aan hebben!

De Intro is al ziekelijk vet en de hele stijl en sfeer is in het begin al cool, nu al originele dingetjes in de combat (quick- strong- power attacks en finishes) en coole cameras (OTS), hier ga ik denk ik erg van genieten

ps: Ik ga wel ook aan Oblivion beginnen, eindelijk, dus review kan nog lang duren

Een kwartier geleden kwam dan uiteindelijk de aftiteling in beeld en zelfs die was indrukwekkend. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om het hele verhaal te hebben volbracht, aan de andere kant mis ik het nu al...
Ik ben erg onder de indruk van wat de betreffende (Poolse) ontwikkelaars met The Witcher hebben neergezet. Ik ga niets verklappen natuurlijk. Maar dit spel heeft me, na al tientallen keren aangenaam te zijn verrast, als klap op de vuurpijl een alles verpulverende ontknoping van het spelverhaal bezorgd.
Petje af voor de makers van The Witcher, echt een heel erg bijzondere game... Woeiiiiii !

Haha ik weet het! Maar deze week komt de patch 1.2 uit die de laadtijden aanzienlijk verminderd dus daar wacht ik nog effe op, plus ik wil er zo lang mogelijk van genieten, als nu een spel met tegenvalt (Zelda bv.) kan ik altijd weer terugvallen op die fantastische Gerald en al zijn vriendinnetjes!!
Bij deze gaat ie mijn top 10 in. Kan me niet voorstellen dat het spel me nog gaat tegenvallen ergens.
Tegen die tijd heb ik het spel waarschijnlijk al. Ik zit alleen nog te wachten op mijn 8800 GT voordat ik mijn PC krijg

inderdaad die waren er ook niet, maar het was wel een grote hit op de xbox.
After long and impatient awaiting, the time has come - we encourage you to download the latest version of patch (1.2) for The Witcher. We have made a lot of effort to ensure that patch 1.2 has been tested in the best possible way, and at the same time to present it to you before Christmas, as we have promised. Patch 1.2 fixes, among all, the issues of older versions that were most commented on, such as long loading and saving times, loading/saving mechanism, removes many possible random crashes, as well as several minor bugs.