Animal Crossing: New Horizons (2020)

Alternatieve titel: Animal Crossing: New Horizons – Nintendo Switch 2 Edition

Nintendo Switch / Nintendo Switch 2
Simulation
single player / online

Ontwikkeld door Nintendo

Als je in de put zit door de waan van de dag, dan heeft Tom Nook de perfecte oplossing voor je: zijn gloednieuwe, superexclusieve Eilandleven-pakket! Je hebt overal kleurrijke personages ontmoet. Je hebt mogen proeven aan het stadsleven. Je hebt misschien zelfs een tijdje een publieke functie bekleed! Maar schuilt er niet iets in je dat smacht naar… vrijheid? Gewoon doen waar je zin in hebt, wanneer het jou uitkomt? Een lange strandwandeling op een onbewoond eiland met ongerepte natuur is wellicht precies wat de dokter je heeft voorgeschreven! Geniet van een zorgeloos bestaan vol creativiteit en geef het leven vorm hoe jij dat wilt. Verzamel grondstoffen en maak er mooie spullen van, zoals meubilair en gereedschap. Leg je eigen tuintje aan en plant bloemen en bomen op geheel nieuwe wijze. Bouw de woning van je dromen en geniet van het eilandleven. Word vrienden met nieuwe bewoners, geniet van de seizoenen, spring met een polsstok over rivieren terwijl je het eiland verkent, en nog veel meer.

avatar van Princess Piranha
Skrrt schreef:
EDIT: het gedeelte van je eigen eiland maken als je slaapt (slumber land?) snapte ik nog niet helemaal? Lijkt geen verschil te zijn met de wakkere wereld.

Zie de droomeilanden maar als extra eilandjes waar je naar hartenlust kan landscapen en items kan plaatsen. Vooral handig als je het hoofdeiland intact wilt houden en die niet meer wil verbouwen. Én bij de droomeilanden kan je met vrienden samen tegelijkertijd eraan knutselen.

avatar van Skrrt
Je kan blijkbaar ook bulk craften nu, niet meer eindeloos één voor één fish bait craften bijvoorbeeld . Ook wordt het verwijderen van bloemen en ander irritant spul makkelijker gemaakt en loopt er een nieuw personage rond op je eiland om hierbij te helpen.

Over het hotel hoop ik dat de bezoekers daarvan ook (tijdelijk) rondlopen op het eiland! Vond het destijds jammer dat dat bij de camping bezoeker niet het geval was.

avatar van Skrrt
Ben nog aan het twijfelen om weer opnieuw te beginnen (zin in!) of door te gaan met mijn oude eiland waar ik al ik weet niet hoe lang niet aan heb gewerkt. Ik ben vooral benieuwd naar het resort wat op je eiland komt, maar ik begreep dat die pas komt als je 3 sterren hebt en tera forming en dus k k slider op je eiland hebt. Daar ben ik dan eerst wel een flinke tijd zoet mee..

avatar van Dudady
Ik ben sinds gisteren helemaal opnieuw begonnen met de Switch 2 edition en het is weer genieten. Het is wat vloeiender, het speelt soepeler en je ziet wel een duidelijk verschil.
Zonder de Switch 2 edition zou opnieuw beginnen ook weer een feest zijn, maar het was een mooi excuus om alles weer opnieuw te spelen.

Het blijft namelijk gewoon Animal Crossing New Horizons zonder heel veel extra's, maar voor €5 is het een hele mooie update voor één van mijn favoriete games.

avatar van Alexander-r
Dudady schreef:

Je hebt me overtuigd, ik ga dit ook maar weer eens een kans geven. Zin in!

avatar van Alexander-r
Als aanvulling op bovenstaande bericht. Ik heb deze wel flink gespeeld, maar merkte dat het voor mij niet de magie van een Wild World of New Leaf had. Daar lag de nadruk volgens mij toch wat meer op het dorps aspect, in deze wat meer op de creativiteit. An sich niets mis mee, zeker in een gamewereld waar veel wordt voorgekauwd. Maar niet helemaal mijn ding.

Afijn, inmiddels twee dagen op mijn nieuwe eiland doorgebracht. Wat een verschil qua graphics die Switch 2 versie! En de kortere, of nagenoeg niet bestaande, laadtijden komen het spelplezier al helemaal ten goede. Ik ga me eens proberen wat minder op het creatieve aspect te focussen en wat meer op het rondkeutelen, vissen, insecten vangen etc. Ben benieuwd hoe ik 'em dan vind!