Spore (2008)

Macintosh / Nintendo DS / PC
Simulation

Ontwikkeld door Maxis
Uitgegeven door Electronic Arts

Spore is een evolutiegame waar gedurende het spelen de gameplay ook evolueert. In een Pac-man-omgeving begin je als een bacterie die in het water moet proberen groter te worden door andere dieren op te eten. Als je groeit zul je op het land terecht komen en je eigen beest kunnen scheppen. Verder in de game kun je je eigen stad helemaal creëren, zelfs de huizen en voertuigen. Je probeert de planeet te veroveren. Als je dat lukt zul je met ruimteschepen, die je ook zelf kunt maken, andere planeten bezoeken en veroveren.

avatar van Foetsj_NL
Laten we hopen dat hier niet 15.000 uitbreidingen voor komen.

avatar van Mizu
lijkt me een super spel vind deze game namelijk erg origineel

Of juist weer niet

Allemaal elementen van andere games zijn er ingevoegd.

avatar van UndahCovah
Als je creationist bent is dit spel dan ethisch verantwoord?

Immers, ik als creationist probeer het atheïsme dat evolutie verspreid te bestrijden. Computerspellen die de jeugd de verdorven theorie van de evolutie leren moeten bestreden worden. Dit spel valt dan ook binnen dezelfde categorie als 'Manhunt' en 'Carmageddon'. Ik huiver als ik denk aan al die tere jonge zieltjes die bezoedelt raken door zich in te laten met zoiets afschuwelijks als dit.

Mijn plan is daarom als volgt. Ten tijde dat dit spel daadwerkelijk in de winkel ligt zullen ik en mijn kornuiten - de gereformeerde knokploeg- iedereen aanpakken die dit spel koopt. Wij doen dat als volgt: We breken in bij iedereen die dit spel bezit. Vervolgens stelen wij het spel en reduceren we al zijn/haar huisraad tot stof. Het spel zullen wij op een nader te bepalen plek ritueel verbranden. Hierna zullen wij tevreden heen gaan met de gelukkige gedachte dat onze voorvaderen dit ook deden tijdens de beeldenstorm. Zo herhaalt de geschiedenis zich weer en hebben ook wij daar een bescheiden plekje in.

Are you joking ?

Laat mensen in hun waarde, degene die willen geloven dat evolutie bestaat lekker laten spelen, en jij met je gereformeerde vrienden het lekker niet laten doen. Dan is iedereen blij.

avatar van Iron Rose
Dit spel is toch nog lang niet uit? Waarom dan al een stem?

avatar van Tha)Sven
Ik had een filmpje gezien hoe de ontwikkeling precies ging en dat zag er wel heel erg cool uit. Maar ik ben sceptisch over deze game.

avatar van Kos
Kos

. lol .

avatar van Martijn
Als je creationist bent is dit spel dan ethisch verantwoord?

Immers, ik als creationist probeer het atheïsme dat evolutie voorvaderen dit ook deden tijdens de beeldenstorm. Zo herhaalt de geschiedenis zich weer en hebben ook wij daar een bescheiden plekje in.

Amen

Woot, kruistochten seizoen gaat weer beginnen

Is weer een keer wat anders dan dat eeuwige knikkerseizoen

avatar van 7higer7
damn al aangekondigt in 2005 en nog is hij niej uit

avatar van jaspertje3
Niet getreurd 7higer7, de game heeft zojuist een Europese releasedatum gekregen! Dus nog een half jaartje wachten tot september en je kunt aan de slag
Trouwens ook geruchten gelezen dat de game naar PS3 en 360 komt, hopelijk is er wat van waar.

avatar van JohnWilliams
De eerste game die is een keer niet over 'Sims' gaat van Maxis.
Hopen dat het wat is...

avatar van Deftones_JP
In de PU staat een uitgebreid verslag over deze game maar ik wordt er niet echt vrolijk van moet ik zeggen. Je begint met een simpel old-skool spelletje waar je een happen celletje moet besturen (wel stijlvol gedaan aan de screenshots te zien). Daarna bouw je een beest en krijg je een tribe-sim, city-sim, wereld-sim en daarna space-sim. Behoorlijk ambitieus natuurlijk maar of het allemaal werkt? Als je een soort RTS krijgt speel ik liever met grimmigers dan paarse beesten met drie ogen. Hoewel je dit natuurlijk wel weer zelf kan bepalen. Het lijkt mijn game in elk geval niet te worden.

avatar van Martijn
Ik denk ook niet echt dat dit een spel word voor PU lezers

Amen

Goddank dat jij de jeugd niet moet leren spellen.

avatar van FrK.
Ah beter hij komt ook voor PC, dit lijkt me echt een lachuh game

avatar van FrK.

Amen

Probeer niet grappig te doen, is niet leuk....

avatar van JohnWilliams
Is een keer geen Sims, is ook leuk.

Nieuwe gameplayer trailer:

De stammen fase

Ziet er eigenlijk gewoon als een RTS uit..

Officiële system requirements:

* 2.0 GHz P4 processor or equivalent
* 768 MB RAM
* A 128 MB Video Card, with support for Pixel Shader 2.0
* At least 6 GB of hard drive space

When launching the game, some Microsoft Vista users may receive a warning about running out of address space along with a link to the Microsoft Knowledge Base. If you see this message, it is recommended that you follow the instructions and go to the website listed in the message to update your system.

For computers using built-in graphics chipsets, the game requires at least:

* Intel Integrated Chipset, 945GM or above.
* 2.6 GHz Pentium D CPU, or 1.8 GHz Core 2 Duo, or equivalent.
* 768 MB RAM

* 7200, 7300, 7600, 7800, 7900, 7950
* 8400, 8500, 8600, 8800

Intel(R) Extreme Graphics

* GMA 950, GMA X3000, GMA X3100

Laptop versions of these chipsets may work, but may run comparatively slowly. Standalone cards that are installed in vanilla PCI slots (not PCIe or PCIx or AGP), such as some GeForce FX variants, will perform poorly. Intel integrated chipsets featuring underclocked parts, such as the 945GU, GML, and GMS, will not perform adequately.

Integrated chipsets such as the ATI Xpress and the NVIDIA TurboCache variants will have low settings selected, but should run satisfactorily.

Please note that attempting to play the game using video hardware that isn’t listed above may result in reduced performance, graphical issues or cause the game to not run at all.

The NVIDIA GeForce FX series is unsupported under Vista.

avatar van rpger
Demo is beschikbaar en ik heb er zojuist even mee lopen knoeien. Het spel is veelbelovend en wat mij betreft redelijk baanbrekend, maar ik betwijfel of het de hardcore gamer gaat aanspreken. Je moet deze game meer in het genre van The Sims zien, alhoewel ik niet verwacht dat het dat succes ooit zal evenaren.

jorisje123456
De zgn creature creator maakt inmiddels zijn doortocht op het internet:

WAARSCHUWING: 18+

avatar van jaspertje3
Spore heeft ondertussen zijn eerste reviewcijfer ontvangen. Van het blad PC Powerplay Magazine krijgt het spel een hele dikke voldoende, namelijk een 9.

avatar van JohnWilliams
Zo te zien een andere afbeelding, ik vond die vorige veel beter en een stuk mooier! En mysterieuzer.

avatar van jaspertje3
Die vorige was poster was (vermoed ik) fanart, met deze hoes zal de game in de winkels komen.

Amen

Zo he jij hebt echt niks beters te doen he...

avatar van daaf
Gister gehaald en ik ben er helemaal verslaafd aan.
Zit nu aan het begin van de stam-fase.

Voor nu 3,5*

avatar van J.Bell
daaf schreef:
Gister gehaald en ik ben er helemaal verslaafd aan.
Zit nu aan het begin van de stam-fase.

Voor nu 3,5*

Nu al een cijfer geven? Zou je niet eerst wachten tot je verder in de game bent?

avatar van daaf
Waarom? Voor nu vind ik het een 7 waard, en als ik verder kom verandert dat cijfer, of niet.

avatar van J.Bell
daaf schreef: