Half-Life 2 (2004)

PC / Xbox / PlayStation 3 / Xbox 360 / Macintosh / Android
single player / online

Ontwikkeld door Valve
Uitgegeven door Electronic Arts, Vivendi en Sierra

Gordon wordt door de mysterieuze G-Man uit zijn stasis gehaald om orde op zaken te stellen in City 17. Een alienras, de Combine, heeft de macht op aarde overgenomen en alle mensen ondergebracht in steden. Het leven van Xen heeft zich gemanifesteerd in de gebieden buiten de beschermde steden maar juist daar zal Gordon naartoe moeten om de Combine te verslaan.

avatar van Starmaster501
But... But.. The cake is a lie!

Ben het een klein beetje met je eens. Vind de volgende episodes iets beter omdat ze ten eerste een stukkie korter zijn en een goed niveau aanhouden

avatar van Brains
Episode 1 vond ik niet zo heel bijzonder. Episode 2 is een stuk beter .

kiriyama
Indeed, maar als solidKevin de laatste levels hier het leukst vind, gaat hij vast ook genieten van het begin van Episode 1.

avatar van Martijn
Het einde van Episode 2 is echt koning

avatar van DarthSolidKevin
Ik vind het begin van episode 1 inderdaad best vet .

Episode 2 is sowieso prachtig. Misschien wel de fijnste 6 gameuurtjes die ik doorlopen heb.

Persoonlijk denk ik dat je na het spelen van de episodes het origineel ook meer zal waarderen!

avatar van Tsjo-Wi
DarthSolidKevin schreef:
Ik heb hem uitgespeeld in zo'n 9 uur

9 uur? Wat voor Speedrun heb jij gedaan? Ik deed er de eerste keer twee keer zo lang over..

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb hem op easy gespeeld en ik ben niet door de levels heen gesprint. Ik heb ook niet echt ergens lang vast gezeten.

kiriyama
Waarom op easy? Op normal is hij ook al erg makkelijk. Zo is een level als Ravenholm inderdaad niet zo indrukwekkend als je toch (haast) niet dood kan.

avatar van DarthSolidKevin
Dus als je vaak dood gaat is een level (spel) meer indrukwekkend . Ik vond het op normaal best lastig en ik had geen zin om stukken twintig keer opnieuw te doen. Ik vind zombies vrij saai dus Ravenholm kon in mijn ogen niet gered worden door een moeilijkere moeilijkheidsgraad.

avatar van Martijn
Nee maar het wordt natuurlijk wel veel spannender als je wat voorzichtiger moet zijn.

kiriyama
Nou, ik ben op normal geen enkele keer doodgegaan in Ravenholm, dus dat valt wel mee. Het gaat erom dat je dan wat voorzichtiger moet spelen, en gezien de sfeer van Ravenholm past dat wel beter dan dat je er gewoon doorloopt terwijl je weet dat je (haast) niet dood kan. (Zombies of geen zombies.)

avatar van DarthSolidKevin
Ik ben van mezelf al voorzichtiger. Dat heeft niks te maken met een moeilijkheidsgraad. Wat een gezeur om niks eigenlijk zeg.

kiriyama
Gezeur om niks? Je doet nu alsof de moeilijkheidsgraad nooit uitmaakt. Of denk je dat 'Super Meat Boy' en 'Demon's Souls' nog dezelfde beleving hadden gegeven als ze makkelijk waren? Dat je zombies niets vind kan best, maar dat heeft er in dit geval toch ook helemaal niets mee te maken? Als ik een spel als SH2 of RE4 op makkelijk zou spelen zou mijn waardering waarschijnlijk ook lager uitkomen.

avatar van Starmaster501
Het is maar of het je interesseerd, als het spel je niet zo boeit heb je ook geen zin om alles 20 keer overnieuw te doen omdat je steeds doodgaat, maar wil je het gewoon uitspelen..

avatar van TonyTHorror
Go hard or go home, zeggen ze wel eens

Ik speel altijd alles op normal, omdat ik dan het gevoel heb dat ik dan de ervaring krijg hoe het origineel bedoeld was.

kiriyama schreef:

Wat maken mensen zich toch druk om de meest onzinnige dingen zeg. Ik begon toch al met tegenzin aan HL2 dus dan ga ik niet op hard ofzo spelen. Een spel moet indruk op mij maken op verhaal gebied. Het is niet zo dat ik een stuk 20 keer moet doen (wat tot frustratie leid) waardoor je een game ook lager gaat beoordelen.

solidKevin schreef:

Cool down bro. Niemand heeft het over hard. Alleen als je op normal meermalen doodging lijkt het mij dat je aan het rushen was. Moet je verder lekker zelf weten, maar weet dan wel dat een gebrek aan sfeer niet geheel aan dit spel is te wijten, maar ook aan je speelstijl.

avatar van DarthSolidKevin
Ik had geen last van gebrek aan sfeer omdat ik op easy speelde. Ik ben ook niet in een groepje vijanden gaan staan ofzo want dan ga je op Easy ook binnen 10 seconden dood. Het is vaak zo dat ik niet zo goed ben in dit soort oude shooters omdat ik COD en Battlefield gewend ben. Ik had Perfect Dark Zero ook op Easy uitgespeeld omdat ik er gewoon slechter in ben.

Ravenholm had het trouwens qua sfeer niet beter gedaan op Easy of Normal.

avatar van justin8286
Ravenholm is imo 1 van de beste levels van het hele spel. Ik heb het spel de eerste keer op normaal gespeeld en de 2x daarna op het moeilijkste. En dat geeft mij iig veel meer plezier omdat je in mijn beleving er dan echt voor gaat zitten omdat je dan weinig foutjes moet maken. Verder kun je geloof ik ook gewoon de hele tijd saven. Dus doe je iets fout of ga je dood ben je zo weer terug.

Maarja iedereen zijn eigen smaak en voorkeur natuurlijk

justin8286 schreef:
Maarja iedereen zijn eigen smaak en voorkeur natuurlijk

Yep helemaal mee eens.

spelfreak
Ik wil wel eens de oranje doos gaan halen, maar moet je half-life 1 gespeeld hebben om deeltje 2 te volgen?
Zo ja weet iemand noch waar je deel 1 kan krijgen? behalve steam:P Of gratis download, als iemand dat weet, stuur me dan aub een prive bericht.

avatar van wiiplayer
Nee hoef je niet gespeeld te hebben. Let wel op dat als je de ps3 versie haald dat je geluidsproblemen kan krijgen met the orange box zoals mij.

avatar van Visie
wiiplayer schreef:

Nee hoor, niet perse. Ik heb het spel op de ps3 'probleemloos' gespeeld.

spelfreak
Welke Zal ik doen?
weet dat dit off topic is, sorry mods maar voor 1 keer.
orange box of bioschock 1 + oblivion+ mischien nog bioshock2 (op 1 disc blijkbaar:P )

avatar van LimeLou
Sowieso Oblivion en Bioshock!

Maar stiekem moet je ze allemaal spelen.

avatar van Brains
Ik zou toch voor de Orange Box gaan. De combo Bioshock en Oblivion is eigenlijk zo goed als alleen bioshock, want zo bijzonder is Oblivion niet.
De Orange Box is de meest complete Half-Life 2 ervaring (Dus inclusief episodes), en Half-Life > Bioshock. En dan heb je in de Orange Box nog Portal, need I say more?

avatar van Starmaster501
Koop het beide, allemaal spelen verplicht, tenzij je van plan bent Skyrim nog te kopen. Dan laat je Oblivion achterwege.
Ennnn weer ontopic, Team Fortress 2 in de orange box is gratis voor de pc. Maar je betaald alsnog voor 4 geweldige games!

avatar van jellecomicgek72
spelfreak schreef:
Welke Zal ik doen?
weet dat dit off topic is, sorry mods maar voor 1 keer.

The Orange Box natuurlijk!! Duh...