Jenny LeClue - Detectivú (2019)

1 stem

PC / Macintosh / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One

Ontwikkeld door Mografi
Uitgegeven door Mografi

Na jarenlang verlangd te hebben naar een echt avontuur, krijgt de jonge detectieve Jenny LeClue eindelijk een zaak van formaat, als haar moeder wordt beschuldigd van moord! Begin aan een reis om de waarheid te onthullen en ontdek dat, in het slaperige stadje Arthurton, niets is wat het lijkt. Jenny zal al haar bekwaamheid in deductie moeten gebruiken om het duistere mysterie achter deze zaak te ontrafelen en de echte moordenaar te vinden.

avatar van Princess Piranha
Deze game heeft een open einde!!! Daar was ik niet van op de hoogte toen ik hieraan begon en er leek ook geen aanleiding voor tot de laatste chapter. Ineens werden dingen een beetje afgeraffeld, terwijl je het gevoel had dat het einde naderde. Enorme afknapper!

Wat erg zonde is, want eigenlijk had ik juist een goede tijd met de game. Goeie voice acting, mooie stijl met illustratieboek vibes, puzzelgame met detective elementen, ligt super goed in mijn straatje
Daarnaast had het een interessante insteek met de schrijver van het verhaal die je tussendoor ook nog volgt en die dus eigenlijk de game schrijft. Hier en daar maak je ook beslissingen hoe de game verder gaat.

Toch zeker een heel punt aftrek van de score door het rare einde.

Princess Piranha schreef:
Toch zeker een heel punt aftrek van de score door het rare einde.

Ik heb enkel het begin gespeeld. Vond het erg aandoenelijk maar wel op de stapel beland. Ik herinner me wel (als ik goed zit) dat dit het eerste deel uit wat een soort episodic reeks zou moeten zijn (populair destijds natuurlijk). Maar dat deel 2 er nooit van gekomen is.

En na even nakijken : neen. De laatste updates stoppen in 2022. Wat erg jammer is want ik heb niet het idee dat er na 6 jaar nog veel mensen zitten te wachten op een vervolg.

Overigens een heel leuke graphic adventure op de Switch is Gibbous: A Cthulhu Adventure (2019) - al was het maar om de pratende kat. Ziet er knap uit. Best uitdagend en vaak in de aanbieding voor onder de 5 euro. (..en ja ook ergens blijven steken en eh...op die stapel gekomen).