Shadowrun (1993)

Super NES
Adventure / RPG

Ontwikkeld door Beam
Uitgegeven door Data East en Laser Beam

Jij speelt de rol van Jake Armitage, een shadowrunner die wakker wordt in het lijkenhuis met last van geheugenverlies. De zoektocht naar wie je bent, wat er gebeurd is en wie er voor verantwoordelijk was, leidt je door de groezelige straten van Seattle anno 2050, waar mens, machine en magie constant in elkaar overvloeien.

Squall Lionheart (moderator)
Sfeervolste game die ik ken mischien wel, de muziekjes, het taalgebruik, de grouwige graphics, alles klopte. Dit was mijn eerste inleiding in het Shadowrun universum en nadat ik meer SR boeken had gelezen kon ik nog steeds zeggen dat de stijl perfect is.
Gebaseerd op de novel 'Never deal with a Dragon'.

Originele stijl ook combo van point n click adventure, RPG en een beetje shooter. Te gek verhaal en coole gameplay vondsten (Cortex-bomb in je hoofd, beep, beep, de aparte magic spells en het krijgen ervan)
Echt een SNES game van ongekend hoge kwaliteit -> 5*

En veel te weinig gegamed aan de stemmen te zien...
Kan deze nu nog steeds makkelijk aan zowel RPG als adventure lui aanraden is echt een uniek spel!

Hier de 1ste 5 min om de smaak te pakken te krijgen...

avatar van drezic
Wouw! ziet er erg vet uit! Eens kijken of ik ergens een SNES versie kan vinden...

avatar van drezic
De versie op Mobygames is een Genesis (megadrive) versie. Daar wordt nergens een SNES versie genoemd.

Vreemd...?

Squall Lionheart (moderator)
Ja, moet ik hier ook nog toevoegen de Genesis en MegaCD versies...

Op Moby staan ze allemaal los, omdat het allemaal compleet verschillende games zijn.
Hier de Snes versie.

avatar van drezic
Het koste even wat moeite maar ik heb er een weten te bemachtigen. Het is nog een best gewilde prijzige game voor zo'n relatief onbekende titel.

Ik heb wel een boxed versie inclusief boekje weten te bemachtigen

Niiice! Veel gameplezier!

Hier nog een leuke shrine-site voor alle shadowrun games.
Is trouwens ook nog 'n belangrijk introtje als je bij het start scherm een tijdje niks doet.

avatar van drezic
Er zijn nogal wat klassieke RPG's voor de SNES.

Ik ben nu ook aan het zoeken naar een chrono trigger en een secret of mana. Vooral Chrono Trigger is errug expensive en gewilde game.

Overigens is het plaatje bij deze game eigenlijk niet goed volgens die site; dit is de amerikaanse versie. De europese versie ziet er anders uit.

Squall Lionheart (moderator)
Chrono Trigger idd erg gewilde titel en mana ook, Final Fantasy IV (II in amerika) en VI (III) zijn ook te gek. Earthbound en Breath of Fires ook nog...
Je kan overigens ook Amerikaanse en Japanse (als je japans spreekt) spellen op je pal Snes spelen, met een convertor.

Is idd de amerikaanse cover (had deze zelf ook), de europese was erg vlekkerig (en minder mooi, toch?)

avatar van drezic
Ja die converter had ik al, een gamekey waarbij je een pal versie van een spel aan de andere kant moet hangen. Ik heb ook deze (Amerikaanse) versie besteld van shadowrun.

Ga ook zoeken naar Chrono Trigger en Earthbound die lijken me ook erg vet. Secret of Mana ben ik ook al hier en daar op aan het bieden!

Deze cover is idd mooier trouwens houden zo dacht ik

Squall Lionheart (moderator)
Succes met Secret of Mana bemachtigen... echt een prachtig spel!
Met die games zit je voorlopig wel gebakken, maar hier alvast nog wat coole snes RPGs, voor als je ze toevallig ergens ziet ;

Lufia I & II, 7th Saga, Mystical Ninja, Mario RPG en Ninja Boy.

avatar van drezic
Hey! Thanks for the tip! Ik zal ze eens goed gaan bekijken
Als je er nog meer te binnen schieten moet je het maar ff laten weten!

avatar van drezic
ben er net mee begonnen; best moeilijk in het begin. Heb eigenlijk geen idee wat ik moet doen, maar dat lijkt de bedoeling te zijn.

Squall Lionheart (moderator)
Ja is idd pittig in het begin, zeker omdat het een rare kruising is tussen RPG en Adventure en in het begin vrij onduidelijk is wat de game van je verwacht.

Tip: Als je net uit het morgue komt, de eerste punk die tegen je praat gelijk volgen, nadat hij wegrent (voor je eerste equipment).
Verder alles vragen, onderzoeken en al je items ook na checken. En L en R knoppen aanleren om te onderzoeken of op te pakken, gaat een stuk sneller, komt later goed van pas.

Game ze! Ben benieuwd naar je review...
Als je vragen hebt, zeg je het maar, ken de game echt uit mijn hoofd .

avatar van drezic
Ja ik ben al in het tweede gedeelte. Heb ook een paar walkthroughs op internet gevonden. Ik ben alleen even gestopt omdat ik nog steeds telkens niet begreep waar ik nou heen moest en daar werd ik flauw van. Bijvoorbeeld als de tijdbom in je hoofd tikt is het wel een heel eind weg waar de dokter zit en je krijgt eigenlijk geen enkele hint behalve een naam . Ik had daar de walkthrough voor nodig omdat ik geen zin had zo enorm lang te moeten zoeken.

Het spel ademt wel een unieke cyberpunk matrix achtige sfeer. Ik denk dat ik hem vanzelf weer verder ga spelen.