menu

Ori and the Will of the Wisps (2020)

mijn stem
4,11 (22)
22 stemmen

PC / Xbox One / Nintendo Switch
Platform / Adventure
single player

Ontwikkeld door Moon
Uitgegeven door Microsoft

Verken een uitgestrekte en gevaarlijke wereld vol angstaanjagende vijanden, uitdagende puzzels en spannende ontsnappingen. Gebruik tientallen nieuwe geestwapens, spreuken en vaardigheden om de wereld van Ori te temmen. Overleef onbekende gevaren en vecht je een weg door oeroude ruïnes. Zoek nieuwe bondgenoten om je te helpen in je strijd en probeer Ori's lotsbestemming te ontrafelen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=kd0zbNw1VOg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van mrdig
4,0
Manny Calavera schreef:
(quote)


Hoelang heb je er over gedaan om de boel uit te spelen als ik mag vragen?


Iets van 20 uur, 25 uur als je echt alles wilt doen en voor de 100% wilt gaan. Ik speelde op normal.

Zojuist toch de game weer ff kunnen opstarten. Wat hielp bij mij is: manage game -> delete reserved space. Vervolgens lukte opstarten weer. Ook nog de boel op 100% kunnen zetten en een 5tal achievements geunlockt. Een tweetal achievements zijn nog glitched bij mij, dus dat wordt wachten op een patch...

avatar van mrdig
4,0
En de laatste patch is ook eindelijk gereleased, mijn glitched achievements werden meteen gefixed bij het opstarten. Dus hopelijk is alles nu in orde met de game. Ik heb de game een paar dagen geleden trouwens ook even op mijn 1e klassieke Xbox One gespeeld en dat liep een stuk minder soepel dan op mijn Xbox One X. Benieuwd of ze daar ook wat aan gedaan hebben.

bro
Wat jammer om te horen dat de Xbox versie met bugs kampt.
Ik heb het op de PC gespeeld en daar liep functioneel alles goed. Enkel een kleine bug in het geluid waardoor het wat haperde maar na de patch was dat voor 95% verbeterd.

Zonet de storyline uitgespeeld en damn wat heb ik genoten van deze game. De platforming is absoluut superieur.
Het is wel absoluut een trial-and-error game en je moet wel hier en daar wat zoeken hoe je verder moet maar dat past naar mijn mening wel in het gameconcept want het voelt bevredigend aan als je het gevonden hebt.

Wel moet ik zeggen dat ik heel wat abilities en aanval mogelijkheden helemaal nooit gebruikt heb. Je hebt echt veel te veel keuze dus je pikt er gewoon degene uit die lekker voor je spelen en daar doe je het dan mee. Maar om te zeggen dat dit het spelplezier bedorf kan ik niet zeggen.

Zonet alle maps gekocht met alle Shards en Cells op dus morgen dat nog effe op m'n gemak collecten als afsluitertje want het is gewoon zo leuk om je in deze wereld te bewegen, zeker nu ik alle abilities heb en het ook aardig in de vingers zit en dan ben ik mooi klaar met deze game. 4.5*

avatar van Manny Calavera
De game is prachtig, maar na 1 speelbeurt maanden terug niet meer opgestart. Vanavond wederom een poging, maar ik laat het zitten. Visueel oogstrelend, maar ik ben gewoon niet goed in dit soort games en vind het veel te veel gepuzzel en gezoek. Ik heb liever een meer standaard platformer. Misschien dat ik de game in de toekomst nog eens probeer. Ik geef er ook geen cijfer aan, zou niet fair zijn. Voor de liefhebbers is dit echt een topgame als ik het zo bekijk.

bro
Manny Calavera schreef:
De game is prachtig, maar na 1 speelbeurt maanden terug niet meer opgestart. Vanavond wederom een poging, maar ik laat het zitten. Visueel oogstrelend, maar ik ben gewoon niet goed in dit soort games en vind het veel te veel gepuzzel en gezoek. Ik heb liever een meer standaard platformer. Misschien dat ik de game in de toekomst nog eens probeer. Ik geef er ook geen cijfer aan, zou niet fair zijn. Voor de liefhebbers is dit echt een topgame als ik het zo bekijk.


Kan ik inkomen, zou zelf liegen als ik zeg nooit eens youtube geraadpleegd te hebben en eigenlijk doen we dat als gamer natuurlijk liever niet.
Ik moest ook wel een knop omdraaien dat de open-world-achtige setting zich nu eenmaal aanbied maar niet altijd meteen toegankelijk is en je dus eigenlijk verplicht om later te backtracken. En toen heb ik me ook afgevraagd of het niet beter is gebieden pas toegankelijk te maken als je de nodige skills hebt. Maar de skills zijn ook als random, zo lijkt het wel, over de open wereld verspreid. Dus moet je ook een beetje geluk hebben waar je besliste als eerste te verkennen om een goed gevoel van progressie te ervaren.
dus als ik het zo samenvat kan ik er wel inkomen dat je er mogelijk door afhaakt.
Toch is het zijn zoektocht wel waard want, uiteraard, hoe verder je speelt hoe minder je dat gevoel ervaart. Of doe het niet, doe gewoon iets anders en je bent vast net zo gelukkig

Maar als ik echt eerlijk mag zijn heb je dus in grond wel gelijk en zou de game er beter aan doen het open-world element weg te laten en gewoon een (semi-)lineaire game te zijn.

avatar van Manny Calavera
Ori and the Will of the Wisps komt vandaag op Switch uit | Nieuws | Gamer.nl

Per vandaag op de Switch te koop. Wat je best bijzonder mag noemen.

avatar van legian
4,5
En de game draait op 60fps wat ook wel genoemd mag worden. Moet de game nog uitspelen op de xbox, maar grote kans dat ik deze ook op de switch erbij haal.

avatar van Manny Calavera
En voor maar 30 Euro. Echt een heel net bedrag. Als je een Switch hebt en iets hebt met platformgames en sfeer, dan moet je dit wel halen.

avatar van Onderhond
4,0
Had wel zin in dit soort tussendoortje. Intro was een beetje melig en de film zit soms op het randje van cheesy aan, maar blijft gelukkig wel aan de goeie kant zitten. En zo krijg je toch best wat moois voorgeschoteld.

Ondertussen een uurtje of 3 weg en ondanks dat het allemaal erg bekend aanvoelt, is het een leuke update van een oud genre.

avatar van Onderhond
4,0
Hoop wel dat ze nog wat aan de stabiliteit doen. Al een keer of 4 gecrashed (telkens kort na slaapstand). Op zich niet dramatisch, veel progress ben je niet kwijt, maar het ruineert wel het Switch appeal van pick up & play. En het spel heeft ook best wat tijd nodig om weer opnieuw op te starten.

avatar van Sinner
Ik had eventjes niet door dat dit het tweede deel was. Draait niet degelijk op mijn pc, dus vind ik al heel wat dat de Switch mijn oude junker (die uit tweedehandse troep bestaat) te kijk zet. Wel jammer van die crashes dan - hoop inderdaad dat daar iets aangedaan wordt. Dan is er alleen even de keuze of ik het op vroeg of laat op de Switch of de Xbox haal.

avatar van Onderhond
4,0
Wel echt iets voor op de Swich trouwens, maar dat is sowieso het geval bij dit genre. Perfect genre waar je ook in sessies van 5 a 10 minuten progressie kan maken.

avatar van Onderhond
4,0
Mooi.

Vooral veel sfeer, wat toch een groot verschil maakt bij het spelen van dit soort spellen. Qua gameplay is het hier en daar een beetje ruw. Er zit wat te weinig evolutie in tov de oude spellen in dit genre. Je gaat een nieuw gebied binnen, daar vind je een nieuwe kracht, waarmee je verder in het gebied kan en in oudere gebieden wat extra geheimen kan oppikken. En dat ad infinitum. De extra krachten zijn iets teveel gericht op het platformgedeelte (er zijn wel 6 a 7 manieren om langer/verder in de lucht te blijven).

Maar wanneer alles er zo mooi uitziet en ook de soundtrack z'n steentje bijdraagt dan is er meer dan reden genoeg om steeds weer verder te spelen. Heel erg lang is het niet en zoveel extras zijn er ook niet buiten de main quest, daaraan merk je toch wel dat je niet met een AAA game te maken hebt. Beetje jammer wel, want de eindbaas was ook meteen het einde voor mij, ondertussen ben ik toch wel gewend dat er daarna ook nog wat te doen is.

Enige echt jammere zijn de vele crashes. Om de twee/drie speelbeurten had ik er wel eentje. Gelukkig zijn er erg veel save points en auto saves, anderzijds maakt dat het spel ook wel iets te makkelijk en is sterven eigenlijk amper een setback.

Maar een kleine 4* verdient deze wel. Was ook alweer lang geleden dat ik zo'n metroidvania game gespeeld had, was best leuk om er nog eens eentje te spelen, zeker wanneer het zo netjes is afgewerkt als hier.

4*

avatar van -marco-
Wat een geweldige game is dit toch.
Zit zo goed in elkaar, kwa gameplay, muziek en graphics.
Op series X helemaal geweldig op 4K 120fps

avatar van legian
4,5
Na Hades is dit toch wel de game van dit jaar voor mij. Visueel een prachtige game om te zien, regelmatig even stil gestaan om puur te genieten van de beelden die er langskomen. Dat wordt extra benadruk bij elk nieuw gebied waar je binnenkomt. Ze weten elk gebied prachtig vorm te geven, zo sterk zelfs dat het donkere Moulwood Depths er ondanks de vele insecten prachtig uitziet. Nou was dat in deel 1 al het geval, maar dit ziet er nog net wat levendiger en afwisselender uit.

Daarnaast is ook de muziek weer prachtig en is dat opnieuw een van de sterkste onderdelen van de game. De sfeer en emoties die opgewekt worden door de muziek in combinatie met hetgeen op het beeld getoverd wordt wordt door weinig games beter gedaan. Het verhaal is zoals verwacht ook weer enorm emotioneel en pakken gedaan. Het is zeker niet het diepste en ze hergebruiken best wel wat elementen uit deel 1, maar het werkt enorm goed.

En dat komt voornamelijk door de gameplay. De grote bewegingsvrijheid en soepelheid is heerlijk en maakt het verkennen en heen en weer reizen tussen de verschillende gebieden een bijzonder plezierige ervaring. Daarnaast hebben de makers goed gekeken naar Hollow Knight en flink wat elementen overgenomen. En dat maakt het geheel nog een goed stuk beter ook. De toevoeging van extra krachten, upgrades en wapens zorgt voor een erg wisselende speelstijl en veel verschillende mogelijkheden.

Ik heb de game bij release geprobeerd maar ben al snel gestopt omdat het vrijwel onspeelbaar was. Ondertussen is het meeste er allemaal uitgepatched en speelt het erg fijn. Helaas is, in iedergeval de Xbox One versie niet volledig probleemloos. In de 16 uur heb ik 1 enkele freeze gehad waarbij alleen een reboot hielp. Maar wel vaker last gehad van audio glitches en momenten dat de omgeving nog niet ingeladen was waardoor Ori uit het scherm verdween. Gelukkig nooit op de momenten waarbij het belangrijk is, zo verliepen alle boss battles zonder problemen.

Ori is een absoluut pareltje en verdiend alle lof die het krijgt.

avatar van Baldur
4,5
Als ik dit zo lees ben ik blij dat ik de game nu pas heb gespeeld, geen bug tegengekomen. Een paar weken geleden Ori and the Blind Forest uitgespeeld en dit is een sublieme opvolger. Normaal nooit zo geinteresseerd in collectibles maar in beide games is het echt cool om alles te verkennen en 100% te halen. Toch weer een dikke 20u topvermaak.

avatar van Delloo
4,0
Na pak weg 45 uur loopt eindelijk de aftiteling over mijn tv. De ervaring was in totaal toch veel minder bevredigend dan het eerste deel van Ori. Graphics, verhaal en gameplay zijn geweldig, maar de eindbazen waren soms erg frustrerend en het zoeken naar waar je naar toe moet ook. Ben uren bezig geweest om bepaalde hogere plekken te bereiken. Soms lukte dat ook na een uur of zo ploeteren. Zelfs op internet gezocht naar mogelijkheden. Daar hebben ze het over een combinatie van knoppen en vlindertjes waarbij het zou moeten werken. Werkte dus niet. Bleek een glitsch te zijn die er via een patch al eerder uitgehaald was. Gelukkig maar want een cheat gebruiken geeft zo'n nare nasmaak. Toen ontdekte ik opeens hoe ik langs de slapende beer kon komen en kwam de game weer op gang. Bij de worm eindbaas ben ik bijna gestopt. Wat een frustratie stuk. Dit liet de score echt zakken voor mij. Ook de snelheidswedstrijden zijn vreselijk. Niet te doen en ook niet leuk. Dus 100 % bij lange na niet gehaald. Maar tot 85% gekomen en daarna de laatste eindbaas met veel moeite verslagen. Eindelijk klaar, tevreden gevoel, maar de metamorfose van Ori in het laatste filmpje is dan wel weer bizar.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:36 uur

geplaatst: vandaag om 15:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.