menu

Call of Duty: Modern Warfare (2019)

mijn stem
3,95 (30)
30 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One
Shooter
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Infinity Ward
Uitgegeven door Activision

In deze reimagining van Modern Warfare is de inzet nog nooit zo hoog geweest, als spelers de rol op zich nemen van dodelijke Tier One-operatoren in een hartverscheurende sage die de mondiale machtsverhoudingen zal beïnvloeden. Stort je in de intensiteit van de strijd en volg een rauw, korrelig, provocerend complot, dat een ongekend licht werpt op de veranderende aard van de moderne oorlog.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=PE9EHQEowes

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Ben er zeker slecht in. Doe over alle shooters 2 x zo lang als anderen. Daarom is multiplayer niets voor mij.
Speel graag verhalende games als uncharted.
Ben niet zo snel meer op mijn bijna 50e

avatar van Manny Calavera
3,5
bart007bond schreef:
Ben er zeker slecht in. Doe over alle shooters 2 x zo lang als anderen. Daarom is multiplayer niets voor mij.
Speel graag verhalende games als uncharted.
Ben niet zo snel meer op mijn bijna 50e


Als je er maar pleziert aan beleeft. De rest boeit toch niet he

avatar van Sinner
Manny Calavera schreef:
Ik speel deze games ook voor de campagne hoor. Daarom haal ik ze nooit bij de release voor het volle pond.


Oh zoals ik ook al eens ergens heb gezegd, ik ook. Maar niet voor meer dan 15 euro of zo. Meer is het me niet waard. Maar dit is de eerste keer dat ik iemand hoor vertellen dat hij het volle pond betaald voor een COD game enkel en alleen om de campaign en de MP niet aanraakt.

Mag natuurlijk. Versta me niet verkeerd. Ik was enkel daadwerkelijk even verbaasd. Dit hoor je gewoon niet vaak. In 100% van de gevallen die ik ken is het andersom en raakt men de campaign net niet aan ?

Geen probleem Sinner ?.
Uiteindelijk heeft het me maar 8 euro gekost .
Goedkoper dan de film.
Op moviemeter snappen ze me soms ook niet ?

Nu heerlijk begonnen in uncharted lost legacy, veel meer mijn game

avatar van Banjo
3,5
Een nadeel van de single player vind ik dat je vaak in het donker speelt dan schiet ik maar wat. De vijand is nergens te bekennen vooral in dat level waar je steeds een licht granaat moet afschieten om te zien waar ze uithangen, dan is de chaos echt compleet. Wat meer overzicht en duidelijkheid dat mis ik echt...
De multiplayer die vind ik wel erg goed.. nu nog meer tijd er in steken om een beetje goed te worden.
Ik ben nu nog een schietschijf....

avatar van horizon
3,5
Goh me jee, als het spel niet zo crash gevoelig was zou het best echt leuk kunnen zijn.

Ik bedoel, als je fullscreen aanzet opent het scherm met grafische instellingen niet en speel je windowed dan opent het scherm wel is al geen goede voorbode....

avatar van Awake78
....en we krijgen weer Shipment, Crash en Vacant erbij 3 december. Ook al bij MW2. Had liever wat oorspronkelijke MW2 maps gezien zoals Scrapyard, Highrise, Terminal, Karachi of Quarry...Subbase ook goed.

3,0
Van de Campaign was ik onder de indruk met de prachtige graphics en goeie verhaal. Maar bij de multiplayer was ik stukken minder over te spreken want er waren te weinig maps, voor de match kon je niet stemmen voor welke map je wou spelen en het ergste is normaal ben ik totaal geen camper maar bij dit spel is het bijna een verplichting om camper te zijn want anders ben je binnen de 10 seconden. Single player vond ik beter dan ww2, maar de multiplayer van ww2 speel ik nog altijd en ben ik nog niet beu en bij mw was ik het al na twee dagen beu. Ondanks alles een 3,5

avatar van Banjo
3,5
Goh ik word weer afgeslacht in die multiplayer!
Het is net of je vijand allemaal aan de speed zit zo snel gaat het...
Hebben mensen nog tips voor mij ? dat je vaak moet oefenen dat weet ik wel..
En welke optie kan ik het beste nemen om makkelijker te oefenen?.

avatar van Awake78
Hmmmm tips...even kijken:
Check eerst of je internetverbinding snel genoeg is (ik speel bijvoorbeeld met een kabel rechtstreeks uit mijn modem).
Speel met één wapen, bijvoorbeeld de MP5 of Aug en leer die goed kennen en upgrade hem zodat ie zo stabiel mogelijk is.
Leer de maps uit je hoofd en voel aan waar de tegenstanders gaan komen, vooral met Domination weet je dat wel na een tijdje.
Begin met Free for All, dit is rustiger en prima voor je wapen upgraden.
Speel veel Shoot House 24/7. Hier maak je meestal veel kills en dat is ideaal om snel je wapen te upgraden. Dit weekend is sowieso dubbel XP dus gooi aan die PS4 zou ik zeggen!

avatar van Banjo
3,5
Ja ik ga gelijk aan de slag bedankt!

avatar van Awake78
Iedereen de update al gedownload en zich afgevraagt waar de maps 'vacant' en 'shipment' gebleven zijn? Die zouden toch meekomen nu? En waarom zijn die irritante Night-maps ook in de normale roulatie gekomen? Dit vindt toch niemand leuk ?

avatar van JacoBaco
Gister een uur moeten wachten tot update 1.10 klaar is en nu bezig met update 1.11.

avatar van Awake78
Haha ja had ik net ook ? zag trouwens dat die nightmaps alleen bij de hardcore-modi zijn. Scheelt weer. Jammer btw dat Shoothouse 24/7 eruit is gehaald...

avatar van Banjo
3,5
Nee uit deze online multi-player daar haal ik geen plezier uit hoor...
Ik vind de schermen onoverzichtelijk, het is erg onduidelijk wat ik nou precies hier moet doen.
Mijn laatste beste ervaring (online) was Call of Duty: Black Ops II (2012) - GamesMeter.nl en daarna Call of Duty: Advanced Warfare (2014) - GamesMeter.nl die ik ook weer ga opstarten...

De single player van dit deel vond ik wel erg vermakelijk.

dus ik zak een halve ster

avatar van LikeAJedi
3,0
Ik vind deze game erg moeilijk te beoordelen. Want de campaign en MP zijn echt twee verschillende werelden. Campaign was erg tof met Captain Price en nog een aantal bekende gezichten zoals Gaz en Nikolai. MP daarentegen is echt bagger! IW communiceert ook erg slecht naar de community en de maps zijn dramatisch. Qua MP zeker de slechtste CoD voor mij sinds Ghosts.

avatar van Sateck
Dit wordt een must buy voor mij. Maar dan wel pas over 3 maanden, uit de budget bak. Ook ik ben een echte singleplayer man. Multiplayer alleen met FIFA. Dus even geduld en straks voor € 17,50 uit de budgetbak. (Wat ik eigenlijk bij elke game doe, daarom heb ik ook een mooie collectie).

avatar van Grovonion
Sateck schreef:
de budgetbak. (Wat ik eigenlijk bij elke game doe, daarom heb ik ook een mooie collectie).
das de manier!

avatar van jarno1975
4,5
Eindelijk weer eens een degelijke en leuke COD versie! Ik speelde nog steeds regelmatig COD4 (MW1) aangezien ik alle de daaropvolgende COD's niet best vond (MW2 uitgezonderd).
Speel uitsluitend de multiplayer en ook de Co'op missies zijn wel leuk.

3,0
Call of Duty Modern Warfare gaat vooral terug naar het gene waar het ooit goed in was. Simpele over de top razendsnelle gameplay uit 2007. Hier wordt door practisch iedereen (incl. ikzelf) positief op gereageerd.

Alleen is bij mij het positieve gevoel wel erg gezakt ik vind het een bijzonder matige game. De gameplay is te snel heeft vooral geen lading (iets wat BF wel voor elkaar krijgt. Een serie momenten achter elkaar die blijven hangen) en het blijft doelloos als een kip zonder kop rushen en hopen op kills. En voor mijn gevoel is het vooral hopen, er lopen zoveel mensen rond met snipers die op de een of andere manier het quickscopen tot een heel nieuw level hebben gebracht. Shotguns die je op 50 meter afstand afschieten alsof er een raket uit komt, de daadwerkelijke RPG's in de kleine maps en vooral de paar frames vertraging die erin zitten als mensen de hoek om komen rennen/sliden. Het dropshotten nog daar gelaten, bijzonder dat je een 100+ controller moet kopen om de game zo goed mogelijk te kunnen spelen. Ik snap de positieve berichten ook totaal niet meer voor de standaard MP eigenlijk doet het wederom het zelfde in een iets ander jasje.

Cyber attack is een gamemode die wel voldoet aan het promo praatje rondom deze CoD, meer tactisch benaderen van het "probleem" het tempo ligt hier ook veel lager. Wel moet je dit met mensen spelen die communiceren anders is er geen beginnen aan, soort van R6 Siege lite waar ik met deze game op hoopte.

De maps zijn (overigens net als in BFV) erg slecht het lijkt op elkaar er zit geen inspiratie meer in en ze werken voor mij totaal niet meer een complete remake van MW 1 2 en 3 qua maps zou een zoveel betere game zijn als dit. De enige maps die overeind blijven zijn de maps uit CoD4 MW, Vacant en Crash. Picadilly Circus, Azhir Cave, Atlas Superstore zijn voor mij echt tergend slechte maps.

De shoot the ship playlist die eens in de zoveel weken voorbij komt is tijdelijk vermakelijk door de complete mayem die er hangt en de grote hoeveelheid EXP die je kan verdienen in korte tijd. Spwans werken niet en de spelers vliegen je om de oren, in grote lijnen is dit een extreme variant van wat er mis is met CoD MW.

Het Battlepass systeem verdiend wel weer credits, Activision heeft niet de beste naam maar dit doen ze netjes. Je koopt eenmalig de Battlepas en je hebt de rest van het jaar de kans de volgende vrij te spelen. De BluePrins die je kan verdienen zorgen er voor dat je sommige wapens kan levelen terwijl je niet op 0 hoeft te beginnen. De maps die los van elkaar worden toegevoegd en het switchen van bepaalde playlists is slim gedaan, het houd een soort van continue relevantie van de game (zonde dat de maps zo slecht zijn) en geeft gamers waarschijnlijk regelmatig het gevoel terug te willen keren.

Het volgende wat mij erg positief verrast heeft is de Warzone update. De standaard BR doet wat het moet doen met een paar twists die er weer voor zorgen dat de speler sneller terug is in de actie. Ik houd niet van BR games heb er ook het geduld niet voor, maar de aanpassingen in de time to kill en vooral de erg sterke map zouden mij dit laten spelen. Hier hebben ze dan wel een goede toevoeging in gedaan in de vorm van Plunder.

In Plunder het zoeken naar geld in 50 squads van 3 geeft precies de goede spanning je hoeft niet iedere 10 seconden in een korte gunfight te zitten. De spanning om mensen tegen te komen, de veel langer durende gevechten om bv een cashdrop, het tactisch proberen rond te bewegen etc. werkt. Je hebt de keuze om in drukke plekken te landen of wat meer op de achtergrond te blijven. De spelers worden richting elkaar gestuurd aan de hand van simpele contracts die geld opleveren. Hierin laat de developer zien toch nog creativiteit in huis te hebben en dat ze aan de hand van verschillende nieuwe en oude MP maps toch een goede BR map kunnen produceren. Dit is eigenlijk het gene wat er bij de release gepromoot werd langzamere tactische gameplay of in ieder geval de mogelijkheid zo te kunnen spelen. Al mag van mij de Match langer duren sommige potjes zijn binnen 5 minuten eigenlijk al beslist en binnen 10 minuten is er al een team bij de miljoen en begint de bonus round.

Warzone red in mijn ogen deze CoD van het zoveelste deel wat (mij) teleurstelt. Ik hoop ieder jaar weer de momenten uit MW 1, 2 of Black Ops etc te herbeleven maar dat lukt eigenlijk zelde. Misschien is mijn verwachting ook totaal niet relevant meer of richt CoD zich vooral op de nieuwr generatie spelers die "opgegroeid" is met de delen waar de exo suits centraal stonden.

3* (2 voor de MP en een 4 voor Warzone).

avatar van Aazhyd
Het ironische is dat Warzone voor iedereen gratis te spelen is.

avatar van HALVE TAMME.
Whahahahaha.....

Ik ga helemaal los in multi player!

Stay Frosty.

avatar van Manny Calavera
3,5
Ik heb echt nog nooit zoiets schandaligs meegemaakt met de installatie van een game als hier.
Heb de game gekocht en geïnstalleerd. Focking 100 gb !!! Echt bizar, ik moest gewoon een game van de schijf gooien om die ruimte te krijgen. Wilde het starten, moet er een extra nieuwe download nog bij gedaan worden van 10 gb. Mijn hemel. Start ik de boel eindelijk op, wil ik de campaign starten (dat is het enige wat ik wil spelen), krijg ik een foutmelding dat ik data pack 1 mis en dat ik een Activision account nodig heb, waarom????. Maar alles wat ik kon installeren staat erop. Online gezocht, blijkt dat je gewoon verplicht Xbox live nodig hebt. Ik heb dat recent opgezegd, maar de console is wel gewoon verbonden met internet. Echt schandalig dat je niet dan een offline campaign kan spelen. Ik heb gelukkig nog in een la een paar weken gratis Xbox Live via een code liggen. Geactiveerd. Ik kan nu inderdaad de campaign in, maar niet voordat ik 18 gb (!!!!!!) aan data pack 1 nu eerst download, die nu wel zichtbaar is als downloadoptie. En daarna moet ik maar hopen dat het werkt en dat ik het vanavond wel kan spelen...

Wat de fuck mensen. Je koopt een console om een game effe te installeren en daarna lekker te spelen. Wat is dit voor een data-terreur zeg. Reken maar dat ik dit mee laat tellen als ik de game een eindcijfer ga geven. Ben hier echt wel pissig over, zoveel klantonvriendelijkheid.

avatar van mrdig
3,5
Manny Calavera schreef:
Wat de fuck mensen. Je koopt een console om een game effe te installeren en daarna lekker te spelen. Wat is dit voor een data-terreur zeg. Reken maar dat ik dit mee laat tellen als ik de game een eindcijfer ga geven. Ben hier echt wel pissig over, zoveel klantonvriendelijkheid.


Haha ja er is online al een heleboel heisa rondom deze game en zijn mega hoeveelheid aan GB's die geïnstalleerd moeten worden. Vooral als je ook los wil gaan met Warzone heb je geregeld updates van 60 a 80gb. Inmiddels is het zo erg dat als je alles van de game geïnstalleerd wil hebben dat het dan niet eens meer past op een 250gb SSD schijf.
CoD: Modern Warfare Doesn't Fit On A Single 250GB SSD Anymore - GameSpot

Maar ik las net ook ergens dat er wel een `go offline` optie ergens is waardoor je zelfs zonder internet verbinding de single player kan spelen? Niet gevonden dus? hmm wellicht is dat alleen voor pc of sinds een update niet meer mogelijk. Wel behoorlijk klantonvriendelijk inderdaad.

Maar als ze 1 game hadden moeten opsplitsen dan is het deze wel. De nieuwe Xbox Series X krijgt wel aardig wat meer opties over wat je wilt installeren per game naar het schijnt (Smart delivery):
Xbox Series X's Smart Delivery may let you custom install games | TweakTown

ps, overigens is 100gb niet heel nieuw. Halo5 en bijv een Quantum Break zijn ongeveer ook zo groot op de Xbox. Een Modern Warfare gaat helaas nog veel verder dan dat.

avatar van Manny Calavera
3,5
Poh. Dat level met de aanslagen in Londen. Bijzonder heftig. Deed me wat denken aan het befaamde No Russian level uit ik meen MW2. Bruut.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Manny Calavera schreef:
Poh. Dat level met de aanslagen in Londen. Bijzonder heftig. Deed me wat denken aan het befaamde No Russian level uit ik meen MW2. Bruut.


MW2 idd, in de remaster krijg je de optie dat level over te slaan zelfs

avatar van Manny Calavera
3,5
centurion81 schreef:
(quote)


MW2 idd, in de remaster krijg je de optie dat level over te slaan zelfs


Hahaha waarom zou je dat doen? Ik heb dat level juist meerdere keren overgespeeld. Lekker burgers afknallen Virtueel is dat best geinig.

avatar van Aazhyd
Die optie werd erin gestopt na een hele mediaheisa over dat doodschieten van onschuldige burgers.

avatar van Confusie
Manny Calavera schreef:
(quote)


Hahaha waarom zou je dat doen? Ik heb dat level juist meerdere keren overgespeeld. Lekker burgers afknallen Virtueel is dat best geinig.

Ok.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:43 uur

geplaatst: vandaag om 07:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.