SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech (2019)

1 stem

PC / Macintosh / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One / Google Stadia
Card / RPG

Ontwikkeld door Image & Form
Uitgegeven door Thunderful

Loods een groep heldhaftige steambots door een ooit prachtige wereld, nu verwoest door intense veldslagen. Neem het op tegen elke dreiging die je tegenkomt, door een deck van verschillende aanvals- en verdedigings-ponskaarten te creëren. Leid je steambots zo naar de overwinning!

Geen idee hoe ze bij Image & Form erin slagen, maar iedere Steamworld game is werkelijk een klein meesterwerkje. Het oogt bijzonder prettig, het design is knap met dat hele Steampunk thema en het is vaak gewoon uitstekend speelbaar in wat het doet.

Ook dit Steamworld Hand of Gilgamesh is er weer zo eentje die eigenlijk gewoon blind gekocht kan hebben als je houd van Card Battlers met een snuifje RPG ertussen. Of andersom? RPG's met een snuifje Card Battlers erin? Ik heb hem al een tijdje maar niet veel gegamed de laatste 2-3 weken, maar vanavond een half uurtje gespeeld en het is werkelijk gewoon een heerlijk spel, de typische Steamworld humor, de manier van presenteren, de manier van battlen (dus met je eigen deck en team) terwijl je zijdelings door de wereld heen loopt. Bijzonder knap gedaan. Echt iets om vrolijk van te worden.

Samen met Black Book toch wel twee van de betere Card Battlers die ik de afgelopen maanden in mijn klauwen heb gehad en waar ik me in de toekomst eens wat meer in wil verdiepen. Want beiden zijn het absoluut waard.

En wat mij betreft mag een nieuwe Steamworld game absoluut. In wat voor context of genre dan ook.

avatar van TonyTHorror
Helemaal eens met bovenstaande. Dit is eigenlijk precies hoe ik een story-driven card based RPG wil: met veel humor gebracht, toffe character & world designs met vlotte battles waarbij het niet méga complex, maar wel naar eigen smaak op te zetten is. Met veel plezier ''uitgespeeld''. Wellicht keer ik nog een keer terug voor New Game +