Virtua Fighter 5 (2006)
Alternatieve titels: Virtua Fighter 5: Final Showdown | Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown
Arcade / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4
Fighting
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega
In Virtua Fighter 5 leer je tijdens de gevechten je eigen zwakke punten kennen. Door tegenstanders te verslaan verdien je ervaringspunten zodat je je karakter kan ontwikkelen gedurende het spel. Door veel ervaringspunten te verdienen wordt je karakter sterker en beheerst hij betere verdedigingstechnieken. Zodra je sterkere tegenstanders tegenkomt, word je extra beloond indien je deze weet te verslaan.

Iedereen maar bukken en irritant doen, voor mij lang niet zo leuk als doa4 maar soms wel leuk om te doen (singleplayer voornamelijk)
Allen minder Dan DOA
Alleen arcade lijkt op X-box live
Toch een goed spel wat voor mij wel 4* verdiend

De graphics zijn gewoon tijdloos. Werkelijk prachtig en deze game is ook nog 3 jaar oud! Voor de rest heerlijk hoe ze al die oude VF2 characters en moves hier gewoon in hebben en ge-re-edit met nieuwe characters. Het vechtsysteem werkt verslavend.
Nog steeds zijn er veel dingen die beter hadden gekund en mij meer hadden kunnen motiveren het te spelen. Bvb een story mode. Inplaats van steeds dat nutteloze vechten in arcade een leuk verhaal met wat variatie en een cool plot. Throphies en online play hadden er ook leuk ingekund. Maar deze game is best oud dus is het niet gek dat er geen throphies zijn en het is gek dat alleen XBox online kreeg.
Ook unlockables. Dus wat kun je halen? Mwa niet echt iets. Dural als je met elk character arcade doet, en stuff voor costumesize om een character aan te passen. Dus daar hou ik me veel mee bezig. Om de hoogste rang te halen en zo goed mogelijk worden met elk character.
Dus als er een Virtua Fighter 6 komt. Doe al die dingen erin! Als het dat + nieuwe characters \ vervangde characters + cover van Akira theme uit deel 2 heeft zou ik het meteen kopen.

Halfje vanaf
Met zulke spellen kun je in 2007 toch niet meer aankomen? Gameplay is echt bedroevend. 2* voor de graphics, die alleraardigst zijn.
Een bericht van jouw van 2012 maar ik kan het niet laten om hier wat op te zeggen...
De gameplay is in 2018 nog heerlijk, het kon zich meten met de snelheid van Tekken...
Je moet echt knokken voor een overwinning en zo heb ik ze het liefst..
En niet zo als in bijvoorbeeld Soul Caliber (of een ander veel te snel knok spel.)
Die hele snelle vechtspellen zijn vermakelijk, maar het draait heel vaak op 1 heel vervelend ding uit. En dat is dat iedereen gaat button-bashen... Ik zou juist graag weer dat "trage" terug willen zien.
Maar misschien word ik oud

Je moet echt knokken voor een overwinning en zo heb ik ze het liefst..
Maar misschien word ik oud

Op welke spellen doel je als je het hebt over de snelle spellen waar gebuttonbasht wordt?
Alle nieuwere delen eigenlijk.. En Soul Caliber heeft dat ook wat maar het is moeilijk om precies aan te geven welke delen die dat hebben. Er zit zeker wel verschil tussen..
Maar Virtua Fighter heeft meer dat strategische waar ik weer naar verlang..
theo79 De nieuwere Tekken, Mortal Kombat (na deel 4) Street Fighter's.
Maar Virtua Fighter heeft meer dat strategische waar ik weer naar verlang..
Als je het over spellen als Tekken en soul calibur hebt dan ben ik het met je eens...hoewel de echte goede spelers precies weten wat ze doen dus echt button bashen kun je dat dan denk ik ook niet noemen.
Bij street fighter ben ik het totaal niet met je eens want dat is juist een heel strategisch spel wat mij betreft. Ik kan het zelf vrij aardig en het is echt mindgamen en inputs doen waarvan ik precies weet wat ik doe en wanneer ik het wil en moet doen.
Ik ben de laatste tijd erg bezig met vecht spellen ik heb het weer te pakken..
Fight!
Hmm ik zal Street Fighter nog eens onder de lopen nemen...
Ik ben de laatste tijd erg bezig met vecht spellen ik heb het weer te pakken..
Fight!
Goed bezig! Ik speel eigelijk alleen maar fighting games. Ik vind ze geweldig. Welke fighting games speel jij op het moment?
Deze Virtua Fighter 5 en Mortal Kombat XL.. en ik kijk erg uit naar Super Smash Bros. Ultimate (2018) !.
Mortal kombat xl heb ik ook, ook een leuk spel maar ben alleen niet zo goed in de combo's. Jij wel? Sinds kort is fighting ex layer voor de ps4 uit en die is ook erg goed.
Kort om ik bak er niet veel van.. ik moet meer oefen en dan pas het op gaan opnemen tegen vrienden.
Dat is mijn doel

Neen in vorige delen was ik daar best goed in... en ik heb het idee dat de singleplayer moeilijker is gemaakt.
Dat is mijn doel

Nee is volgens mij alleen voor de ps4. Denk zowieso dat als je van fighting games liefhebber bent je bij de ps4 beter af bent. Jammer dat je geen ps4 hebt want dan hadden we mischien online kunnen battelen tegen elkaar.
Ik heb altijd een zwak voor 3D fighting games gehad zoals bij Tekken, Soul Calibur of Dead Or Alive. Virtua Fighter is daar ook één van, maar in tegenstelling tot de andere titels lijkt deze onder de radar te blijven en het heeft al lang niet meer van zich laten horen. VF5 heeft misschien geen indrukwekkende single player modes of bijzonder unieke mechanics, maar qua gameplay, visuals, sound & feel is het spot-on. Voor een game uit 2007 verbaast het me hoe goed het er uitziet, zelfs in 2019. Ik weet niet hoe ze het deden, maar de game heeft een erg mooi gebruik van kleuren bij zijn stages. De personages ogen gedetailleerd met vloeiende animaties. Combineer dat met de energieke, aanstekelijke soundtrack en de slapstick-achtige sound effects en je krijgt een fighting game die qua presentatie nog erg goed stand houd.
De gameplay is easy to learn, hard to master. Characters hebben een grote hoeveelheid moves waardbij allerlei willekeurige knoppen-combinaties voor aanvallen zullen zorgen, maar om daadwerkelijk combo’s ermee uit te voeren, of om tactisch de tegenstander te counteren, zul je de characters goed moeten leren kennen en zelf experimenteren met move-combinaties voor goede combos. Er zijn bepaalde moves waar complexe timings of lastige inputs voor nodig zijn, waar ik in de regel niets mee heb, maar deze zijn gelukkig niet noodzakelijk om goed met een character te presteren en dienen eerder als extras voor professionals.
Hoewel er geen cutscenes of story is zijn de characters heel leuk uitgevoerd. Er zit veel persoonlijkheid in hoe ze zich kleden, hun vechtstijl en animatie, of de geluiden die ze maken. Dit maakte het makkelijk voor mij om characters te willen beheersen omdat ik ze leuk vond overkomen, zelfs als klikte de speelstijl niet direct.
VF5’s grootste gemis is dat het broodmager aan modes is. Buiten arcade en een paar korte uitdagingen is er gewoon niets om je bezig te houden. Je krijgt ook, buiten het character Dural, geen beloningen voor het spelen van deze modes. Dit zorgt ervoor dat ik op de single player ervaring veel te snel uitgekeken raakte. Wat wel een groot pluspunt is bij Final Showdown is dat je een hele uitgebreide character creation mode hebt. De hoeveelheid gekkigheid die je hiermee kunt doen is overweldigend leuk gedaan. Ik heb serieus meer uur zitten in allerlei kostuum-combinaties maken voor characters dan ik in de andere single player modes heb.
Dit is een game die het sterkste uit de verf komt als je het speelt met vrienden van een soortgelijk niveau, die het ook kunnen waarderen. Helaas hebben bijna geen van mijn vrienden belangstelling, buiten eens in de zoveel tijd een kwartiertje spelen oid. Wanneer ik het met de juiste personen speelde kon VF5 minstens een 4* zijn aan plezier, maar geziene ik merendeels vast zit aan de matige single player modes is het eerder een 3*. Daarom is dit een game die een nieuwe versie nodig heeft voor de huidige consoles, met een uitgebreide online mode. Dan zou je, op papier, eindelijk veel kunnen spelen tegen goede tegenstanders en dan kun je al je character customizations aan de wereld tonen. Voor nu is het eindcijfer:
Dus.. waar is deel 6?
Ik denk dat de meeste spelers uberhaupt nog niet eens weten dat er een deel 5 is

Werd gister "gelekt" als PS Plus titel voor komende maand